Skip to main content

Site-ul aktual24.ro e din nou funcţional. Purtătorul de cuvânt al Guvernului a transmis că a fost blocat dintr-o „eroare”

 
 Luca Bravo on Unsplash
Luca Bravo on Unsplash

Site-ul de ştiri aktual24.ro, închis pentru presupus „fake news” alături de mai multe site-uri ruseşti, a fost reactivat. Măsura vine după ce ieri seara Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică l-a inclus în lista site-urilor de fake-news, alături de mai multe publicaţii ruseşti, printre care Sputnik şi Russia Today. 

Publicitate

Ovidiu Albu, proprietarul site-ului aktual24.ro, a precizat astăzi că a fost contactat de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, care i-a transmis că blocarea site-ului a fost o „eroare” şi că „se va rezolva situaţia”.

Decizia Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică a atras şi critici din partea ONG-urilor. 

„Solicităm ridicarea restricţiilor impuse site-ului aktual24.ro şi eliminarea acestuia de pe lista de surse maligne de fake news/phishing.

Decizia de a încadra aktual24.ro drept sursă de fake news este nu doar lipsită de fundamentare factuală, dar sugerează şi o lipsă crasă de profesionalism”, au spus reprezentanţii ActiveWatch. 

Şi organizaţia FreedomHouse a criticat decizia DNSC: 

„Decizia Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) a fost luată fără nici o explicaţie oficială clară, dar şi fără a oferi posibilitatea celui incriminat de a se apăra.

Există o diferenţă majoră între decizia Comisiei Europene de a bloca propaganda rusească distribuită prin publicaţii şi posturi tv finanţate direct de la Kremlin, cum sunt Sputnik şi Russia Today, şi hotărârea DNSC de a închide un site românesc doar pe baza unei evaluări subiective, a unor angajaţi necunoscuţi ai statului.”

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus