Skip to main content

Voci de pe TikTok. Omul cu măsuţa de pe TikTok. Cum a reuşit Bogdan Nicolai să crească un cont cu peste 170.000 de urmăritori. „Când am văzut reach-ul şi reacţiile oamenilor, am devenit aproape euforic”

 
Voci de pe TikTok. Omul cu măsuţa de pe TikTok. Cum a reuşit Bogdan Nicolai să crească un cont cu peste 170.000 de urmăritori. „Când am văzut reach-ul şi reacţiile oamenilor, am devenit aproape euforic”

Jurnalist, om de televiziune, om de radio şi om de pe TikTok. Bogdan Nicolai a reuşit să creeze şi să cerască un cont de TikTok la peste 170.000 de fani şi milioane de vizualizări. Cum? Cu emisiunea sa „Săptămâna pierdută”, inspirată de late night show-urile americane.

Publicitate

„Formatul este unul clasic, pe care americanii îl fac de zeci de ani, un Daily Show, un fel de Tonight Show. Un om, un sacou, o masă, o fereastră în spate”, a povestit Bogdan Nicolai pentru Paginademedia.ro.  

Cine este Bogdan Nicolai?

Bogdan Nicolai a fost scenarist la Vocea României, prezentatorul matinalului de la Pro FM România (2009 - 2015) şi directorul de conţinut al postului MTV România (după preluarea acestuia de către ProTV).

A prezentat emisiunea „Clubul de seară” de la Europa FM, emisiunea “Love is Fun” la ‘A list Magazine şi matinalul “Los Bandidos”, de la Smart FM, alături de Vlad Craioveanu.

A scris editoriale, reportaje şi texte umoristice pentru Times New Roman, ProMotor, The ONE şi Mediafax. Este co-fondatorul Omuleţi Vorbăreţi, revistă de parenting şi grup de Facebook din care fac parte peste 60.000 de părinţi din România.

Bogdan Nicolai prezintă show-ul săptămânal de comedie Săptămâna Pierdută, difuzat pe YouTube, TikTok şi Facebook. În doar câteva luni de la lansarea emisiunii, peste 170.000 de români au dat follow paginii de TikTok "Săptămâna Pierdută".

Multe episoade au depăşit un milion de vizualizări, iar unele au ajuns la peste 4 milioane de views într-un timp foarte scurt.

@saptamanapierduta O veste tristă #SaptamanaPierduta cu Bogdan Nicolai #EpisodNou Ep. 18 #Fragment ♬ original sound - SaptamanaPierduta

Platforma TikTok nu este doar despre adolescenti care danseaza sau fac diverse provocari. În ultimii ani, tot mai mulţi specialişti, oameni pasionaţi, oameni cu hobby-uri inedite au ajuns să creeze conţinut de calitate cu audienţe şi reach uriaşe. Ca în vremurile bune ale Facebookului. 

Paginademedia.ro îşi propună să aducă în faţa cititotilor poveştile inedite ale TikTokerilor români care şi-au clădit audienţele cu conţinut de calitate. Totul sub eticheta „Voci de pe TikTok”

Cum ai decis să intri pe zona de TikTok?

Bogdan Nicolai: Ca să fiu sincer încă de la prima frază, a fost ideea soţiei mele. Ana mă întreba mereu de ce nu fac şi TikTok-uri. Nu făceam pentru că nu înţelegeam cum funcţionează, aveam impresia că pe TikTok toată lumea dansează.

Am încercat, totuşi, câteva fragmente din emisiune, iar din momentul în care am văzut reach-ul şi reacţiile oamenilor, am devenit aproape euforic. Parcă mă întorsesem în timp, pe undeva prin 2011, când o postare mişto de pe Fb ajungea în feed-ul tuturor.

Spune-mi despre contul tău, ce fel de conţinut ai?

Bogdan Nicolai: Contul meu este, de fapt, contul emisiunii „Săptămâna Pierdută”, iar formatul este unul clasic, pe care americanii îl fac de zeci de ani, un Daily Show, un fel de Tonight Show. Un om, un sacou, o masă, o fereastră în spate.

Conţinutul este, în primul rând, jurnalistic. Sunt lucruri care s-au întâmplat cu adevărat, iar umorul se naşte din absurditatea lor şi din încercarea mea, eşuată, de a le găsi o logică.

Care a fost primul clip care ti-a „explodat” audienţa?

Bogdan Nicolai: Primul care a sărit de 1 milion de vizualizări era despre doreii care au montat la Galaţi primele staţii de încărcare pentru maşinile electrice şi care, la final, au aruncat la gunoi ambalajele, cu tot cu instrucţiuni şi coduri de activare.

 

@saptamanapierduta #SaptamanaPierduta #EpisodNou Ep. 5 #Fragment ♬ original sound - SaptamanaPierduta

Cum ti se pare publicul de TikTok? Cum comunici cu ei?

Bogdan Nicolai: Toată ţara e pe TikTok, oameni de toate vârstele, din orice mediu social.

În funcţie de calitatea conţinutului tău, publicul se cerne de la sine.

Cel pe care îl întâlnesc eu, în fiecare zi, este unul educat şi bine informat. Followerii ştiu deja ce s-a întâmplat şi aşteaptă ca Săptămâna Pierdută să vină cu o abordare outstanding. Apoi, subiectul este rostogolit prin comentarii. Oamenii contribuie cu informaţii, vin şi ei cu glumele lor... E o atmosferă plăcută.

Ştiu ca faci comedie pe contul tau, dar care sunt temele care prind cel mai bine la public?

Bogdan Nicolai: Nu sunt comediant, deşi mi-aş fi dorit. Ca jurnalist, mă concentrez, în primul rând, pe veridicitatea informaţiei. Apoi, pe documentare şi, abia la final, pe umor. Îmbrac haina de scenarist şi încerc să îi ofer publicului o alternativă la divertismentul vulgar sau politizat care predomină pe net şi pe TV.

Nu vânez subiecte şi nici nu am o listă cu teme care prind. N-aş vrea să mă restrâng prea mult.

În cât timp ai ajuns la peste 170.000 de urmăritori?

Bogdan Nicolai: Destul de repede. În 3-4 luni de la lansarea show-ului, peste 100.000 de români urmăreau deja pagina de TikTok "Săptămâna Pierdută". Acum, suntem la peste 175.000.

Monetizezi in vreun fel acest cont de TikTok?

Bogdan Nicolai: Nu. Nu am avut timp să mă gândesc la asta. Mă încăpăţânez să scriu totul singur, iar restul echipei se ocupă de producţie, de partea tehnică, de montaj etc.

Am decis cu toţii că “Departamentul de Vânzări” trebuie externalizat. Suntem în discuţii cu nişte oameni faini care se pricep bine la treaba asta.

Săptămâna Pierdută face sute de mii de afişări pe TikTok, dar nu aşa multe pe YouTube. De ce crezi ca funcţionează mai bine conţinutul tău pe TikTok?

Bogdan Nicolai: Funcţionează mult mai bine clipurile scrute. De când fac Reels, am ajuns şi cu pagina de Facebook la aproape 120.000 de urmăritori. Eu, acum, încarc pe YouTube episoade întregi, de 10-12 minute, iar pentru ca YouTube-ul să prindă viteză, trebuie să pun şi fragmente sub formă de Shorts. Când eşti în casa cuiva, respecţi regulile gazdei.

Care sunt favoritii tai de pe TikTok?

Bogdan Nicolai: Mă uit mult la şah. Mulţi mari maeştri au cont pe TikTok şi postează deschideri, finaluri, mutări geniale la care nu te-ai fi gândit niciodată. Urmăresc şi multe conturi de ştiri, festivalurile de la noi şi pe cele la care încă n-am reuşit să ajung, pagini cu locuri şi cu vacanţe. Şi îmi place mult ce postează un tip care creşte specii rare de gândaci, şerpi, şopârle.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus