Skip to main content

Rusia a blocat aproape 5.000 de site-uri pe săptămână în 2022! Un număr de 15.000 au fost blocate doar săptămâna trecută

 
Rusia a blocat aproape 5.000 de site-uri pe săptămână în 2022! Un număr de 15.000 au fost blocate doar săptămâna trecută

Autorităţile din Rusia au blocat, în medie, 4.900 de site-uri web pe săptămână, de la începutul acestui an şi până în prezent, potrivit statisticii furnizate de un ONG pentru libertatea internetului pentru publicaţia Kommersant, preluată ulterior de Libertatea.

Publicitate

Potrivit ONG-ului Roskomsvoboda, autorităţile au restricţionat 14.800 de site-uri doar săptămâna trecută, acesta fiind cel mai mare număr într-o singură săptămână din ultimii ani, după cum notează The Moscow Times.

Deşi nu a menţionat cauzele potenţiale ale acestei creşteri, ONG-ul a precizat că nu a observat vreo „preponderenţă anormală” a anumitor site-uri în detrimentul altora.

Roskomsvoboda enumeră aproape 640.000 de site-uri web care sunt blocate în prezent în Rusia. Dintre acestea, aproape jumătate din ordinele de blocare au venit din partea autorităţilor fiscale (47%), în timp ce puţin peste 10% provin de la procurorii federali.

Doar în intervalul februarie - august 2022, Rusia a blocat sau şters 138.000 de site-uri. Platformele sociale occidentale precum Facebook, Instagram şi Twitter au fost, de asemenea, blocate sau restricţionate.

Autor: Alexandru Aruşilor alexandru.arusilorpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Anton Anton
    BAM, aici nu comentezi? Zici ca esti atotstiutor cand vine vorba de "cenzura" de la noi.

Trimite un comentariu

sus