Skip to main content

Antena îi cere lui Scărlătescu despăgubiri pentru că a făcut reclamă unui brand fără a cere acordul. Despre ce sumă este vorba.

 
Antena îi cere lui Scărlătescu despăgubiri pentru că a făcut reclamă unui brand fără a cere acordul. Despre ce sumă este vorba.

Într-unul dintre procesele pe care Antena Group le-a iniţiat contra lui Cătălin Scărlătescu, compania de media îi cere despăgubiri pentru că a acceptat să facă reclamă unui produs fără a cere acordul, şi astfel ar fi încălcat contractul, potrivit HotNews.ro care a şi studiat dosarul. 

Publicitate

Potrivit datelor din dosarul aflat pe rolul Tribunalului Bucureşti, pe durata contractului avut cu Antena 1, Scărlătescu avea obligaţia să solicite acordul scris postului pentru „realizarea de emisiuni tv, seriale, filme sau alte producţii tv sau la realizarea în orice modalitate de materiale Online cu terţi ce nu fac parte din trustul Antena Group”.

100.000 de euro a fost clauza stabilită în contract cu titlu de despăgubiri, pentru fiecare încălcare a contractului, mai arată sursa citată. După despărţirea de Scărlătescu, Antena i-a numărat toate apariţiile din mediul online.

Scărlătescu a fost notificat pe 31 octombrie 2023, prin intermediul unui executor judecătoresc că trebuie să plătească în termen de 3 zile 100.000 de euro daune pentru încălcarea obligaţiei asumate în contract.

Acesta a răspuns, invocând „nulitatea clauzei contractuale”. Acuzându-l de rea credinţă. Trustul Antena Group l-a dat în judecată.

„Pârâtul a participat la realizarea de materiale online şi a postat în mediul ordine materiale realizate în favoarea terţului Daucy (un număr de 22 de promovări), terţ care nu face parte din trustul de care aparţine Societatea (Antena Group n.r.), fără a obţine în prealabil acordul scris al Societăţii”, se arată în acţiunea depusă în instanţă.

Antena a pornit nenumprate procese împotriva celor trei chefi, Florin Dumitrescu, Sorin Bontea şi Cătălin Scărlătescu. Cel mai recent, compania a atras şi Pro TV în acestă dispută după ce postul de televiziune i-a cooptat în proiectul MasterChef. 

Luni 3 iunie, Tribunalul Bucureşti a judecat o ordonanţă preşedinţială, prin care Antena încerca să blocheze apariţia lui Scărlătescu în cooking show-ul de pe Pro TV. Acţiunea i-a fost respinsă. La fel şi în cazul lui Sorin Bontea. A fost deschisă o acţiune şi pe numele lui Florin Dumitrescu. având acelaşi obiect, însă aceasta urmează să se judece pe 26 iunie. 

Paginademedia.ro a participat la procesul care a avut loc pe 3 iunie, cel împotriva lui Cătălin Scărlătescu, şi a prezentat detalii în premieră.

Citeşte şi: Detalii exclusive din procesul chefilor: Mona Segall le-a zis din septembrie că "poate oricând să facă alţii ca ei". După plecarea chefilor, Antena 1 le-a scris celor care au licenţa Masterchef

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus