Skip to main content

Radu Herjeu, propus de PSD în conducerea Radioului. Georgică Severin, pe lista TVR. Un fost şef din Guerrilla, dar şi Capsali, propuşi de AUR. Pe cine propune USR. Listele

 
Radu Herjeu, propus de PSD în conducerea Radioului. Georgică Severin, pe lista TVR. Un fost şef din Guerrilla, dar şi Capsali, propuşi de AUR. Pe cine propune USR. Listele

Pe cine au propus PSD şi AUR în Consiliile de Administraţie de la Radio şi de la TVR? Paginademedia.ro vă prezintă listele!

Publicitate

Dacă pe lista PSD apar, printre alţii, fostul membru CNA Radu Herjeu (la Radio) şi fostul şef al radioului, Georgică Severin (la TV), între propunerile AUR apare un fost producător executiv PRO TV la începuturile staţiei - Dorotheea Ionescu, Iulian Capsali, dar şi un fost şef din Guerrilla, Sorin Faur.

Paginademedia.ro vă prezintă propunerile parlamentarilor Partidului Social Democrat, Allianţei pentru Unirea Românilor pentru Consiliile de Administraţie ale Radioului public şi al TVR. 

PSD - propunerile pentru TVR

  • Georgică Severin

Fost senator PSD, Georgică Severin a condus radioul public între 2017 şi 2021 (când conducerea a fost demisă). Înainte de a conduce radioul, a fost preşedintele Comisiei pentru cultură şi media din Senat.

A fost aproape zece ani directorul QED Media Grup din Câmpina.

  • Lucian Ghimişi

Între 2018 şi 2012, a fost directorul ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti, iar înainte a condus Teatrul Ion Creangă. Este actor, a jucat în producţii precum La Bloc (Pro TV), Las Fierbinţi, Serviciul Român de Comedie.

  • Anca Elena Dindirică

Jurnalistă la TVR Craiova, a fost în Consiliul de Administraţie al TVR, ca supleant, timp de un an (2016-2017). A mai lucrat la N24 şi Naţional FM.

  • Radu Vinţeanu

Din 2018, este Consilier superior în cadrul Direcţiei de Imagine şi Coordonare Instituţii Subordonate
Consiliul Judeţean DoIj, Craiova. Înainte a fost consilierul preşedintelui Consiliul Judeţean Dolj. A fost redactor Mediafax şi colaborator 3TV Oltenia şi TVR - Studioul Teritorial Craiova.

PSD - propunerile pentru Radio

  • Ruxandra Săraru

A fost şi în consiliul de administraţie al Radioului în ultimii patru ani. Lucrează la Radio România, pe diverse poziţii, din anul 2003.

A lucrat la Pro TV, ca producător, între 1996 şi 1996, apoi a fost director de programe la Radio Total.

  • Mircea Pospai

Autor de manuale de jurnalism radio (Radioul public regional, cu Gheorghe Verman) şi Jurnalism la radioul regional şi local (tot cu Gheorghe Verman), a fost şiprofesor asociat, de jurnalism, la Universitatea Craiova.

A lucrat în presă încă din anii 70, cu emisiunii de istorie, şi a realizat doi ani emisiunea La taifas cu Tudor Gheorghe.

  • Radu Herjeu

Până în februarie 2021, Herjeu a fost membru în Consiliul Naţional al Audiovizualului.

A lucrat în presă din 1992, la Curierul Naţional, Radio Total, Jurnalul Naţional şi Radio Romantic, iar în 1994 a intrat în televiziune, la Antena 1.

A fost prezentator la Antena 1, Alpha TV, Naţional TV, B1 TV şi România TV (20011-2014). În acest an a fost invitat permanent la o emisiune de la Metropola TV, postul deţinut de Consiliul Local Voluntari, condus de Florentin Pandele.

  • Răzvan Ioan Dincă

În ultimii ani, a condus FWEI Grup, din care fap parte, printre altele, Fepra International, fabrica de bere Plann Beer şi publicaţia de limbă engleză Business Review.

Înainte, a fost director al Operei Naţionale Bucureşti.

USR - Propunerile pentru TVR

  • Valentin-Andrei Enescu

În 1990 s-a angajat la Radio România, apoi a trecut la Pro FM. A trecut apoi la TVR, unde în anii 2000 a fost şeful cancelariei preşedintelui TVR de atunci (o parte din mandatul lui Cristian Hadji Culea, o parte Valentin Nicolau).

A fost şeful juridicului din TVR şi director TVR Media. Deţine postul Radio Clasic 

  • Gabriel Gherghescu

Este producător în TVR. Cinci ani a produs Viaţa Satului. A fost doi ani consilier al europarlamentarului Dacian Cioloş.

A intrat în presă în anii 90, la Evenimentul zilei.

USR - Propunerile pentru Radio

  • Liviu Popescu

Fost şef al Radioului în ultimele luni, a fost producăto la secţia română BBC din Londra şi Redactor-şef al Ştirilor TVR.

  • Gabriel Basarabescu

Din 1997 şi până în prezent, este realizator şi producăto la Radio România Actualităţi. Din 2017, se ocupă de emisiunea Rondul de noapte

UMDR - propunerile pentru Radio

  • Annamaria Bodoczi

A fost  de-a lungul timpului consilier în mai multe instituţii ale statului, precum Camera Deputaţilor, Ministerul Culturii, Ministerul Mediului sau Ministerul Energiei. 

  • Brigitta-Eva Zahoranszki

Ocupă în prezent funcţia de consilier de presă şefului UDMR, Kelemen Hunor. În trecut a fost profesor suplinitor de limba germană, secretară şi corespondent pentru presa locală. A intrat în comunicare în 2019, în UDMR. 

UDMR - Propunerile pentru TVR

  • Hajnalka Nagy-Debreczeni

Din 1995 până în 2008 a lucrat în presa locală din Sfântu Gheorghe şi Cluj. În perioada 2002 - 2008 a făcut parte din secţia maghiară a TVR, Studioul Teritorial Cluj. 

  • Aliz-Timea Anderco

A fost, în ultimii ani, consilier de presă în grupurile UDMR din Senat şi Camera Deputaţilor. În prezent ocupă funcţia de Consilier de presă al ministrului dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei. 

Minorităţi - TVR

  • Borislav Velimirovici

A intrat în presă în 1996 ca redactor la TVR Timişoara, dar a lucrat şi la un săptămânal în limba sârbă. În 2004 s-a alăturat grupului de televiziuni al fraţilor Micula, grup care deţine Favorit TV şi National TV. În 2011 a fost, timp de un an, redactor-şef la site-ul de ştriri cotidianul.ro.

Din 2016 s-a alăturat TVR, unde ocupă funcţia de jurnalist, coordonator cu atribuţii de producător executiv. 

  • Gjorgji Ivanovski

Licenţiat în arte, Ivanovski a avut o lungă experienţă în cadrul Pro TV, unde a fost pe rând producător promo, editor video sau producător promo Pro TV International. Ulterior s-a angajat la Constantin Entertainment, unde a fost Story Editor al serialului Lecţii de viaţă, difuzat de Pro TV. În 2017 a revenit la Pro TV, pe funcţia de producător promo. 

În ultimul an a fost art director la Aleph Media, televiziunea lansată de Adrian Sârbu. 

Minorităţi Radio

  • Milan Miroslav Manyura

Are o lungă experienţă pe funcţiile de consilier juridic, respectiv, consilier al ministrului MAI (între 2010 şi 2017). Din 2017 a fost membru în Consiliul de Administraţie al radioului public. 

  • Roxana Georgeta Gheorghe Amzăr

Licenţiată în jurnalism în cadrul Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării (FJSC), în anul 2001. Lucrează din 2003 la TVR, unde s-a ocupat de emisiunile Departamentului Minorităţi, „Identităţi”, „Împreună în Europa”, „Etnii Danubiene”, „Convieţuiri”, „Europolis”. Înaninte de TVR a mai lucrat în televiziune la Antena 1, B1 TV şi Realitatea TV. 

AUR - TVR

  • Dorthea Ionescu

Fost jurnalist la Baricada si PROTV, director de marketing al Diviziei Mediafax, project manager al primei retete internaţionale de promovare a României, dar şi project manager pe marketing la Intact Media Group. Dorothea Ionescu a conceput strategii şi campanii online pentru branduri sonore precum Coca-Cola, TVR, Evenimentul Zilei, Beiersdorf, BAT, Dacia Renault, Banca Mondială.

  • Iulian-Pericle Capsali

A fost director editorial la Romania liberă, iar în prezent este publicist/comentator la ActiveNews. Anterior a realizat şi o serie de filme documentare pentru diferite insituţii, cum ar fi „Săracii, copiii abandonaţi, bătrânii şi bolnavii sunt apropiaţii noştri” (pentru Fundaţia Filantropia Ortodoxă şi Arhiepiscopia de Alba Iulia) sau film de prezentare ORA şi film documentar „Familia şi problemele adopţiei” (pentru oficiul Român pentru Adopţii)

AUR - Radio

  • Sorin Faur

Are o lungă experienţă în presă, începută în 1990 la Revista 22. Apoi, timp de 11 ani a fost redactor şi realizator de programe la Radio Europa Liberă. Din 2005 s-a alăturat Radio Guerrilla, ca redactor-şef, până în 2013, cînd postul şi-a pierdut licenţa. A revenit în 2016 la Guerrilla (inclusiv ca acţionar), când postul şi-a reprimit licenţa de la CNA. Din 2021 este consilierul senatorului AUR Claudiu Târziu. 

  • Fabian-Cristian Radu

Vine tot din cabinetul parlamentarului Claudiu Târziu, unde este consilier pe zona de comunicare. În trecut a fost agent de vânzări, psiholog, dar şi inspector la Autoritatea Tutelară de pe lângă Sectorul 2. 

 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Radu09 Radu09
    Cât timp toate numirile sunt politice și nu ocupate prin concurs chiar nu contează cine va fi votat ,așa că in următorii anii TVR va fi și mai plictisitor
  • Lucia Marusievici Iorga Lucia Marusievici Iorga
    Numai la grindul ca Herjeu este în cărți pentru un CA mi se face silă fata de *** intimpla astăzi în România. Herjeu este iun stingist submediocru. Era insuportabil pe sticla.
  • Adi Adi
    Voi vă dați seama cine este PSD? Cum sa-l propui pe Severin ăsta la TVR după ce a devalizat Radioul. Cercetat penal, DNA etc. Este de neimaginat. PSD nu mai poate fi schimbat niciodată. Comuniștii tot comuniști. Nu ai cum!
  • Soby Soby
    2011-2014, nu 20011-2014!
  • Leo Leo
    Vai si amar atat cu Tvr cat si cu Radioul. Se prabusesc de tot cu specimenele astea! Mai ames cu radioul falimentar fm *gurilla
  • Livia Pila Livia Pila
    Unii dintre propuși au avut grave probleme penale, alții habar nu au ce e acela audiovizual, lui Herjeu i se da o recompensa pentru statutul de propagandist fidel al PSD. Politizarea celor doua CA se face cu indivizi tot mai șterși, mai fără substanță, mai mediocri.
  • Soby Soby
    Radu Herjeu a mai lucrat și la Realitatea TV din septembrie 2011 până în octombrie 2011 deodată cu ruptura postului. A prezentat știrile nopții.

Trimite un comentariu

sus