Skip to main content

RFI, emisiune cu Dragoş Muşat şi cu istoricul Mădălin Hodor: "Ne propunem să demistificăm anumite mituri privind trecutul comunist"

 
RFI, emisiune cu Dragoş Muşat şi cu istoricul Mădălin Hodor: "Ne propunem să demistificăm anumite mituri privind trecutul comunist"

Emisiune nouă la postul de radio RFI România. Istoricul Mădălin Hodor şi Dragoş Muşat (Tetelu), jurnalist şi producător sunt cei care vor realiza si prezenta Antimitologia, de la ora 10:15. De cinci ori pe săptămână.

Publicitate

Emisiunea va aborda două mari subiecte, funcţie de zi: de luni până joi se va discuta despre comunism, iar vinerea va fi dedicată războiului din Ucraina.

Ce anume despre comunism?

De luni până joi, subiectele abordate se vor concentra pe comunism : viaţa în comunism - de la admiterea la facultate, la cartela de alimente sau călătoriile în străinătate - şi marile mituri ale acestei perioade - industria, egalitatea, ordinea publică.

Vinerea, dialogul are ca temă actualitatea războiului din Ucraina şi propune o incursiune în mitologia rusă de susţinere a invaziei: responsabilitatea pentru Al Doilea Război Mondial, limba ucraineană, Marele Război pentru apărarea Patriei, pericolul invaziei dinspre vest.

Istoricul Mădălin Hodor:

"Antimitologia este o emisiune care îşi propune să restabilească adevărul legat de epoca comunistă, cu cifre şi fapte concrete. Ne propunem să demistificăm anumite mituri privind trecutul comunist, mituri care circulă astăzi atât în societate, cât şi în media."

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus