Skip to main content

Libertatea: Pentru ce primesc bani în plus angajaţii TVR? "Aduc cheile", "se prezintă la serviciu", "răspunde la solicitările superiorilor"

 
Libertatea: Pentru ce primesc bani în plus angajaţii TVR? "Aduc cheile", "se prezintă la serviciu", "răspunde la solicitările superiorilor"

Explicaţii ridicole pentru sporuri date angajaţilor TVR. Libertatea publică în exclusivitate date dintr-un document cu sporuri pentru angajaţii TVR.

Publicitate

Un mesaj intern dat de Luminiţa Iordănescu, reprezentant al salariaţilor în Consiliul de Administraţie, expune situaţia, după ce, din mai şi până în prezent, 133 de persoane au primit sporuri între 534 de lei şi 4.658 de lei brut pentru sarcini suplimentare care sunt făcute tot în timpul celor opt ore de program.

Din explicaţiile pentru aceste sporuri:

  • mutarea, coborârea, aducerea cheilor de operare şi ulterior redepozitarea acestora în spaţiile adecvate;
  • răspunde la solicitările superiorilor; 
  • participă activ la şedinţele de „brainstorming”; 
  • realizează prezentări în format PowerPoint, contribuind prin act de creaţie la conţinutul acestora; 
  • un economist întocmeşte şi distribuie fluturaşi de salariu; 
  • un angajat respectă normele SSM (protecţia muncii) în vigoare; 
  • un angajat se prezintă la serviciu conform programului afişat; 
  • un salariat părăseşte locul de muncă doar cu aprobarea şefului ierarhic superior.

Decizia de majorare a salariilor prin oferirea de sarcini suplimentare a creat un adevărat scandal în interiorul Televiziunii Române, notează Libertatea, fiind dezbătută în şedinţa Consiliului de Administraţie din 25 mai.

„Discuţiile aprinse nu au fost referitoare la cuantumul valoric, ci la multe dintre sarcinile suplimentare menţionate care au creat multor colegi impresia că sunt trecute «la normă» din nevoia de justificare, luate cu copy/paste de la o poziţie la alta”, după cum notează într-o scrisoare internă Luminiţa Iordănescu.

De exemplu, un şofer de autoturisme şi camionete a primit o mărire salarială brută de 1.985 de lei. În fruntea sarcinilor suplimentare remunerate figurează faptul că şoferul în cauză „se prezintă la serviciu conform planului inegal afişat la avizier”.

Totodată, „sunt persoane care au printre atribuţii: mutarea, coborârea, aducerea cheilor de operare şi ulterior depozitarea acestora în spaţiile adecvate”.

Un jurnalist de la direcţia ştiri primeşte lunar suma de 3.637 de lei brut pentru „negocieri şi discuţii cu partenerii în vederea achiziţiei vestimentaţiilor, facilitarea obţinerii de ţinute pentru prezentatorii telejurnalelor şi pentru prezentatorii celorlalte emisiuni produse de direcţia ştiri”.

De măriri au beneficiat 118 salariaţi din Bucureşti şi 15 de la cele cinci studiori teritoriale din ţară. Practic, din cei 2400 de angajaţi, TVR a acordat mări la 5% dintre aceştia.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

sus