Skip to main content

REACŢIE, după cazul Emiliei Şercan: „Freedom House România condamnă acţiunea de compromitere îndreptată împotriva jurnalistei”

 
REACŢIE, după cazul Emiliei Şercan: „Freedom House România condamnă acţiunea de compromitere îndreptată împotriva jurnalistei”

Fundaţia Freedom House România condamnă acţiunea de compromitere îndreptată împotriva jurnalistei Emilia Şercan, într-o poziţie publică. 

Publicitate

Reacţia organizaţiei vine după ce jurnalista de investigaţie Emilia Şercan a povestit într-un amplu articol despre presiunile la care a fost supusă după ce a făcut dezvăluirile privind plagiatul lucrării de doctorat a premierului Nicolae Ciucă. Totul a culminat cu o serie de fotografii personale ale sale, care au fost încărcate pe mai multe site-uri pentru adulţi. 

Jurnalista a şi depus o plângere penală pentru violarea vieţii private, iar la foarte scurt timp informaţiile din dosar au ajuns pe site-uri de ştiri din Republica Moldova. 



„Condamnăm ferm şi fără reţinere acţiunea de compromitere a jurnalistei Emilia Şercan, în care sunt implicate, conform datelor prezentate de aceasta, tocmai instituţiile statului care ar trebui să o protejeze.

Situaţia este cu atât mai gravă cu cât atacul nedemn a apărut, potrivit Emiliei Şercan, după ce a publicat un articol în care dezvăluia că premierul Nicolae Ciucă, general în rezervă, ar fi plagiat”, spune Freedom House. 

Freedom House România „solicită autorităţilor să investigheze cu seriozitate situaţia, cere premierului Nicolae Ciucă să se dezică de astfel de practici nedemne şi o susţine pe Emilia Sercan”, a mai arătat organizaţia în poziţia sa publică.

Prezentăm în continuare poziţia integrală a FreedomHouse România:

„Fundaţia Freedom House România condamnă acţiunea de compromitere îndreptată împotriva jurnalistei Emilia Şercan

Condamnăm ferm şi fără reţinere acţiunea de compromitere a jurnalistei Emilia Şercan, în care sunt implicate, conform datelor prezentate de aceasta, tocmai instituţiile statului care ar trebui să o protejeze.

Situaţia este cu atât mai gravă cu cât atacul nedemn a apărut, potrivit Emiliei Şercan, după ce a publicat un articol în care dezvăluia că premierul Nicolae Ciucă, general în rezervă, ar fi plagiat.

Atunci au fost distribuite public poze menite să o compromită pe jurnalistă, promovate în România de site-uri aparţinând unor persoane condamnate penal.

Mai mult, o probă pe care a furnizat-o Poliţiei Române pentru a identifica autorul infracţiunii de violare a vieţii private a fost scursă din dosar în aceeaşi zi, devenind baza amplei operaţiuni de compromitere. În paralel, s-a desfăşurat şi o acţiune de muşamalizare a cazului.

Freedom House România solicită autorităţilor să investigheze cu seriozitate situaţia, cere premierului Nicolae Ciucă să se dezică de astfel de practici nedemne şi o susţine pe Emilia Sercan.”
 

Citeşte şi:

Jurnalista de investigaţie Emilia Şercan: „Autorităţile statului au orchestrat o operaţiune de kompromat împotriva mea. Acum încearcă să o muşamalizeze”

 
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • m m
    am inteles.va e frica de luluta!! macar adresa site-ului s-o lasati publica...sa judece lumea dupa ce citeste http://www.cnatdcu.ro/wp-content/uploads/2016/04/Raport-comun-nesemnat-LCK.pdf
  • tot m tot m
    de ce ati cenzurat cuvantul ***? e obscen??? ca sa stiu daca-l mai folosesc.va multumesc. p.s. ***
  • m m
    duamna sercan ar trebui sa clarifice acuzatiile de plagiat,care se refera la persoana dansei.apoi sa se pronunte despre *** lui kovesi,si daca o face coerent,sa se ocupe de celelalte plagiate...

Trimite un comentariu

sus