Skip to main content

Ştefan Bănică jr, faţă în faţă cu Marina Constantinescu, la emisiunea „Nocturne” (TVR 1). S-a aflat că au fost colegi de liceu

 
Marina Constantinescu îl are invitat în noua ediţie a emisiunii „Nocturne” pe Ştefan Bănică jr / foto: TVR 1
Marina Constantinescu îl are invitat în noua ediţie a emisiunii „Nocturne” pe Ştefan Bănică jr / foto: TVR 1

Ştefan Bănică jr. este invitatul noii ediţii a emisiunii „Nocturne” realizate de Marina Constantinescu pentru TVR 1. Artistul a rememorat cele mai importante etape ale carierei sale, de la debut până astăzi... Şi a făcut şi o comparaţie cu cei mai tineri. „Respectul s-a diminuat în percepţia generaţiilor mai tinere”, este de părere Ştefan Bănică jr.

Publicitate

Emisiune „Nocturne” cu Ştefan Bănică jr. se difuzează luni (13 noiembrie), de la ora 23.00, la TVR 1.

Realizatoarea şi prezentatoarea, Marina Constantinescu, a dezvăluit că Ştefan Bănică jr. i-a fost coleg de liceu.

Emisiunea „Nocturne” aniversează toamna aceasta 20 de ani de la debut.

VIDEO. Ştefan Bănică jr.: „Dacă eşti ursit să faci un lucru, el va veni”

Ştefan Bănică jr. a amintit în cadrul interviului că se împlinesc două decenii de când a început seria de concerte de Crăciun la Sala Palatului.

„Marina Constantinescu şi fostul ei coleg de liceu stârnesc şi recompun amintiri, ca într-un puzzle, începând cu Liceul «I.L. Caragiale» şi gaşca «Rotunzii», apoi un binemeritat popas în televiziune... Continuă cu Teatrul «Bulandra», o şansă imensă oferită lui Ştefan Bănică de către regizorul Liviu Ciulei, parcurgând astfel, etapă cu etapă, drumul care l-a transformat într-o adevărată vedetă. Cariera de peste 30 de ani a lui Ştefan Bănică este strâns legată de tatăl său, seniorul Ştefan Bănică.

Cu şcoala lui Ion Cojar, dar şi cu cea a lui Liviu Ciulei în ADN-ul său profesional, Ştefan Bănică pornea să cucerească lumea cu roluri grele, deloc comode, precum cele din «Revizorul», „«Pescăruşul», „«Hamlet» sau «Cui i-e frică de Virginia Woolf»”, se precizează în comunicatul transmit de TVR 1.

„Dacă eşti ursit să faci un lucru, el va veni. Eu am fost influenţat de personalitatea tatălui meu”, a spus Ştefan Bănică jr, pentru „Nocturne”. 

Când vine vorba despre mentori, despre modele, Ştefan Bănică îşi aduce aminte de admiraţia şi umilinţa cu care el sau colegii săi priveau de jos în sus la aceştia. Lucrurile nu mai stau la fel azi. „Respectul s-a diminuat în percepţia generaţiilor mai tinere”, consideră Ştefan Bănică. 

VIDEO. Ştefan Bănică a debutat la TV, în 1990

Actorul a spus pentru „Nocturne” că a debutat la TV în 1990, alături de actriţa Emilia Popescu, cu care a înregistrat primul show de varietăţi.

Întrebat de Marina Constantinescu dacă e conştient că lumea îl percepe ca fiind arogant şi că are o aură de intangibilitate, Ştefan Bănică răspunde simplu: „Aparenţa aroganţei este preţul unei popularităţi timpurii”.

Autor: Anca Bejan anca.bejanpaginademedia.ro
viewscnt

sus