Skip to main content

Pentru jurnalişti. Ştiri din Germania, oferite gratuit ziariştilor români de Deutsche Welle şi agenţia de presă dpa. Cum le puteţi accesa?

 
Sursa foto: Pexels
Sursa foto: Pexels

Ştiri din Germania oferite gratuit jurnaliştilor de Deutsche Welle şi agenţia de presă dpa. Cum se pot accesa?

Publicitate

GNS, adică German News Service este un proiect realizat în parteneriat între Deutsche Welle şi dpa (agenţie de presă germană). Scopul acestui proiect este de "a oferi o sursă fiabilă de ştiri relevante din Germania şi Europa dintr-o perspectivă germană."

Subiectele sunt din diferite domenii precum politică, economie, ştiinţă, cultură şi sport, iar conţinutul este disponibil în 9 limbi. Proiectul este suţinut de Ministerul Federal de Externe al Germaniei.

Practic, GNS este un portal - German News Service - cu două zone de conţinut: ştiri de la Deutsche Welle şi ştiri de la agenţia dpa.

1. Ştirile Deutsche Welle

- conţinut publicat pe GNS de la Deutsche Welle, selectat cu un accent special pe ştirile din Germania

- disponibile în 9 limbi: engleză, franceză, germană, spaniolă, rusă, arabă, croată, sârbă şi bosniacă.

2. Ştiri de la agenţia dpa

  • Abonaţii la proiectul GNS au acces gratuit la ştirile agenţiei dpa. În scopul proiectului, a fost creat un portal specializat, unde sunt publicate zilnic 10 materiale ale agenţiei dpa (legate în special de Germania şi Europa). 
  • După înregistrare, conţinutul, inclusiv fotografiile, poate fi utilizat gratuit. 
  • Conţinutul poate fi folosit aşa cum este sau poate fi editat pentru a se potrivi nevoilor jurnaliştilor (cu menţionarea dpa ca sursă, desigur). 
  • Materialele agenţiei dpa sunt disponibile în prezent în 7 limbi: germană, engleză, franceză, spaniolă, rusă, arabă şi sârbă. 

Formularul de înregistrare digitală este disponibil prin intermediul acestui link.

 

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus