Skip to main content

INEDIT. Românii au talent... cultural. O romancieră de 13 ani, poeţi şi artişti necunoscuţi într-o emisiune de Ziua Culturii

 
INEDIT. Românii au talent... cultural. O romancieră de 13 ani, poeţi şi artişti necunoscuţi într-o emisiune de Ziua Culturii

Proiect inedit de Ziua Culturii Naţionale. Adică pe 15 ianuarie. Emisiunea Kilometrul Zero - de la Radio România Cultura - va prezenta artişti amatori, viitori profesionişti sau creatori de orice vârstă care au crezut în talentul lor şi nu au avut parte încă de recunoaştere, dar acum au şansa de a debuta de Ziua Culturii la Radio România Cultural.

Publicitate

Vor fi mai mult de 20 de tineri care se vor auzi pe post. Printre persoane se află un băiat de şapte ani, un împătimit al culturii, o romancieră de treisprezece ani sau poeţi aflaţi la vârsta maturităţii, dar mai puţin cunoscuţi.

Emisiunea este realizată de Theodor Ineluş, Roxana Morar şi Sabina Rusu şi va putea fi ascultă pe 15 ianuarie, de la ora13.15 până la 16.00.

Kilometrul Zero aduce interviuri cu fiecare dintre ei, iar apoi va fi prezentat talentul persoanei respective. Vor fi recitate poezii, dar vor fi interpretate şi melodii.

Momentele vor fi variate, de la piese personale, originale, cover-uri sau cu diverse influenţe, mergând de la acordeonul clasic până la rock progresiv sau blues- rock psihedelic. Va fi inclusiv o artistă acrobată de Hula Hooping. De asemenea, în emisiune vor fi prezentate şi mărturisiri despre ceea ce îi îndeamnă să meargă mai departe, să nu abandonezi pasiunile, chiar dacă pentru unii deja au trecut mulţi ani şi încă nu au ajuns cunoscuţi. 

"Vom asculta în emisiune şi mărturisiri despre ceea ce îi îndeamnă să meargă mai departe, să nu abandoneze pasiunile lor, chiar dacă pentru unii deja au trecut mulţi ani şi încă nu au ajuns cunoscuţi.

De ce nu s-au dat bătuţi când au fost ironizaţi sau descurajaţi. De ce au ales uneori să transforme suferinţa în artă. Cine i-a sprijinit şi cine nu", spun cei de la Radio România.

Momentele din emisiune vor putea fi regăsite şi pe site-ul Radio România Cultural, care începând de pe 15 ianuarie va avea o interfaţă nouă, cu un design total schimbat.

"Conţinutul său va fi mai bogat în informaţii culturale, atent structurate, iar cele mai importante emisiuni vor fi disponibile spre reascultare într-un număr mult mai mare", spun oficialii postului de radio.

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus