Skip to main content

RAR. Titlu nou pe print: Un site românesc de sport şi-a lansat şi o variantă tipărită. Pe hârtie. Ce spune fondatorul?

 
Sursa foto: Lucian Lipovan, Facebook
Sursa foto: Lucian Lipovan, Facebook

Sens invers. O publicaţie online de sport şi-a lansat şi o variantă tipărită. Welovesport.ro este site-ul în cauză, fondat de jurnalistul sportiv Lucian Lipovan. Iar revista - cum altfel? - We love sport.

Publicitate

De ce o variantă pe hârtie, într-o perioadă în care printul este în declin? Cât de des va apărea? Ce va conţine?

Paginademedia.ro a stat de vorbă cu Lucian Lipovan despre această iniţiativă. Înainte, câteva scurte informaţii despre titlul:

Revista cuprinde ediţii speciale ale celor mai importante evenimente sportive, cum a fost Campionatul Mondial. Revista este deja disponibilă online, pentru comenzi, pe site-ul welovesport.ro şi pe eMAG.ro.

We love sport produce content şi marketing pentru clienţi cu o echipă de peste 20 de angajaţi şi colaboratori cu experienţă, în special pe sport, iar din 2020 realizeaza site-ul welovesport.ro.

Paginademedia.ro:Ce înseamnă varianta pe hârtie?

Lucian Lipovan: Înseamnă că încercăm să adunăm într-o ediţie specială cele mai importante evenimente şi cele mai bune texte ale noastre de-a lungul anului, să le salvăm şi să rămână acolo pentru colecţii, pentru oamenii cu adevărat pasionaţi.

Paginademedia.ro: Ce cuprinde revista?

Lucian Lipovan: Edţii speciale dedicate unei competiţii anume cum a fost Campionatul Mondial, ori dedicate evenimentelor principale din perioada pe care o acoperă. De exemplu, în vară vom face cu Champions League cu Europa League, cu finalele de la handbal, bachet şi de la toate sporturile, cu tot ce este important în primele 6 luni.

Paginademedia.ro: Ce periodicitate o să aibă?

Lucian Lipovan: Anul acesta o să facem sigur două. Nu cred că o facem mai des de trimestrială. Adică patru pe an, să zicem. Vor fi de cel puţin 132 de pagini, cum a fost şi acesta de acum, şi preferăm să stea mai mult la vânzare.

Paginademedia.ro: De ce alegeţi varianta pe hârtie când toată lumea se uită online?

Lucian Lipovan: Unele lucruri merită păstrate pe termen lung.Unele lucruri sunt mai greu de găsit pe site şi sunt mai greu de păstrat în variantă electronică, şi rămân în variantă scrisă pe termen lung. Interesul oamenilor ne confirmă că există public şi pentru aşa ceva.

Paginademedia.ro: O să apară la chioşcuri?

Lucian Lipovan: Foarte puţin probabil la chioşcuri din motive de distribuţie dificilă. Sigur o vom  vinde online ca şi până acum pe eMAG şi pe site-ul nostru. În cazul în care găsim o variantă decentă de distribuţie şi la chioşcuri o vom avea, dar pentru primul număr nu am găsit.

Lucian Lipovan - carte de vizită:

Absolvent al Facultăţii de Jurnalism din Timisoara

Are experienţă de peste 20 ani în presa sportivă

Mai întâi la Timisoara (Fotbal vest, Radio Timisoara, TVR Timisoara)

A lucrat la ProSport (reporter, redactor, coordonator ediţie de Banat, apoi redactor-şef adjunct şi redactor-şef)

La Pro TV a fost realizator emisiuni sport.ro, content manager stirileportv.ro şi Head of Digital Content Pro TV

 
Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus