Skip to main content

Trending de Paşte: Părintele Constantin Necula la Bobonete şi Mihai Coadă, fost actor La Bloc, la Măruţă

 
Trending de Paşte: Părintele Constantin Necula la Bobonete şi Mihai Coadă, fost actor La Bloc, la Măruţă

Un părinte şi un fost actual care vrea să fie, în trending pe youtube de Paşte. Două dialoguri care au fost urmărite online în aceste zile: Mihai Coadă, fost actor în serialul La Bloc s-a dus Acasă la Măruţă, iar Părintele Constantin Necula a discutat cu Mihai Bobonete în podcastul Da bravo!

Publicitate

Detalii, în continuare.

În topul acestor zile Acasă la Măruţă a urcat în Duminica Paştelui pe locul 6 în Trending cu ediţia ce îl are invitat pe actorul Mihai Coadă, interpretul personajului Nelu Curcă din serialul „La bloc” (care a fost realizat în prioada 2002-2008 şi a făcut istorie pentru postul PRO TV).

Interviul realizat de Cătălin Măruţă cu Mihai Coadă a avut premiera joi, 12 aprilie, iar titlul - „Nelu Curcă din La bloc: Viaţa la mănăstire. Cum şi de ce a ales acest drum” - i-au incitat pe mulţi să urmărească sau să audieze dialogul dintre cei doi. În doar trei zile a adunat peste 577.000 de vizualizări. De asemenea, acest episod din podcast-ul „Acasă la Măruţă” a primit peste 15.000 de like-uri.

„Sunt un mirean păcătos care vine la o mănăstire şi vreau să mă asimilez lor, aici. Casa Domnului, ai întâlnire cu Dumnezeu aici. Cum poate să fie, decât o oază duhovnicească extraordinară? Nu e rupere de lume! Noi nu plecăm din lume, ne rugăm pentru lume”, a povestit Mihai Coadă, aflat acum la Mănăstirea Turnu de Prahova.

De ce s-a lăsat Mihai Coadă de actorie şi televiziune

Mărturisirea legată de motivul pentru care a dorit să renunţe la viaţa de actor pentru cea dedicată slujirii lui Dumnezeu la o mănăstire a contribuit la audienţa ridicată, mai ales că acele declaraţii au fost intens preluate de presă zilele acestea.

„Am căzut într-un păcat greu, care se numeşte adulter. Eu am greşit şi poate că i-am nenorocit viaţa. Cazi, de multe ori cazi, dar, prin spovedanie, reuşeşti să treci peste. Am stat singur timp de trei ani, nu ştiam ce să fac… Voiam să intru la călugărie încă de atunci”, a mai povestit Mihai Coadă.

Mihai Coadă a explicat şi de ce a renunţat ce meseria care l-a consacrat, cea de actor:

„Îmi venea să-mi las meseria, nu mai puteam s-o practic. Când veneam de la serial, noaptea, târziu, nu mai puteam să mă rog. Ştii ce se întâmplă la actorie? Actoria din tine o ocupi în timp cu alte vieţi, ale altor personaje. Aici e problema.

Mulţi actori confundă viaţa acestora cu viaţa personală. Eu nu mai pot să scap de Nelu Curcă. Lumea se întreabă ce m-a făcut să las viaţa celebră pentru viaţa duhovnicească. Conştiinţa m-a făcut. Dacă îţi adoarme conştiinţa în timpul vieţii eşti terminat, eşti un mort viu.

Dumnezeu vrea să se mântuiască toţi oamenii şi să ajungă la înţelegerea adevărului său. Asta înseamnă voia lui Dumnezeu. Vrea să îi mântuiască pe toţi. Dar vrea să facă şi omul un pas. Omul face un pas şi El face o mie”.

VIDEO. Fostul actor Mihai Coadă, Acasă la Măruţă

Da Bravo! Părintele Constantin Necula, la Mihai Bobonete

Audienţă bună şi pentru podcastul lui Mihai Bobonete cu Părintele Constantin Necula invitat. Ediţia care a savut premiera în Vinerea Mare (cea cu numărul 71) a adunat în doar 24 de ore peste 140.000 de vizualizări şi a intrat în recomandările de pe trending.

„Ştii ce mi se pare mie cel mai impresionant în sărbătoarea Paştelui? Suntem toţi. În noaptea de Înviere se amestecă viii cu morţii, îngerii cu oamenii, sfinţii cu păcătoşii. Şi rămâne un singur Iisus Hristos.

E cea mai impresionantă noapte din an, fără doar şi poate”, a spus părintele Constantin Necula în podcast-ul realizat de Mihai Bobonete.

Preotul a continuat explicaţia: „Şi Crăciunul e foarte frumos. Dar iată diferenţa dintre sărbătorile Crăciun şi Paşte: într-una am postit ca să ne bucurăm că se naşte, iar în cealaltă am postit ca să ne ierte că l-am omorât. De aia rămânem copii toată viaţa, că suntem între naştere şi moarte”.

De asemenea, Constantin Necula a spus care este una dintre cele mai mari semnificaţii ale sărbătorii Învierii Domnului:

„În cele mai de jos ale pământului, Hristos calcă precum un împărat. Duduie iadul, îl dărâmă, praf îl face. Numai noi ne încăpăţânăm să ne-aruncăm în iad, iadul nu mai există. Asta e biruinţa lui Hristos în Vinerea Mare”.

Constantin Necula, care slujeşte ca preot de aproape 30 de ani, a făcut şi câteva mărturisiri despre viaţa personală:

„Acasă nu sunt părinte, îmi este drag să fiu soţ. Am greşit faţă de fiul meu, faţă de fiica mea, când m-am dat părinte, dar am recuperat în ultima vreme. Există o maturizare a relaţiei cu copiii tăi, care te scot din funcţie şi te bagă înapoi la loc.

Ştii ce înseamnă foarte mult pentru un om? Să nu confunzi dragostea alor tăi cu funcţia pe care din dragoste ţi-a oferit-o Dumnezeu între oameni. E foarte greu asta. Cresc copiii şi rămânem doar cu ce am putut face în urma noastră, dar nu e fundamental, dacă ei cresc fără noi”.

„Ce-aţi vrea să se întâmple cu ţara asta?”, l-a întrebat gazda, Mihai Bobonete. „Să-şi vină în fire. Să se recunoască unde s-a greşit, unde s-a furat, unde s-a călcat în picioare”, a spus părintele. „Da, le-ascundem (păcatele, n.r.) uşor sub preş”.

"Ştii ce mi-am dorit atunci, în 90, când am luptat cu arma-n mână, pentru apărarea ţării? Mi-am dorit să fie măcar pace. De 30 de ani România e-mpotriva ei, ba chiar luptă împotriva ei. Cred că ne va salva sinceritatea învăţătorilor, demnitatea părinţilor şi libertatea copiilor”, a explicat părintele.

VIDEO. Părintele Constantin Necula, la podcastul lui Mihai Bobonete

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

sus