Skip to main content

FOTO. Romania TV protestează faţă de amenda de 100.000 de lei de la CNA. Şi-a „întrerupt” emisia un minut

 
FOTO. Romania TV protestează faţă de amenda de 100.000 de lei de la CNA. Şi-a „întrerupt” emisia un minut

Romania TV reacţionează în emisiunea Punctul culminant a lui Victor Ciutacu, după amenda de astăzi de la CNA. Postul a fost sancţionat cu 100.000 de lei pentru discriminare la adresa persoanelor cu probleme psihice

Publicitate

Victor Ciutacu a anunţat în debutul emisiunii de astăzi că, în semn de protest faţă de amenda de astăzi, va „suspenda” emisia pentru un minut, timp în care a afişat următorul mesaj: 

„Am întrerupt emisia în semn de protest faţă de blocarea aflării adevărului despre sinuciderea jurnalistei Iulia Marin.

Susţinătorii USR din CNA fac presiuni neconstituţionale asupra Romania TV”

Ciutacu a reluat atacurile şi la doi dintre membrii CNA, pe care pare să îi considere vinovaţi pentru sancţiunea de astăzi, deşi amenda a trecut cu votul a şase dintre cei 10 membri prezenţi. Alţi patru dintre membrii au votat sancţiunea mai aspră, de suspendarea emisiei. 

„Doamna Dorina Rusu, domnule, Mircea Toma, abuz în serviciu se cheamă. Aţi mai avut la CNA acolo puşcărie pentru abuz în serviciu. Ce faceţi dumneavoastră se cheamă abuz în serviciu.

Mă tem că sunteţi într-o reţea a intereselor obscure. Nu aveţi nicio şansă, vă asigur eu”

CONTEXT. Forul audiovizualului are 11 membri, iar în şedinţa de astăzi au fost prezenţi 10 dintre aceştia. Membrii CNA sunt numiţi de preşedinţie, parlament şi guvern, majoritatea fiind numiţi de PNL sau PSD. USR are un singur membru numit în CNA: pe Mircea Toma. 

În şedinţa de astăzi, au fost propuse două sancţiuni:

- afişarea mesajului sancţiunii pentru 10 minute. Adică suspensarea emisiei. Propunere venită din partea lui Mircea Toma şi care a atras patru voturi. 

- Amenda de 100.000 de lei, propusă de Monica Gubernat, membru CNA din partea PSD şi aleasă preşedinte a forului, propunere care a atras cinci voturi. 

Întrucât niciuna dintre sancţiuni nu a adunat numărul minim de voturi (şase) pentru a fi admisă, preşedintel e de şedinţă a trecut la al doilea tur de vot, când a trecut amenda de 100.000 de lei, cea propusă de Monica Gubernat, cu şase voturi.

FOTO. Din emisiunea de azi de la Romania TV

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus