Skip to main content

Realitatea, proces pierdut cu Marian Oprişan. S-a zis pe post că fostul baron PSD „obişnuia să fure portofele, biciclete, motorete sau poşete”

 
Foto - Octav Ganea (Inquam Photos)
Foto - Octav Ganea (Inquam Photos)

Politicieni versus presă, etapa Oprişan-Realitatea Plus. Staţia de ştiri a pierdut un proces cu Marian Oprişan, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Vrancea, scrie site-ul monitoruldevrancea.ro

Publicitate

Judecătorii i-au dat câştig de cauză lui Oprişan, după ce într-o emisiune realizată de Laurenţiu Botin s-a spus, printre altele, că politicianul „obişnuia să fure portofele, biciclete, motorete sau poşete”

Decizia este în primă instanţă şi poate fi atacată cu apel. S-a mai decis şi că Oprişan trebuie să primească şi bani, cu titlul de daune morale.

„Obligă pârâţii S.C. Geopol International S.R.L. şi Botin Laurenţiu-Ionel, în solidar, la plata către reclamant a sumei de 5.000 lei, reprezentând daune morale”, conform Portalului Instanţelor de Judecată

De asemenea, dacă decizia va rămâne definitivă, Realitatea Plus este obligată, prin decizia judecătorilor, să:

„Asigure redarea dispozitivului prezentei hotărâri pe postul de televiziune Realitatea Plus, în intervalul orar 19:00 – 20:00, în termen de 5 zile de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri.

Obligă pârâţii la plata către reclamant a sumei de 1.320 lei, reprezentând taxa judiciară de timbru şi onorariu de avocat, cu titlu de cheltuieli de judecată. Ia act că pârâţii nu solicită acordarea cheltuielilor de judecată”, după cum arată hotărârea. 

Amendă si de la CNA

Emisiunea pentru care fostul baron PSD a dat în judecată Realitatea a fost sancţionată şi de CNA, în vara anului trecut. Concret, forul audiovizual a amendat postul TV cu 5.000 de lei, după cum Paginademedia.ro anunţa la vremea respectivă.

Sancţiunea a vizat emisiunea „100% Tu decizi” (o rubrică în cadrul jurnalelor de 14:00, 17:00 şi 20:00), pe care Botin o prezenta la vremea respectivă în contextul alegerilor locale.

În respectiva producţie realizatorul a făcut mai multe acuzaţii, fără să aducă dovezi (după cum stabilea CNA), la adresa lui Marian Oprişan.

„Oprişan a cochetat şi cu fosta Securitate”

Ce a zis Botin despre Oprişan? Redăm, pe scurt, din emisiune:

 • Junele „Portofel” sau „Şuţu”, aşa cum îl poreclise anturajul său interlop de dinainte de 1989, când, după cum povestesc greii lumii underground din oraşul de pe Milcov, obişnuia să fure portofele, biciclete, motorete sau poşete.
   
 • Marian Oprişan a cochetat şi cu fosta Securitate, fiind racolat cu numele de cod „Renato”
   
 • Oprişan deţine o fortăreaţă la kilometrul 25 din comuna Boloteşti, pe Drumul Naţional Focşani-Otjula, fortăreaţă trecută pe numele mamei sale, Lucia Gherarde, o umilă pensionară de la fosta „Confecţia Focşani”, racolată şi ea de Securitate înainte de '89 pe când era portar; portarul fabricii.

Laurenţiu Botin se apăra atunci, în faţa membrilor CNA. Realizatorul spunea:

„Domnul Oprişan a fost sunat întreaga săptămână. Ne-a promis că va intra şi că va comenta fiecare acuzaţie. Ultima promisiune a fost cu 10 minute înainte de emisiune.

Apoi i-a dat Ancăi Alexandrescu un mesaj în care i-a spus că avocaţii l-au sfătuit să nu mai intre în direct”, după cum a punctat realizatorul TV în şedinţa CNA în care a fost amendat. 


Citeşte şi: „Obişnuia să fure portofele, biciclete, motorete sau poşete”. Realitatea Plus, amendă pentru ce a zis despre Marian Oprişan


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

 • in orice tara normala, daca faci acuzatii fara sa prezinti probe, trebuie sa platesti. amenda, despagubiri, daune morale. la urmatoarea condamnare pentru calomnie, suspendata emisia 30 de minute. la a treia condamnare, suspendarea emisiei 24 de ore. la a patra condamnare suspendarea licentei.

  nu conteaza cine e cel acuzat pe nedrept, un baron local psd sau unul pnl sau un presupus infractor fara apartenenta politica.

  daca probele tale sunt: asa am auzit prin targ, vorbeste lumea, spun interlopii, isi aduce aminte vecinul, atunci meriti pe deplin condamnarea.

Trimite un comentariu

sus