Skip to main content

Documentarul Turcia lui Erdoğan, astăzi, pe B1 TV

 
Documentarul Turcia lui Erdoğan, astăzi, pe B1 TV

Postul B1 TV difuzează, în exclusivitate în România, documentarul Turcia lui Erdoğan, în care se prezintă atât istoria statului turc, cât şi ascensiunea lui Erdoğan în politică. Producţia va putea fi urmărită vineri, 7 octombrie, de la ora 23:00.

Publicitate

Mai exact, filmul prezintă modul în care Turcia s-a dezvoltat în ultimul secol, de la Mustafa Kemal Atatürk şi până la Recep Tayyip Erdoğan. De asemenea, documentarul face referire şi la repetatele lovituri de stat din Turcia, evenimente care au marcat profund politica acestui stat.

În prim-planul filmului se află actualul preşedinte al Turciei, Recep Tayyip Erdoğan. Documentarul prezintă imagini inedite cu Erdoğan, din copilăria şi din adolescenţa sa. Pătrunderea în politică, alegerea sa în funcţia de primar al oraşului Istanbul, perioada în care a fost în închisoare, apoi ascensiunea să până la funcţia de prim-ministru sunt doar o parte din subiectele prezentate în acest film.

Documentarul pune în discuţie problemele actuale ale Turciei lui Erdogan, scandalurile de corupţie la cel mai înalt nivel, libertatea de exprimare, asaltul puterii asupra libertăţii presei şi a societăţii civile, dar şi tentativa de lovitură de stat din anul 2016.

Documentarul "Turcia lui Erdoğan" va fi şi în reluare, duminică, 9 octombrie, de la 16.00, pe acelaşi canal.

Autor: Alexandru Aruşilor alexandru.arusilorpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus