Skip to main content

RAR. România TV îşi cere scuze din cauza unui invitat. „Asigurăm toate entităţile interesate că nu se va repeta”

 
Captură: G4Media
Captură: G4Media

Televiziunea Romania TV vine cu scuze după interviul difuzat în urmă cu câteva zile cu Marina Tauber vicepreşedintele partidului pro-rus al lui Ilan Şor, acuzat că ar fi furat un miliard de dolari din sistemul bancar moldovenesc. 

Publicitate

Interviul a avut loc chiar în ziua în care Marina Tauber a organizat un protest împotriva conducerii de la Chişinău, protest la care mai mulţi participanţi au încercat să pătrundă în clădirile guvernamentale, potrivit G4Media.  

Potrivit sursei citate, Tauber a prezentat în intervenţiile de la RTV naraţiunile propagandei ruse: Maia Sandu vrea să târască Moldova în război, Maia Sandu distruge economia şi nivelul de trai al populaţiei, Republica Moldova trebuie să stea departe de orice alianţă.

La câteva zile după interviul luat de Victor Ciutacu Marinei Tauber, postul a venit şi cu scuzele, spunând că Tauber a ajuns pe post „dintr-o gravă şi regretabilă eroare”.  
 
„Asigurăm publicul că RomâniaTV nu a fost şi nu va fi o platformă unde ideile putiniste să poată fi expuse, nu împărtăşeşte idei antidemocratice şi destabilizatoare, iar pe viitor vor fi aplicate criterii mult mai stricte în selectarea invitaţilor şi în ceea ce priveşte toleranţa moderatorilor faţă de anumiţi invitaţi şi ideile lor.
România Tv este şi va fi prin toţi jurnaliştii săi şi prin politica editorială promovată puternic ataşată valorilor europene şi euroatlantice.

Exprimând încă o dată regretul pentru această întâmplare, asigurăm toate entităţile interesate că astfel de situaţii nu se vor repeta”, mai arată RTV în mesajul postat pe site. 

Mesajul se încheie cu  „asigurări” către toate „entităţile interesate că astfel de situaţii nu se vor repeta”. 

Mesajul integrl, în continuare:

Dintr-o gravă şi regretabilă eroare, în data de 28 februarie, în emisiunea “Punctul culminant”, liderului protestarilor de la Chişinău, Marina Tauber, i s-a dat posibilitatea de a-şi exprima punctul de vedere.

Deşi abordarea realizatorului şi a invitaţilor a fost potrivnică ideilor expuse de către doamna Tauber, redacţia România TV consideră că trebuie să-şi ceară scuze telespectatorilor săi pentru prezenţa unui astfel de invitat în dezbaterile postului.

Asigurăm publicul că RomâniaTV nu a fost şi nu va fi o platformă unde ideile putiniste să poată fi expuse, nu împărtăşeşte idei antidemocratice şi destabilizatoare, iar pe viitor vor fi aplicate criterii mult mai stricte în selectarea invitaţilor şi în ceea ce priveşte toleranţa moderatorilor faţă de anumiţi invitaţi şi ideile lor.

România Tv este şi va fi prin toţi jurnaliştii săi şi prin politica editorială promovată puternic ataşată valorilor europene şi euroatlantice.

Exprimând încă o dată regretul pentru această întâmplare, asigurăm toate entităţile interesate că astfel de situaţii nu se vor repeta.”

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus