Skip to main content

VIDEO. The Crown, cel mai premiat serial despre Casa Regală a Marii Britanii, în curând şi în România - Primele secvenţe

 
În ultimul sezon al serialului „The Crown”, în rolul reginei Elisabeta a II-a este actriţa Imelda Staunton (în dreapta), iar în rolul Prinţesei Diana este actriţa Elizabeth Debicki / colaj: Paginaddemedia.ro
În ultimul sezon al serialului „The Crown”, în rolul reginei Elisabeta a II-a este actriţa Imelda Staunton (în dreapta), iar în rolul Prinţesei Diana este actriţa Elizabeth Debicki / colaj: Paginaddemedia.ro

Serialul realizat de Netflix şi inspirat din istoria recentă a Casei Regale a Marii Britanii, „The Crown” („Coroana, n.r.), are gata de difuzare ultimul sezon. Noile episoade, zece le număr (a câte 60 de minute), vor fi organizate în două parţi şi acoperă evenimente din perioada 1997-2005, când Prim Ministru era Tony Blair. Este în centrul tuturor evenimentelor, ca şi în dcelelalte părţi ale seriei, Regina Elisabeta a II-a.

Publicitate

Acest ultim sezon din serialul „The Crown” va putea fi urmărit şi în România, pe Netflix, din 16 noiembrie (primele patru episoade), respectiv din 14 decembrie (când vor fi încărcate ultimele şase episoade).

În acest sezon, Regina Elisabeta a II-a este interpretată de actriţa Imelda Staunton, iar soţul ei, Prinţul Philip, este interpretat de actorul Jonathan Pryce. 

The Crown - Ultimul sezon - Partea 1

The Crown - Ultimul sezon - Partea a 2-a

The Crown, sezonul 6 - Cum arată distribuţia

  • Prinţesa Diana este întruchipată de actriţa Elizabeth Debicki, iar Prinţul Charles este jucat de actorul Dominic West.
  • În alte roluri sunt actorii Lesley Manville (Priţesa Margareta), Salim Daw (Mohamed Al Fayed), Khalid Abdalla (Dodi Fayed).
  • Actorii care debutează în serie sunt Rufus Kampa şi Fflyn Edwards - care vor interpreta în prima parte rolurile prinţilor William, respectiv Harry.
  • În partea a doua, cei doi moştenitori sunt întruchipaţi de alţi actori, Ed McVey şi Luther Ford. Debutează în serie, de asemenea, şi actriţa Meg Bellamy, în rolul lui Kate Middleton.

VIDEO. Primele secvenţe din ultimul sezon al serialului „The Crown” - Povestea din ultimul sezon

„Primele patru episoade (Partea 1) descriu relaţia care înfloreşte între Prinţesa Diana şi Dodi Fayed, înainte de călătoria fatidică cu maşina care a adus cu sine consecinţe devastatoare.

Ultimul capitol este spus în şase episoade (Partea 2). Prinţul William încearcă să se integreze din nou în atmosfera de la Eton, în urma morţii mamei sale, deoarece monarhia trebuie să traverseze valul opiniei publice.

Când ajunge la Jubileul de Aur, regina reflectă asupra viitorului monarhiei prin căsătoria lui Charles şi Camilla şi începuturile unui nou basm regal odată cu William şi Kate.”, se arată în comunicatul transmis de Netflix.

Serialul „The Crown” - cea mai apreciată producţie inspirată din istoria Casei Regale a Marii Britanii

Explicaţie foto - Regina Elisabeta a II-a a mai fost interpretată în celelalte sezoane ale serialului „The Crown” de actriţele Claire Foy (care a făcut parte din distribuţie timp de 23 de episoade) - în stânga şi Olivia Colman (pentru 20 de episoade)

Serialul „The Crown” a debutat pe Netflix în 2016.

De la debut, a fost nominalizat şi a câştigat mai multe premii şi a adunat şi multe nominalizări importante. Are 15 nominalizări la BAFTA, 10 nominalizări la Globul de Aur (inclusiv 4 trofee), 69 de nominalizări la Emmy (pentru primele cinci sezoane, care au şi câştigat 21 de premii), precum şi multe alte distincţii.

Este o dramatizare fictivă inspirată din evenimentele istorice, care spune povestea reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, prezentând evenimentele politice şi personale cheie care i-au modelat domnia.

Producţia este creată de Peter Morgan, care a realizatşi scenariul. Producători executivi sunt Peter Morgan, Suzanne Mackie, Andy Harries, Stephen Daldry, Matthew Byam Shaw şi Robert Fox.

Autor: Anca Bejan anca.bejanpaginademedia.ro
viewscnt

sus