Skip to main content

Captura.ro: Numele lui Maricel Păcuraru, patronul de la Realitatea, apare în uriaşul dosar de la Aeroportul Otopeni

 
Captura.ro: Numele lui Maricel Păcuraru, patronul de la Realitatea, apare în uriaşul dosar de la Aeroportul Otopeni
Numele lui Maricel Păcuraru, patronul postului tv Realitatea Plus, apare în uriaşul dosar de corupţie de la Aeroportul Otopeni, anunţă platforma de investigaţii captura.ro.
Publicitate
 
Păcuraru ar fi fost beneficiarul unor infracţiuni de şantaj, exercitate inclusiv prin intermediul grupului său de presă şi menite să-i aducă sub control pachetul de acţiuni (10%) pe care CNAB (Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti) îl deţine la societatea de salubritate Romprest, mai arată sursa citată.

 
Magnatul ar fi încercat astfel să-şi consolideze participaţia în Romprest pe fondul unui război de uzură cu ceilalţi acţionari ai societăţii.
 
În siajul intereselor lui Păcuraru este reclamat şi Bogdan Mîndrescu, secretar de stat la Transporturi, responsabil pentru sectorul aviatic şi susţinut în funcţie de ministrul Sorin Grindeanu.
 
DNA a colaborat în anchetă cu George Dorobanţu, fost director CNAB, unul dintre denunţători. Acesta a fost autorizat să participe activ la investigaţia judiciară, să înregistreze întâlniri şi să se coordoneze operativ cu anchetatorii pe teren.
 
Potrivit unor fragmente din ordonanţa de începere a urmăririi penale, în denunţul semnat de George Dorobanţu acesta a menţionat că în vara anul trecut a purtat mai multe convorbiri telefonice cu „un participant la emisiuni TV”, al cărui nume nu este menţionat, pe care fostul şef al CNAB l-a perceput ca un apropiat al lui Maricel Păcuraru. 
 
Respectivul „participant la emisiuni” i-ar fi „sugeratcă este de preferat ca în cadrul Consiliului de Administraţie, unde CNAB deţine un număr de 10% acţiuni, să voteze în concordanţă cu DETACO LTD, firmă aflată în sfera de influenţă a lui Maricel Păcuraru, acţionar cu o participaţie de 42,69% din acţiuni, ori ca CNAB să vândă acţiunile către Detaco LTD”, arată ordonanţa publicată de captura.ro. 
 
Într-o altă discuţie telefonică, dintre Dorobanţu şi acelaşi „participant la emisiuni TV”, acesta din urmă s-ar fi interesat despre situaţia contractelor privind spaţiile comerciale din incinta aeroporturilor. 
 
„În perioada imediat următoare a acestor discuţii cu participantul la emisiuni TV, a fost iniţiat un control asupra activităţii CNAB de către Corpul de Control al Ministrului Transporturilor, şi i s-a indicat de către secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Bogdan Mîndrescu, faptul că trebuie să-şi prezinte demisia ori să pună pe ordinea de zi a Consiliului de Administraţie al CNAB revocarea sa din funcţie şi au fost realizate mai multe emisiuni TV, de către trustul Realitatea, în care participantul la emisiuni TV a fost invitat drept analist politic, în care s-au dezbătut subiecte privind activitatea CNAB şi au fost prezentate aspecte considerate de Dorobanţu George Dumitru ca fiind neadevărate şi cu scop defăimător, pentru a-l forţa să-şi dea demisia”. 
 
La o simplă căutare pe site-ul realitatea.net, Paginademedia.ro a identificat cel puţin două articole apărute anul trecut în luna iulie, ce vizează conducerea de atunci a CNAB:
 
 
Scandalul de la Otopeni îl atinge şi pe Rareş Bogdan, europarlamentar PNL şi fost realizator la Realitatea TV, vizat într-unul dintre denunţurile
depuse la DNA. Televiziunea lui Păcuraru acreditează însă ideea că politicianul ar fi victima unui complot politic, fiindcă "ar fi deranjat recent" instituţiile europene la Bruxelles.
 

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus