Skip to main content

Şoşoacă, asociată de Facebook cu Rusia. Ce apare când intri pe contul ei

 
Sursa foto: Hepta
Sursa foto: Hepta

Facebook a dat verdictul. Şi îi avertizează pe cei care o urmăresc pe senatoarea Soşoacă de faptul că aceasta poate răspândi informaţii şi mesaje de propagandă rusă.

Publicitate

Ce apare când intri pe contul lui Şoşoacă? La fiecare postare despre războiul din Ucraina, Facebook face o notă de subsol, imediat sub link:

„Acest link provine de la un editor despre care Facebook consideră că poate fi parţial sau integral sub controlul editorial al guvernului rus“

Reţeaua de socializare oferă şi câteva explicaţii pentru acest mesaj:

„Conform definiţiei Facebook, „entităţile media controlate de stat” sunt instituţiile media pe care Facebook le consideră a fi parţial sau în întregime sub controlul editorial al autorităţilor guvernamentale, pe baza unor cercetări şi evaluări efectuate pe cont propriu ţinând cont de o serie de criterii dezvoltate în acest scop.

Considerăm că aceste Pagini trebuie să respecte un standard mai ridicat de transparenţă, deoarece credem că ele combină influenţa unei organizaţii media cu susţinerea unui stat“, scrie Facebook.

Autor: Alexandra Irimiea alexandra.irimieapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Camelia Camelia
    Orice spui va fi folosit împotriva ta. Eu nu m-am vaccinat și nu văd de ce alții sunt interesați de vaccinarea mea, ca tot i-aș putea infecta. Ultimii 2 ani au fost oripilanți, însă aur și sosoaca doar s-au folosit de acest subiect. Acum vor neutralitate. Pai nu asta face tot nato-ul? Aur și sosoaca se comportă de parca ne împinge nato pe noi la război, când de fapt e invers, nato se teme ca dacă facem un pas în plus, putem declanșa noi războiul mondial. Aceste specimene sunt sub orice critică, dar nu voi fi niciodată de acord cu cenzura. Totul se judeca subiectiv, un fel de : dacă nu te vaccinezi, n-ai voie sa vorbești, că nu ești doctor, dar dacă te vaccinezi atunci te plătim s-o spui, chiar dacă ești actor, cântăreț, influencer, etc. Nu trebuie sa fii doctor ca să spui de bine de vaccin, dar altfel taci. Cine susține aceasta cenzură corecta politic, inevitabil va fi următorul acuzat. Exemplu : Adele la Brits Awards. Corecții politic se mănâncă între ei. Cine are putina răbdare, le poate demonstra ca ei înșiși tocmai au ofensat foarte multa lume în ultimele 5 minute.
  • B.A.M B.A.M
    @Vaisteauata, prima dată învață să citezi TEXTUAL (că tot ai comentariul original), că la citarea din memorie ai mari probleme.
    Fraza originală era AFIRMATIVĂ, nu negativă!!! Acel "nu" pus de tine e dintr-o altă parte a comentariului, nu de unde ai citat tu.
    Învață să citezi, înainte să arunci cu ură!!! Ce zici?!?!?!
  • B.A.M B.A.M
    Mile, ar fi OBIECTIV să aduci dovezi conform cărora eu aș fi susținător al AUR. Sau că aș face propagandă pro-Rusia!
    Atlfel sunt afirmații NEFONDATE!
    În plus, mai sunt 2 ani până la alegeri! E devreme să aleg un partid (oricum s-ar numi el) pe care să-l pot vota!!!
    P.S.
    De ce DOAR când vorbești cu mine, poți scrie CORECT în limba româna??? La restul articolelor cu audiențe, ai un limbaj de maximum clasa întâi!!! Care e faza? De ce reacționezi atât de "bipolar"?
  • Vaisteauata Vaisteauata
    Bam,
    Mi-a plăcut afirmatia (citez din memorie):" nu avem în comun cu americanii cate avem un rusii".
    Ai dreak imperialistii ăștia americani, dacă ne furau tezaurul, ne luau o parte din teritoriu (de câte ori a vrut mușchiu' lor în ultimii 400 de ani) și ne omorau/ deportau câteva sute de mii de romani, acum aveam la fel de multe in comun cu ei, precum avem cu rusii.
    În rest, după cum maltratezi limba română, ești un "roman adevarat", desprins parca din Las Fierbinti! Nu poți DEFAIMA opinii; abrevierea n.r.= nota redactiei/ redactor; "as mintii".....
  • Mario Mario
    După mintea lui bam -bam asta ,daca te duci in parc poți face orice...doar e "public". Exista "condiții de funcționare" și un regulament pe fb.incerca sa l citești înainte de a avea. Exact că in parc ..poți intra,dar nu poți face vrei. Mare e gradina...
  • Mile Mile
    Hehe, un articol despre Șoșoacă și apare B.A.M, fidelul susținător al partidului AUR și omul care are „opinii” diferite față de restul lumii. Coincidență? Poate...

    B.A.M*** pe acest site pe zice trece. Las-o mai moale cu propaganda pro-Rusia, prietene!
  • Dragos Dragos
    B.A.M, ca de obicei scrii mult si incerci sa accentuezi cu CAPS unele chestii, desi nu e nevoie. Tot prost si fara noima scrii. Cand 10 insi iti spun sa te duci la somn, ca esti beat, exact asta trebuie sa faci. Baga capul in nisip ca strutul, ca spui numai ***! De fapt, n-ar trebui sa ma mire atitudinea unora ca tine, ca nu degeaba au ajuns aia de la AUR la procentul pe care-l au. Libertatea de exprimare nu-ti da dreptul sa spui numai ***, asa cum o faci tu sau Sosoaca.
  • Alex Alex
    B.A.M, te rog taci, de spalat pe creier ce esti. De atatia ani se stie ca AUR si Sosoaca sunt pro-rusia si acuma aceste afirmatii sunt validate si de alte entitati. De foarte mult timp s-au facut cereri catre FB si alte retele de socializare sa elimine propaganda ruseasca si vad ca incep sa ia masuri, in cele din urma. Uitati-va ce se difuseaza la televiuziunea Ruseasca, despre cum elibereaza ei Ucraina de nazisti. Aceleasi zicale pe care le folosesc maimutele din AUR + Sosoaca. Daca nici acuma nu vedeti cat de prosti sunteti inseama ca ori nu vreti, ori sunteti pierduti. Sper sa nu-mi fi pierdut 5 min din vata scriind unui prost degeaba.
  • B.A.M B.A.M
    Dacă Facebook ar avea și dovezi în acest sens, ar fi ideal! Așa, Șoșoacă va da Facebook în judecată (pe te miri la ce tribunal internațional) și are șanse mari să câștige niște despăgubiri serioase.
    Oricum... E TRIST că o platformă care încurajează libertatea de opinie, cenzurează/ascunde/calomiază/etc opiniile contrare ideologiei Facebook!!! (NU mă hazardez să spun că aceasta coincide cu cea a SUA, pentru că aș minții!)
    Doar pentru că este pro-SUA, pro-NATO, pro-Ucraina, etc, asta nu înseamnă că trebuie să desființeze/calomieze/ascundă/etc opiniile contrare atitudinii sale publice...
    Deoarece LA ESENȚĂ este o platformă (spațiu PUBLIC chiar, din punct de vedere legal) ce susține libertatea de opinie, de abia DUPĂ este o intituție ce susține nu știu ce țări, organisme internaționale, ONG-uri bizare, etc.
    Facebook ÎȘI ATACĂ propria COLOANĂ VERTEBRALĂ (propria filozofie, mod de a gândi, etc)!!!! Și după tot cei din Facebook se miră că lumea migrează către alte platforme sau că nu mai petrec atâta timp pe platformă (pierzând astfel sume importante de bani).
    P.S.
    1)abc+, NU e vina mea că ți-ai făcut o fixație cu mine!!! Du-te la psiholog!!!! A ajuns un ANONIM (n.r. EU) să-ți controleze viața... :)))
    Oricum, înainte de a calomia opinia unei persoane (cum faci la finalul comentariului), ar trebui să aduci măcar contrargumente (însoțite ideal și de dovezi PALPABILE ȘI VERFICABILE) ca să demontezi/calomiezi opinia acelei persoane. Nu știu a cui e opinia, dar MĂ ÎNDOIESC CĂ TU AI AVEA DOVEZI ca să spui că e o minciună acea opinie în cauză!
    NU tot "politically-ul correct" coincide și cu adevărul faptic! Ar trebui să reînvățăm să vedem și nuanțele de gri din viața noastră, nu doar pe cele albe sau negre, dictate de instituțiile de PR/marketing//etc...
    2) NU sunt pro-Rusia, dar am văzut destule mizerii și din SUA ca să nu mai susțin gratuit/fanatic/etc un popor cu care am în comun cât am și cu rușii...
    Adică aproape 0! Trebuie să vedem lucrurile pragmatic, în interesul NOSTRU și DOAR al nostru!!!
  • jk jk
    Cam tarziu si au dat seama...
  • claudiuu claudiuu
    Andrei, Sosoaca e finantata de rusi la fel ca si partidul extremist rusofil Aur presedintele si fondatorul Aur Marius Dorin Lulea a recunoscutt ca partidul Aur e finantat de guvernul de la Kremlin
  • Ana are mere Ana are mere
    Tare captura :))) adică Facebook ne zice ca o înregistrare oficială din Parlamentul României e conținut rusesc. Mai apare și Dragu aia de la USR care se plimba prin vacante pe banii românilor. Genială țară
  • Andrei Andrei
    Bun, putea să scrie că Facebook consideră că are simpatii pro-ruse ( într-un limbaj de lemn) dar se insinuează că e parte a guvernului rus. Ori nu există o dovadă că e finanțată de ruși. Omul poate avea diverse simpatii chiar dacă nu e platit să le aibă. :))
  • abc+ abc+
    Păi și nu este plătită de ruși?

    Abia am găsit pagina ei, bravo Facebook pentru cenzură! Sigur o să apară Bam să urle că nu este corect și că o iubește pe Sosoaca.

    Am văzut un comentariu în care se zicea:
    “Normal că fb a zis de doamna senator Diana Iovanovici-Sosoaca ca este cu poporul rus, fb este cu SUA și se ceartă prin doamna noastră senator”
    :))))))

Trimite un comentariu

sus