Skip to main content

Podcastul Profu' de Sport, lansat de Gazeta Sporturilor, finalist la categoria Best Podcast la Digital Media Awards, Europe 2023

 
Sursa foto, Cătălin Ţepelin, Facebook
Sursa foto, Cătălin Ţepelin, Facebook

Podcastul Profu' de sport, lansat de Gazeta Sporturilor în iulie 2022, a fost nominalizat printre cei trei finalişti ai categoriei Cel mai bun podcast, Digital Media Awards, Europe 2023 organizate de WAN-IFRA, notează gsp.ro. 

Publicitate

Cu cine mai concurează podcastul Gazetei?

În finală, producţia GSP va fi în competiţie cu The Independent (Irlanda) şi Goteborgs Posten (Suedia). Podcastul Profu de sport este realizat de Cătălin Ţepelin, redactor-şef GSP.

Podcastul Profu' de Sport conţine o serie de dialoguri cu oameni din sport sau cu jurnalişti din acest domeniu. Podcastul este produs într-un studio special al Gazetei, care simulează un vestiar.

Ce spune Cătălin Ţepelin despre această nominalizare?

"Această nominalizare este un compliment deosebit, mai ales că Gazeta este singura redacţie est-europeană care s-a strecurat printre finaliştii din acest an ai Digital Media Awards.

Ne mândrim cu faptul că "Profu' de Sport" a fost primul podcast de sport din România şi singurul care a îndrăznit să abordeze un stil diferit şi să parieze pe un format inovator."

Celelalte categorii sunt dominate de redacţii din ţările nordice (Suedia, Norvegia), urmate de Spania, UK, Portugalia şi Germania. Aici, printre finalişti se află branduri de top ale presei mondiale, precum The Telegraph, VG, Dagbladet, Financial Times, AFP.

Juriul este format din profesionişti din industria media, jurnalişti sau manageri de presă care lucrează sau au lucrat la Washington Post, Liberation, Wall Street Journal, Frankfurter Allgemeine Zeitung, Newsweek, Les Echos, BBC.

Premiile Digital Media Awards sunt acordate anual de World Association of News Publishers (WAN-IFRA), adică Asociaţia Mondială a Editorilor de Presă. Fondată în 1948, WAN-IFRA se bucură de o largă recunoaştere în industria mass-media, fiind cea mai mare organizaţie a editorilor de presă din lume: o reţea globală de 3.000 de companii de presă şi tehnologie. În acelaşi timp, WAN-IFRA reprezintă 60 de asociaţii naţionale, sub umbrela cărora se află 18.000 de redacţii din 120 de ţări.

 

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus