Skip to main content

TVR 1 va difuza serialul canadian Anne cu e la sfârşit. De când

 
TVR 1 va difuza serialul canadian Anne cu e la sfârşit. De când

Televiziunea Română va difuza un serial canadian, cu actriţa Amybeth McNulty din Stranger Things. Producţia se numeşte Anne cu e la sfârşit (Anne with an E) şi este o adaptare a romanului Anne de la Green Gables, de Lucy Anne Montgomery. 

Publicitate

Serialul a apărut în 2017 şi are trei sezoane. Primul sezonul poate fi vizionat şi pe platforma de streaming Netflix. După cel de-al treilea sezon, serialul a fost anulat din cauza neînţelegerilor dintre Netflix şi CBC. 

Anne cu e la sfârşit va începe vineri, 19 mai şi va fi programat de luni până vineri, de la ora 17.00, la TVR 1.
 

Despre serial:
 
"În 1896, pe Insula Prinţul Edward din estul Canadei, Matthew şi Marilla Cuthbert, frate şi soră, trăiesc liniştiţi la mica lor fermă numită Green Gables. Apropiindu-se de vârsta a treia, cei doi se gândesc să adopte un băiat orfan care să-i ajute la treburile mai grele ale casei.
 
Când ajunge la gară să ia copilul, Matthew descoperă că orfelinatul le-a trimis, în schimb, o fetiţă de 13 ani pe nume Anne Shirley, roşcată, guralivă, isteaţă foc şi cu o imaginaţie debordantă. Bărbatul se ataşează imediat de simpatica puştoaică, dar severa Marilla nu se lasă cucerită cu una, cu două. Luptând să se facă acceptată şi să-şi găsească, în sfârşit, un cămin al ei, Anne va reuşi să transforme în bine viaţa noii sale familii şi a întregului orăşel."
 
Serialul este produs şi regizat de Miranda de Pencier, iar primul sezon are 28 de episoade. Din distribuţie mai fac parte actorii Geraldine James, R.H. Thomson, Corrine Koslo, Dalila Bela, Joanna Douglas şi alţii.
 
Actriţa Amybeth McNulty are acum 21 de ani şi a refuzat să joace în Urzeala tronurilor (2011), explicând că este vegetariană şi ea nu îmbracă ţinute din blană.  
 
Titlul fiecărui episod din sezonul 1 al serialului Anne cu e la sfârşit este un citat din romanul Jane Eyre(1847), scris de Charlotte Brontë, pe când, în sezonul 2, titlul fiecărui episod este un citat din romanul Middlemarch (din 1871), ce poartă semnătura George Eliot. În cel de-al treilea sezon, titlurile episoadelor sunt citate din romanul Frankenstein (1818), scris de Mary Shelley.
 
Galerie foto:
 
Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus