Skip to main content

Ghici ghicitoare: în luna şcolilor, care a fost cel mai vizibil ministru? Fostul

 
Ghici ghicitoare: în luna şcolilor, care a fost cel mai vizibil ministru? Fostul

În luna septembrie, luna deschiderii şcolilor, ce ministru a fost cel mai vizibil în online, în presă şi pe TV? Evident, (fostul, de acum) ministru al Educaţiei Sorin Cîmpeanu, care şi-a dat demisia săptămâna trecută în urma unei anchete a jurnalistei Emilia Şercan.

Publicitate

Fostul ministru al educaţiei, Sorin Cîmpeanu (PNL), a fost cel mai "prezent" membru al Guvernului în online şi presa scrisă în luna septembrie, cu peste 10.000 de menţiuni şi respectiv 340 de materiale scrise, potrivit datelor MediaTrust.

În ceea ce priveşte apariţiile la TV, Cîmpeanu, care a demisionat pe data de 29 septembrie, are 689 de menţionări şi este depăşit doar de colegul lui, pe o temă, la fel, la "modă" - ministrul energiei Virgil Popescu, care are 1.075, în perioada 1-30 septembrie.

Topul miniştrilor în presa scrisă

  1. Sorin-Mihai Cîmpeanu (fostul Ministru al Educaţiei - PNL): 340 de materiale în presa scrisă;
  2. Virgil-Daniel Popescu (Ministrul Energiei - PNL): 235;
  3. Sorin Mihai Grindeanu (Ministrul transporturilor - PSD): 176;
  4. Marius-Constantin Budăi (Ministrul muncii şi solidarităţii sociale – PSD): 135;
  5. Petre Daea (Ministrul agriculturii – PSD): 133.
  6. Lucian Nicolae Bode (Ministrul afacerilor interne - PNL): 65;

Faţă de luna trecută, prezenţa lui Virgil Popescu în presa scrisă a crescut cu 26 de menţionări, în timp ce a ministrului Bode a scăzut cu 23. Cu toate că Liberalii ocupă primele două locuri, majoritatea miniştrilor din top cinci vin din partea Social-Democraţilor.

Clasamentul miniştrilor în online şi social media

În ceea ce priveşte mediul online şi reţelele sociale, PNL este în fruntea clasamenului per total, cu 28.556 de referinţe, care reprezintă o creştere cu o cincime (20,82%) faţă de luna august (23.634 referinţe), în timp ce PSD a ajuns la 21.192 de materiale pe portalurile online şi social media monitorizate de mediaTRUST, în scădere cu aproape o treime (30,6%) faţă de luna anterioară, atunci când au fost citaţi de 30.549 ori.

  1. Sorin Cîmpeanu: 10.075 de citări în online şi social media;
  2. Virgil Popescu: 7.746;
  3. Sorin Grindeanu: 4.579;
  4. Alexandru Rafila: 3.415;
  5. Ioan Marcel Boloş: 2.409;
  6. Marius-Constantin: 3.356.

Discuţiile privind începerea anului şcolar, al noilor Legi ale educaţiei, precum şi acuzaţiile de plagiat sau anunţul demisiei l-au propulsat pe Sorin Cîmpeanu în fruntea clasamentului miniştrilor cabinetului Ciucă în luna septembrie. Citările lui Cîmpeanu din online şi social media au crescut cu aproape o treime faţă de luna august (30,2%), atunci când a înregistrat 7.736 de referinţe.

Ministrul Energiei, cel mai popular membru al Guvernului de pe TV

  1. Virgil Popescu: 1.075 de apariţii la posturile TV;
  2. Sorin Cîmpeanu: 689;
  3. Marius Budăi: 523;
  4. Sorin Grindeanu: 391;
  5. Adrian Câciu (Ministrul finanţelor - PSD): 359;
  6. Ioan Marcel Boloş (Ministrul Fondurilor Europene- PNL): 211.

Când vine vorba de televiziuni, ministrul Energiei se află pe primul loc al menţiunilor din întregul Executiv. Popescu a fost în special mediatizat pe data de 6 septembrie, atunci când a afirmat că „avem gaz înmagazinat în proporţie de 75.6% din capacitate, adică mai mult decât aveam la 1 noiembrie anul trecut”, ulterior ipotezelor şi dezbaterilor din spaţiul public cu privire la o posibilă penuarie de gaze în România în această iarnă.

Autor: Alexandru Aruşilor alexandru.arusilorpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus