Skip to main content

Paştele la TVR 1. Concert cu o câştigătoare Românii au talent. Plus filmul Maria din Nazaret şi noul sezon Vedeta populară

 
Paştele la TVR 1. Concert cu o câştigătoare Românii au talent. Plus filmul Maria din Nazaret şi noul sezon Vedeta populară

Ce vedem de Paşte la TVR? Printre altele, un concert cu Laura Bretan, cea care a câştigat Românii au talent în 2016, pe când avea doar 14 ani. Acum, concertul aniversar prin care Laura Bretan marchează vârsta de 20 de ani se vede la TVR 1.

Publicitate

Postul public a programat concertul care a avut loc la Sala Palatului a doua zi de Paşte, luni, 17 aprilie. Alături de Bretan cântă Nick Casciaro, câştigător „X Factor", Eliza G, câştigătoare a Cerbului de Aur în 2019, precum şi pianistul israelian Giora Linenberg, cel care o însoţea deseori pe Lara Fabian în concerte.

Ce a mai inclus TVR 1 de Paşte?

Cu ocazia sărbătorilor de Paşte, Televiziunea Română a programat ediţii speciale ale emisiunilor Gala umorului, Tezaur focloric, Izolaţi în România, iar Iuliana Tudor revine cu un nou sezon al emisiunii Vedeta populară, în prima zi de Paşte.

TVR 1 difuzează în direct Slujba de Înviere de la Patriarhia Română, filmul Maria din Nazaret şi documentarul La masa regilor.

Programul de Paşte de la TVR 1:

Vineri, 14 aprilie

  • De la ora 18.10, într-o ediţie specială Universul credinţei, va fi difuzată în direct de la Patriarhia Română, Denia Prohodului Domnului. Comentariul aparţine jurnalistului TVR Corneliu Vlad Matache.
  • La 21.00 este programat filmul Maria din Nazaret, partea I.
  • Iar seara, de la ora 23.00 (şi în reluare pe 15 aprilie, de la ora 11.00) este Tezaur folcloric, care prezintă aduce concertul de pricesne şi muzică bizantină „Credinţă şi unire", desfăşurat la Palatul Patriarhiei din Bucureşti şi prezentat de Gheorghiţa Nicolae.

Sâmbătă, 15 aprilie

  • La 14.30, la Ora regelui va fi documentarul La masa regilor - povestea meselor regale din timpul celor cinci generaţii ale dinastiei române.
  • 16.30 - Izolaţi în România
  • La ora 21.00 este partea a II-a a filmului Maria din Nazaret
  • De la 23.10, în ediţia specială Universul credinţei, Andrei-Victor Dochia discută cu interpreta de muzică bisericească Maria Coman, alături de un cor psaltic şi cu jurnalistul TVR Răzvan Bucuroiu.
  • Apoi, în transmisiune directă de la Catedrala Patriarhală din Bucureşti, la TVR 1 este Slujba de Înviere

Duminică, 16 aprilie

  • 17.00 - Exclusiv în România
  • 18.00 - Gala umorului. Vor fi  momente de arhivă cu Dem Rădulescu şi Tamara Buciuceanu, Rodica Popescu Bitănescu, Puiu Călinescu şi Ştefan Teodoriu, Stela Popescu şi Nicu Constantin, Amza Pellea, dar şi cu scenete la zi, în care vor fi Cornel Vulpe şi Valentin Uritescu sau în care Dragoş Huluba e protagonist alături de Marius Rizea şi Tania Popa.  
  • De la 21.00 revine Iuliana Tudor cu un nou sezon al emisiunii Vedeta populară

Luni, 17 aprilie

  • De la ora 12.00 este concertul Laura Bretan 20. Concertul aniversar al solistei de 20 de ani adună pe scena Sălii Palatului artişti precum Nick Casciaro, câştigător „X Factor", Eliza G, câştigătoare a Cerbului de Aur în 2019, precum şi pianistul israelian Giora Linenberg, cel care o însoţea deseori pe Lara Fabian în concerte. Gazda spectacolului este tenorul Vlad Miriţă.
  • La 14.30 începe La masa de Paşti, cu Iuliana Tudor. Alături de ea vor fi nume din muzica tradiţională românească precum ofia Vicoveanca, Irina Loghin, Mioara Velicu, Ştefania Rareş, Florica Bradu, Nineta Popa, Maria Dragomiroiu, Niculina Stoican, Andreea Voica Maria Loga, Victoriţa Lăcătuşu Cornelia Rednic, Ion Paladi, Nicolae Botgros, Liliana Laichici, Felicia Stoian, Olguţa Berbec şi mulţi alţii.

Citeşte şi: TVR 1 aduce un nou sezon al emisiunii Vedeta populară, cu Iuliana Tudor

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus