Skip to main content

Revelion TVR Cultural. Piese de teatru şi concerte cu artişti internaţionali

 
Artista portugheză Dulce Pontes
Artista portugheză Dulce Pontes

Programul TVR Cultural de Revelion . Postul a pregătit pentru noaptea dintre ani multe piese de teatru şi concerte cu artişti internaţionali. Telespectatorii trec în noul an cu melodiile artistelor Dolce Pontes şi Yasmine Levy.

Publicitate

Printre programele speciale pregătite pentru zilele de sărbătoare se regăsesc spectacole clasice de teatru, scrise de Ion Luca Caragiale, dar şi concerte rock.

Iată programul de Revelion la TVR Cultural:

31 decembrie:

De la ora 20.00 începe O scrisoare pierdută de Ion Luca Caragiale - piesă pusă în scenă în viziunea regizorală a lui Liviu Ciulei. Din distribuţie fac parte Victor Rebengiuc, Dem Rădulescu, Ştefan Bănică şi alţii.

Concert cu artista portugheză Dulce Pontes, de la 22.25. Cântăreaţa interpretează rock fado sau chiar cântece cu flexiuni africane.

La miezul nopţii începe tot un scecatol de teatru după IL Caragiale - O noapte furtunoasă. Scenariul şi regia artistică îi aparţin Soranei Coroama Stanca. Actorii care joacă în piesa de teatru sunt Dan Condurache, Tora Vasilescu, Doru Ana, Horaţiu Mălăele.

La 2.45, TVR Cultural a pregătit concertul Retro Rock Românesc

După concertul rock, urmează piesa de teatru Gaiţele, de Alexandru Kiriţescu, cu o adaptare semnată de Nae Cosmescu. Distribuţia este compusă din Draga Olteanu Matei, Olga Tudorache, Cezara Dafinescu, Dem Rădulescu.

1 ianuarie:

În prima zi a anului an, de la ora 18.00 este difuzat monologul actorului american John Malkovich la Festivalul George Enescu, în 2015.

La 20.10, Teatrul Naţional de Televiziune a programat piesa de tatru Visul unei nopţi de iarnă, de Tudor Muşatescu. Distribuţiei şi se alătură Florin Piersic, Rodica Mandache, Margareta Pogonat.

Seara, de la ora 22.00 este concert cu artista Yasmin Levy, care aduce o nouă interpretare a cântecului medieval iudeo-spaniol (ladino), încorporând sunete moderne de flamenco andaluz şi muzică tradiţională turcească.

 

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus