Skip to main content

Antena 1 anunţă cum se numeşte noul quiz-show cu adulţi şi copii

 
Noua emisiune-concurs de la Antena 1 se numeşte „Eşti mai deştept decât un copil de clasa a V-a?” / foto: freepik.com
Noua emisiune-concurs de la Antena 1 se numeşte „Eşti mai deştept decât un copil de clasa a V-a?” / foto: freepik.com

Antena 1 pregăteşte de astă vară o nouă emisiune-concurs, un quiz-show dedicat adulţilor şi copiilor deopotrivă. Acum comunică şi titlul formatului: „Eşti mai deştept decât un copil de clasa a V-a?”.

Publicitate

TV Mania a anunţat încă de la începutul lunii iunie că Antena 1 pregăteşte o versiune locală a formatului „Are You Smarter Than a 5th Grader?”, cu menţiunea că filmările au început încă de atunci.

Antena 1 comunică abia acum primele informaţii despre acest show.

Versiunea locală se numeşte „Eşti mai deştept decât un copil de clasa a V-a?”.

Potrivit informaţiilor TV Mania, show-ul ar putea fi difuzat din această toamnă, în intervalul 18.00-19.00, în locul game show-ului „Preţul cel bun”, cu Liviu Vârciu şi cu Andrei Ştefănescu.

„Copiii ştiu lucruri pe care adulţii le-au uitat de mult”

„«Eşti mai deştept decât un copil de clasa a V-a?» este un show de divertisment pentru întreaga familie, din care nu vor lipsi concurenţi cu poveşti deosebite, copii isteţi şi carismatici, întrebări menite să stârnească interes şi curiozitate, potenţate de momente deopotrivă tensionate şi emoţionante.

Siguri pe ei, copiii ştiu lucruri pe care adulţii le-au uitat demult, sau nu le-au ştiut niciodată. De la profesori, învăţători, taximetrişti, bucătari sau doctori, cu toţii vor trebui să-şi răspundă la întrebarea «Eşti mai deştept decât un copil de clasa a V-a?»”, se arată în comunicatul de presă transmis de Antena 1.

„Eşti mai deştept decât un copil de clasa a V-a?” – Cum se desfăşoară concursul:

Emisiunea „Eşti mai deştept decât un copil de clasa a V-a?” este varianta autohtonă a formatului intitulat „Are You Smarter Than a 5th Grader?” / foto: Antena 1

Este un concurs în care adulţii au posibilitatea să-şi testeze cunoştinţele dobândite în clasele primare.

Noul show va avea şi premii în bani.

  • Fiecare concurent va avea de ales între zece materii cu grad variabil de dificultate, de la clasa I până la clasa a V-a şi va primi întrebări din acestea.
  • Participanţii au posibilitatea să apeleze la ajutorul a cinci copii prezenţi în platou, prin intermediul unor variante ajutătoare:
    • COPIAZĂ – concurentul va copia răspunsul copilului,
    • TRAGE CU OCHIUL – concurentul are opţiunea de a se inspira de la copil şi de a alege dacă va merge pe varianta acestuia sau pe propriul răspuns sau
    • SALVEAZĂ-MĂ – dacă jucătorul răspunde greşit şi copilul corect, acesta este salvat şi rămâne în joc.
    • În cazul în care răspunde greşit sau se retrage, concurentul trebuie să spună spre cameră „Nu sunt mai deştept decât un copil de clasa a V-a”.

​„Are You Smarter Then a 5th Grader”  un format american lansat de FOX

  • „Are You Smarter Then a 5th Grader?” este un concurs TV american, lansat de Fox, unde a fost găzduit de Jeff Foxworthy.
  • Este produs de Mark Burnett, Barry Poznick şi John Stevens şi regizată de Don Weiner.
  • Emisiunea a avut premiera mondială în data de 27 februarie 2007.
  • După patru sezoane difuzate de FOX, emisiunea s-a mutat pe Nickelodeon, din 2019, cu o nouă gazdă, John Cena.
Autor: Anca Bejan anca.bejanpaginademedia.ro
viewscnt

sus