Skip to main content

Chefii şi Pro TV, prima victorie în instanţă în războiul pornit de Antene. Antena Group are de plătit cheltuieli de judecată de mii de euro

 
Chefii şi Pro TV, prima victorie în instanţă în războiul pornit de Antene. Antena Group are de plătit cheltuieli de judecată de mii de euro

Prima luptă pierdută pentru Antena 1 în războiul contra Pro TV şi a chefilor. Este vorba despre o ordonanţă preşedinţială pe care Antena 1 a depus-o în urmă cu două săptămâni, pe 15 mai 2024 şi în care pârâţii erau Sorin Bontea şi Pro TV. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel. 

Publicitate

Tribunalul Bucureşti a decis să respingă cererea Antenei Group „ca neîntemeiată” şi să oblige totodată societatea la plata unor cheltuieli de judecată de mii de euro, potrivit datelor de pe Portalul Instanţelor de Judecată, consultate de Paginademedia.ro

Antena Group va trebui să plătească cheltuieli de judecată astfel: 

  • 17.750 de lei (în jur de 3.500 de euro) către Sorin Bontea
  • 11.840 de lei (în jur de 2.400 de euro) către Pro TV

Soluţia Tribunalului Bucureşti, pe scurt:

„Respinge cererea ca neintemeiata. Obliga partea reclamanta la plata cheltuielilor de judecata in cuantum de 17.759,56 lei catre partea parata B.S. si la plata cheltuielilor de judecata in cuantum de 11.840,74 lei catre partea parata PRO TV .

Cu apel in 5 zile de la pronuntare, ce se depune la Tribunalul Bucuresti – Sectia a IV-a Civila, sub sanctiunea nulitatii caii de atac. Pronunţată azi, 27.05.2024, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.”

Antena 1 duce un adevărat război în instanţă împotriva foştilor colaboratori, chefii Cătălin Scărlătescu, Florin Dumitrescu şi Sorin Bontea. După ce colaborarea dintre aceştia s-a încheiat, Antena a deschis numeroase procese pe numele celor trei. Mai mult, de două săptămâni, Antena a atras şi Pro TV în acest război din instanţă, după ce i-a cooptat pe chefi în emisiunea MasterChef, cea care i-a consacrat.

Pe 17 mai, Antena Group a depus la Tribunalul Bucureşti ordonanţe preşedinţiale împotriva Pro TV, dar şi împotriva lui Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu, după cum Paginademedia.ro a anunţat în premieră

Antena vs Chefi, o istorie de procese:

1. În noiembrie 2023, după ce Antena a terminat de difuzat Chefi la Cuţite, sezonul 12 (ultimul cu cei trei Chefi) a fost deschisă prima serie de procese împotriva lui Cătălin Scărlătescu, Florin Dumitrescu şi Sorin Bontea. Câte un proces pe numele fiecăruia. Obiectul procesului: „obligarea să execute contractul de prestatii artistice”.

Procesele în cauză au avut deja termen la Tribunalul Bucureşti, iar instanţa a declinat soluţionarea cauzei către o altă secţie. Acţiunile au fost deschise la Secţia a-VI-a civilă, însă instanţa a decis să decline competenţa în favoarea secţiilor civile a III-a, a IV-a sau a V-a a Tribunalului.

2. În decembrie 2023 a venit a doua serie de procese. Tot câte unul pe numele fiecăruia dintre Chefi. De data aceasta, obiectul a fost „Pretenţii”. Şi de data aceasta, instanţa a declinat soluţia cauzei către o altă secţie decât cea la care a fost înregistrat dosarul.

3. Pe 6 martie 2024 a venit rândul Chefilor să contraatace. Cei trei au dat împreună Antena Group în judecată. Ulterior, Cătălin Scărlătescu a declarat în cancan.ro că motivul pentru care au dat Antena în judecată a fost că nu au fost plătiţi pentru ultimul sezon Chefi la Cuţite.

4. Pe 12 martie 2024, Antena i-a dat din nou pe cei chefi în judecată. A treia oară. Mai mult, e data aceasta au chemat-o în judecată şi pe soţia lui Florin Dumitrescu, Cristina Sima Dumitrescu.

5. Pe 21 martie 2024, Antena Group a deschis două noi acţiune în instanţă, pe numele lui Florin Dumitrescu şi al lui Cătălin Scărlătescu. De data aceasta la Judecătoria Sectorului 1, iar în acest caz sunt menţionate şi daunele cerute: 10.000 de euro de la fiecare.

6. Pe 28 martie 2024, Antena Group a deschis noi procese pe numele celor trei chefi, la Judecătoriile de Sector 1 (Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu) şi Sector 3 (Sorin Bontea). 

7. Pe 15 şi 16 mai 2024, Antena Group deschide noi acţiuni în instanţă pe numele lui Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu, dar şi pe numele Pro TV, televiziunea care i-a angajat recent pe cei trei chefi pentru a relua show-ul MasterChef.

8. Pe 23 mai 2024. A venit şi rândul lui Sorin Bontea. Antena Group a dat în judecată pe Pro TV dar şi pe Sorin Bontea, într-un proces ce are ca obiect „constatarea nulităţii absolute a contractului.”

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus