Skip to main content

RCS reacţionează după atacurile lui Adrian Sârbu: Ne rezervăm dreptul de a ne apăra afacerea de orice atac nejustificat, defăimător sau calomnios

 
Foto: Digi24.ro
Foto: Digi24.ro

„Faţă de recentele alegaţii prezentate în mass-media şi în dezbateri parlamentare, RCS & RDS respinge toate acuzaţiile despre pretinse acţiuni ilicite în conduita de afaceri”, spun reprezentanţii RCS într-o reacţie. 

Publicitate

Compania vine cu poziţia publică la scurt timp după ce Adrian Sârbu, patronul Aleph, i-a înfierat pe propriul post de televiziune, afirmând că RCS „Îşi distruge concurenţa şi dictează legi Guvernului şi Parlamentului”, după cum Paginademedia.ro a relatat AICI.

„Respectăm statul român şi instituţiile sale. Ne-am implicat şi am răspuns de fiecare dată când am fost solicitaţi şi am asigurat întotdeauna transparenţa activităţilor noastre către angajaţii noştri, clienţii, partenerii de afaceri, investitorii şi autorităţile de reglementare în domeniu.

Oferim orice răspunsuri şi informaţii care ne sunt solicitate în cadru legal, şi, ca orice contribuabil la economia românească, ne rezervăm dreptul de a ne apăra afacerea de orice atac nejustificat, defăimător sau calomnios, apelând la toate căile legale de care dispunem.”, au spus în replică cei de la RCS, într-o poziţie trimisă presei. 

Amintim că atacurile lui Adrian Sârbu vin în contextul în care în aceste zile în Parlament se discută modificările la Legea Audiovizualului, care vine cu un amendament (propus de senatorul PSD Lucian Romaşcanu), care ar obliga marii cablişti care deţin şi posturi de televiziune, să renunţe la una dintre activităţi. RCS, cel mai mare cablist de pe piaţă, operează atât Digi 24, cât şi televiziunile Digi Sport. 

Redăm în cotinuare poziţia RCS:

RCS & RDS respinge acuzaţiile aduse în spaţiul public şi afirmă că respectă standardele de legalitate în activitatea sa

Faţă de recentele alegaţii prezentate în mass-media şi în dezbateri parlamentare, RCS & RDS respinge toate acuzaţiile despre pretinse acţiuni ilicite în conduita de afaceri şi precizează următoarele:

Compania îşi desfăşoară activitatea conform legilor în vigoare, reglementărilor aplicabile şi acţionează cu integritate, însuşindu-şi cele mai înalte principii de etică şi responsabilitate în afaceri.

Respectăm statul român şi instituţiile sale. Ne-am implicat şi am răspuns de fiecare dată când am fost solicitaţi şi am asigurat întotdeauna transparenţa activităţilor noastre către angajaţii noştri, clienţii, partenerii de afaceri, investitorii şi autorităţile de reglementare în domeniu.

Oferim orice răspunsuri şi informaţii care ne sunt solicitate în cadru legal, şi, ca orice contribuabil la economia românească, ne rezervăm dreptul de a ne apăra afacerea de orice atac nejustificat, defăimător sau calomnios, apelând la toate căile legale de care dispunem.

Prin urmare, vom intreprinde toate demersurile care se vor impune, conform legii, pentru a ne proteja angajaţii, clienţii, partenerii de afaceri, investitorii şi pentru a ne apăra operaţiunile într-un cadru legal.

RCS & RDS face parte din grupul DIGI, Grup cu capital majoritar privat românesc şi care, prin intermediul societăţii-mamă Digi Communications N.V., este singurul operator de comunicaţii electronice din România listat la Bursa de Valori Bucureşti.

Compania este prezentă, de peste 28 de ani în România şi aduce, pe una dintre cele mai competitive şi exigente pieţe, servicii avansate de telecomunicaţii fixe şi mobile, cât şi tehnologie de ultimă generaţie, care au contribuit major la dezvoltarea şi evoluţia sectorului IT&C.

Investiţiile Grupului DIGI în România au depăşit 2 miliarde Euro în ultimii 10 ani, din care 300 milioane de Euro în 2021. Am alocat fonduri semnificative pentru dezvoltarea unei reţele performante de comunicaţii electronice şi pentru furnizarea unor servicii de programe audiovizuale, la un înalt nivel calitativ, în beneficiul a milioane de utilizatori care ne-au ales.

Astfel, ne-am concentrat toate eforturile în aceşti ani pentru a le oferi abonaţilor noştri servicii la o calitate superioară, cele mai mari viteze din lume la internet fix, dar şi cele mai avantajoase preţuri, adaptate puterii de cumpărare din România. Investiţiile realizate de RCS & RDS au contribuit în mod semnificativ la dezvoltarea reţelelor de fibră optică şi au poziţionat România în topul ţărilor cu cele mai mari viteze la internet broadband.

De asemenea, compania este unul dintre cei mai mari angajatori din România, dar şi un contribuabil important, care a virat, în ultimii zece ani, la nivel de Grup, peste 1,3 miliarde Euro la bugetul de stat.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Coco Coco
    Dă-ne banii, Sârbule! Dă-ne banii!
  • Costi Costi
    Sarbu si cei din anturajul lui au distrus o generatie de angajati. Locul lui ar trebui sa fie ... la puscarie.
  • abc+ abc+
    Pe lângă Digi, și Orange + FocusSat sunt afectați având și ele televiziuni.
    Oricum Aleful poate să fie pus și pe prima pozitie în toate grilele, tot sub 0,00% rămâne. Exemplu: TVR — deși pe primele locuri la cabliști, nu prinde top10! Și vorbim de o televiziune de zeci de ani, nu un Alef amețit
  • Șerban Șerban
    @Dragos nu tu, man. Ăla cu "d" mic.

    @Oblio firește. Nici măcar pentru trollat nu se mai angajează nimeni la el.
  • Croatu Croatu
    O mare prostie faptul ca operatorii privați de cablu sunt obligați sa transmită ce ca ale vrea statul . Fiecare sa transmită ce canale vrea și clientul alege . Vrei Aleph News ? Ii zici lui Sarbu sa emită prin satelit și îți cumperi antena parabolică . Dar Sarbu e zgârcit , nu da bani pe emisie prin satelit , el emite prin internet , ca videochaturile.
  • Dragos Dragos
    Șerban, cum ai ajuns tu la concluzia ca sunt postac? Daca vrei sa stii, Aleph News e asezat de mine tocmai la coada grilei (mai in spate decat e pus de RCS), tocmai pentru ca e total neinteresant. Fa si tu diferenta....ce legatura are faptul ca RCS nu respecta legea si faptul ca eu sau cei mentionati de tine am fi postacii lui Sarbu? Sarbu mi-a placut doar in epoca Pro. Atat! Nu ma pot uita la posturile lui de acum in niciun caz. Ma sperie toti cei care apar pe ecran, zici ca vor sa iasa la tine prin ecran, ca sa nu mai zic ca nu sunt fanul vreunei televiziuni din Romania. La noi nu exista decat televiziuni de stiri de partid.
  • Oblio Oblio
    @Șerban, chiar Sârbu postează. S-au terminat banii și s-a apucat de postat comentarii denigratoare la adresa RDS.
  • Mile Mile
    De ce s a permis formarea de trust
  • Șerban Șerban
    eugen, cozmin, mihai, dragos, claudiu
    Toți fețe noi, toate cu ciudă pe RCS.

    Ce-ai făcut Sârbule, ți-ai tras armată de postaci?
  • Dragos Dragos
    Se pare ca mai exista un Dragos, B.A.M. Eu nu am comentat nimic la acest articol pana acum. Desi sunt abonatul lor, consider ca RCS gresesc intentionat plasand un alt pachet de stiri la coada grilei si trebuie sa suporte consecintele. In alta ordine de idei, nu sunt de acord cu acea lege care spune ca un cablist nu are voie sa detina una sau mai multe televiziuni. Sa o detina, dar sa se supuna legii. Daca legea spune ca trebuie sa pui canalele tv pe categorii, asa trebuie sa faci.
  • Bad Karma pe înțelesul lu' AS Bad Karma pe înțelesul lu' AS
    1. De când a dat drumul la Aleph, S i-a țepuit la bani pe toți cei care au crezut în fantezia unui bătrânel care găsise pe jos un telefon cu Instagram și a crezut că înțelege net-ul. Nu le-a dat oamenilor banii. Nici celor plătiți pe firmă, care și-au luat deja gândul, nici celor cu contract individual care au făcut deja zeci de sesizări la ITM, deși e mai mult o treabă de ANAF sau poate chiar de DNA. Nu ia instituțiile statului în serios, nici amenzile, se crede mai presus de lege, mergând pe ideea că amărâții cărăra le datorează 2-4-6 salarii nu vor avea bani de proces. Cu toate astea, el e ce care vrea ca statul să îi facă dreptate.

    2. Acum câțiva anișori, le-a cerut celor de la RCS bani ca să poată trasmite ProTV. Altă mizerie care se întoarce acum împotriva lui.

    3. Un dosar despre mineriadă conține declarații din care reiese că individul a cerut 20kg de trotil pt o mașină-capcană care ar fi trebuit să explodeze în P. Universității. Ce public îi întoarce acum spatele Aleph-ului? Păi chiar ăla, intelectual, publicul ăla bătut de mineri.

    4. Deși nu e la fel de sclipitor precum clanțele birourillor lui Iliescu, Roman și Năstase, pe care le lustruia cu cârpa de la obiectivul camerei cu care îi filma sârguicios, mulți n-au înțeles concursul de împrejurări și l-au crezut intelogent. Asta i-a dat dreptul să facă abuz de aroganță și de înjurături ***. Acum, părerea foștilor angajați despre el pică extrem de prost peste imaginea publică ruinată de problemele cu legea, de insolvența MF, de țepele date și, mai nou, de circul ăsta prin care vrea să dea vina pe RCS pt neputința lui.

    Lista poate continua la nesfârșit, dar, deocamdată, cel mai bine ar fi ca instituțiile statului să le autosesizeze și să îl dezvolte măcar pe primul...
  • ddd ddd
    De ce nu face domnul Sârbu dacă e atât de șmecher După plecarea de la Pro TV același model investește în conținut publicul îl va cere va fi atras și apoi negociază prin contract și poziția ta în rețeaua de cablu așa cum făcea pe vremea Pro TV când el stabilea prețurile la publicitate el stabilea pozițiile în grilele cabliștilor și el făcea cam aceleași mișcări pentru a sabota adversarii

    toată lumea Uită cum în 2009 2010 peste noapte Sârbu a dat toată piața de publicitate peste cap și pe toți ceilalți concurenți
  • ddd ddd
    mă gândesc chiar să nu fie o combinație a lui Sârbu/PSD să preia prin mâinile altcuiva rețeaua de canale a lui Digi sau să facă jocurile cuiva care vrea să le preia mai degrabă

    mai spun o dată Acele modificării sabotează și orange România communications unde statul este acționar 46%

    la câtă fibră trage Orange discret în ultima vreme cu siguranță vor ajunge sau dacă nu chiar au ajuns la acel prag de peste 40%
  • B.A.M B.A.M
    @Dan Porumbița Rusu, vezi că-l încurci pe Lucian Romașcanu cu Raed Arafat, care DEJA a pus în funcțiune "Ministerul Adevărului"! (Și trebuie să fi ori chior, ori habarnist, ori rău intenționat ca să încurci astfel de doi oameni, atât de diferiți!!!)
  • B.A.M B.A.M
    @Dragoș, NU e vorba de "băgat", CI DE ORDONAT/ARANJAT!!!! Sunt două nuanțe TOTAL DIFERITE!!! Aleph News E BĂGAT DEJA, DAR NU unde ar trebui, conform legii!!!
    Parcă știai acest lucru!!! De ce te prefaci că ai uitat acest lucru?!?!?!

Trimite un comentariu

sus