Skip to main content

Cazul cabluri pe stâlpi. Digi24 dă drept la replică primăriei: „Nu s-a pus problema ca cetăţenii să rămână fără internet”

 
Cazul cabluri pe stâlpi. Digi24 dă drept la replică primăriei: „Nu s-a pus problema ca cetăţenii să rămână fără internet”

Replica primăriei conduse de Clotilde Armand, după materialul Digi24 care spunea că „Sectorul 1 ar putea rămâne fără internet”. Postul TV a publicat dreptul la replică al primăriei, instituţie care acuză staţia de fake news. 

Publicitate

Nu s-a pus niciodată problema ca cetăţenii Sectorului 1 să rămână fără internet, cablu sau telefonie fixă, asistăm aşadar la un fakenews clasic”, după cum punctează dreptul la replică publicat de Digi24.ro. 

Oficialii instituţiei continuă:

Redacţia Digi 24 nu a solicitat niciun punct de vedere asupra acestui subiect înaintea publicării acestor informaţii, consecinţa directă fiind dezinformarea opiniei publice.”

Reamintim că Digi24 a fost acuzat de fake-news, după de staţia de ştiri a anunţat că „Sectorul 1 ar putea rămâne fără internet”. Acuzaţiile au venit chiar din partea primarului Sectorului 1 Clotilde Armand şi din partea lui Ionel Stoica, fost jurnalist şi şef al comunicării în instituţie.

Clotilde Armand anunţase că operatorii de telecom trebuie să elibereze stâlpii de iluminat şi să-şi mute cablurile pe sub pământ, aşa cum cere „legea”. În acest context venise şi ştirea Digi24, post care face parte din „familia” RCS-RDS. 

Niciun operator telecom nu a solicitat întrevedere cu conducerea Primăriei

Oficialii primăriei, în acelaşi drept la replică, contrazic afirmaţiile făcute de Cosmin Prelipceanu pe post. Realizatorul a spus că „firmele din domeniu (n. r. - de telecom) cer o discuţie cu autorităţile locale”, afirmaţie pe care primăria o neagă:

„Până joi, 15.04.2021, niciun operator de telecomunicaţii nu a solicitat întrevedere cu conducerea Primăriei Sectorului 1 pe această temă”, menţionează oficialii instituţiei. 

Clotilde Armand acuză Digi 24 de fake-news

„Circulă o ştire falsă (în regim de breaking news la o televiziune „respectabilă") cum că eu v-aş lăsa fără internet. Oameni buni, vă rog mult să nu daţi crezare acestei inepţii”, a scris Clotilde Armand, aseară, pe Facebook.

Fostul jurnalist Ionel Stoica, acum şef al comunicării din Primăria Sectorului 1, acuză o "execuţie mediatică":

„Nu au cerut niciun punct de vedere de la Primăria Sectorului 1, a fost execuţie mediatică în direct, au învăţat de la cei mai buni”

Conform unei monitorizări Paginademedia.ro, nici în ştirea de la TV, nici într-un material publicat ulterior pe site-ul digi24.ro nu apărea poziţia Primăriei de sector şi nici cea a primarului Clotilde Armand.


DERAPAJ. Digi 24, acuzat de fake-news. Ştire controversată a postului, imediat după ce Clotilde Armand anunţa că dă jos cablurile de pe stâlpi


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • geo geo
    Ted, Clotilde nu iesea primăriță - știi la ce diferență față de principalul contracandidat - fără voturile liberalilor. Care acum regretă alegerea făcută. Aștept, cu interes, alegerile viitoare. Când Clotilde are șanse mari să nu mai fie !
  • Ted Ted
    @Andrei: Pai tocmai asta e problema, ca nu are o majoritate. In Consiliul Local de la Sector 1, desi declarativ PNL e la putere alaturi de USR, iar PSD in opozitie, in fapt USL (PSD + PNL) e la putere si USR+ in opozitie. Majoritatea votantilor PNL din sectorul 1 si-au luat teapa. Sunt cei care au crezut ca au votat PNL ca sa scape de PSD. Nu spun toti, ca poate o parte din votantii PNL chiar isi doresc refacerea USL.
  • mihai mihai
    Nu se pune problema,si daca nu isi iau cablurile? nu se intampla nimic?
  • Andrei Andrei
    "Primarul Clotilde Armand"...care primar?Ce primar nu e în stare să treacă un buget când are o majoritate consistentă în Consiliul Local :))

Trimite un comentariu

sus