Skip to main content

Sancţiune drastică la Global News. CNA a decis să-i suspende emisia pentru 10 minute. Într-o emisiune s-a spus, printre altele, că bicarbonatul vindecă toate formele de cancer

 
Sancţiune drastică la Global News. CNA a decis să-i suspende emisia pentru 10 minute. Într-o emisiune s-a spus, printre altele, că bicarbonatul vindecă toate formele de cancer

Televiziunea conspiraţionistă Global News s-a ales cu o sancţiune drastică de la CNA după ce a avut pe post o serie de dezinformări, multe dintre ele vizând chestiuni legate de sănătate. 

Publicitate

Concret, un invitat a spus, printre altele, că Covidul nu se transmite de la om la om, ci prin antenele 5G, că aceleaşi antene 5G scot calciul din oase şi, afirmaţia care a atras cel mai mult atenţia CNA, că este „dovedit ştiinţific” că bicarbonatul de sodiu în apă caldă cu puţină lămâie stoarsă „vindecă toate formele de cancer”. 

Sancţiunea a fost dată pentru încălcarea articolul 3, alineat 2 din Legea Audiovizualului, ce priveşte informarea corectă a telespectatorilor. „ Toţi furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia să asigure informarea obiectivă a publicului prin prezentarea corectă a faptelor şi evenimentelor şi să favorizeze libera formare a opiniilor”, spune articolul de lege. 

„Acest articol este încălcat în integralitate. Plus că este un istoric greu al postului. Propun ca 10 minute să fie difuzat textul acestei sancţiuni”, a spus Mircea Toma, membru CNA. 

Difuzarea timp de 10 minute a textului sancţiunii echivalează cu suspendarea emisiei obişnuite a postului în timpul menţionat.  

Răsvan Popescu, membru CNA, a afirmat la rândul său că din cadrul emisiunilor în cauză (patru la număr) au lipsit părerile contra. 

„Aş adăuga şi eu faptul că aceste emisiuni se realizează în consensul invitaţilor. Nimeni nu are nicio altă părere, niciun dubiu faţă de informaţiile care se pun în circulaţie acolo, deci nimic de natură să echilibreze aceste emisiuni”

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus