Skip to main content

TVR transmite în direct ceremonia de încoronare a regelui Charles al III-lea

 
TVR transmite în direct ceremonia de încoronare a regelui Charles al III-lea

Televiziunea Română va transmite în direct ceremonia de încoronare a regelui Charles al III-lea şi vor fi ediţii speciale pregătite de postul public.

Publicitate

Ceremonia de încoronare a Regelui Charles al III-lea al Regatului Unit va fi difuzată în direct la TVR 1 şi TVR INFO sâmbătă, 6 mai, ora 12.30.

Ce jurnalişti vor transmite de la Londra?

Jurnaliştii Camelia Csiki (jurnalist expert în regalitate şi istoria monarhiilor) şi Vlad Ungar (trimisul special al Ştirilor TVR), şi operatorul Laurenţiu Langa aduc corespondenţe de la Londra, din toate punctele cheie ale evenimentului: Castelul Windsor, Palatul Buckingham, Abaţia Westminster.
 
Camelia Csiki:
 
"Încoronarea Regelui Charles al III-lea este unul dintre cele mai importante evenimente istorice mondiale, iar pentru un jurnalist specializat în regalitate, să surprindă emoţia celor care participă la eveniment este o ocazie unică, având în vedere că ultima încoronare, cea a Reginei Elisabeta, a avut loc cu mai bine de 70 de ani în urmă (...)
 
Pentru România e cu atât mai important acest moment, pentru că vorbim despre încoronarea unui rege care nu a pierdut nicio ocazie de a spune că iubeşte România.
 
Mă voi afla în prezenţa Familiei Regale a României, care va participa la câteva dintre evenimentele de la Casa Regală britanică şi alături de Majestatea Sa Margareta şi de Principele Radu, voi aduce mărturii ale unor britanici şi români care l-au întâlnit pe Regele Charles şi care trăiesc cu emoţie încoronarea."
 
Vlad Ungar:
 
"Vom transmite istoria în direct din inima Londrei. În toate aceste zile în care o întreagă planetă va privi spre Marea Britanie, TVR va fi acolo unde se scrie istoria - la Palatul Buckingham şi la Abaţia Westminster, dar şi pe bulevardele pline de oameni, unde toată lumea va striga: Dumnezeu să îl ocrotească pe Rege!. O să vă arătăm imaginile impresionante cu o ceremonie veche de sute ani."
 
Pregătirile pentru evenimentul încoronorii, încep de pe 1 mai
 
Evenimentul încoronării Regelui Charles al III-lea, dar şi pregătirile şi semnificaţiile momentului istoric pentru englezi şi pentru întreaga lume vor fi reflectate de TVR începând de luni, 1 mai, pe posturile  TVR 1, TVR INFO, TVR 2.
 
Tot atunci, în cadrul Ştirilor TVR  se va demara proiectul Charles al III-lea. Încoronarea. Jurnalele şi emisiunile informative din următoarele zile vor vorbi despre implicaţiile politice, economice şi sociale ale evenimentului încoronării, cât şi despre importanţa Regatului Unit al Marii Britanii pe plan internaţional.
 
Ce ediţii speciale vor fi?
 
Pe 6 mai, în ziua încoronării Regelui Charles al III-lea, Ştirile TVR realizează ediţii speciale care îmbină transmisiuni directe în locurile unde se desfăşoară ceremonia şi materiale filmate, alături invitaţi, pentru a le explica telespectatorilor importanţa momentului istoric.
 
TVR 1 şi TVR INFO vor transmite în direct ceremonia încoronării Regelui Charles al III-lea sâmbătă, începând cu ora 12.30, în cadrul unei ediţii speciale moderate de Roxana Zamfirescu şi Bogdan Iancu.
 
Ediţia specială va fi urmată, la TVR 1, de la 15.30, de premiera Ora Regelui, ce îl va avea pe Regele Charles al III-lea în prim plan.
 
 Timp de peste o săptămână se va putea urmări în matinalul TVR 1, în Telejurnalele posturilor TVR 1, TVR 2 şi TVR INFO, reportaje, corespondenţe, ştiri despre eveniment, despre consecinţele BREXIT pentru englezi, precum şi pentru români, poziţia britanicilor faţă de monarhie, poziţionarea Angliei faţă de războiul din Ucraina, UK şi prezenţa în NATO, moartea Reginei Elisabeta şi implicaţiile pentru monarhie etc..
 
TVR INFO aduce dezbateri zilnice la INFO Plus 11 şi INFO Plus 17, precum şi ediţii speciale ale emisiunilor Info Edu, Radar Geopolitic şi Tema zilei, pornind de la subiectul încoronării.
 
 
Despre Camelia Csiki:
 
  • Jurnalist expert în regalitate şi istoria monarhiilor
  • Cu o experienţă jurnalistică de 27 de ani, Camelia Csiki a realizat de-a lungul anilor o serie de documentare dedicate regilor şi reginelor României, Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, dar şi pe alte teme legate de monarhie, filme care au adus premii importante Televiziunii Române
  • În anul 2018, Camelia Csiki a fost invitată să prezinte unul dintre documentarele sale la cinematograful din Ashford, oraşul în care s-a născut Regina Maria a României, prinţesă britanică
Vlad Ungar:
 
  • Vlad Ungar lucrează în televiziune din 2014 (Antena 3, Digi24 şi TVR), a acoperit ca trimis special criza refugiaţilor din anul 2015 şi a realizat reportaje în Ungaria, Austria şi Serbia, la punctele de frontieră, dar şi în centrele de azil şi în adăposturile clandestine
  • A relatat de la funeraliile Regelui Mihai, de la cutremurul din Croaţia din anul 2020 şi de la incendiile de vegetaţie care au mistuit Grecia în anul 2021
  • Anul trecut a fost trimisul special al TVR la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a, iar timp de 11 zile a transmis în direct toate momentele cheie de la evenimentul istoric, a realizat ştiri şi reportaje la Londra şi la Windsor
  • În prezent este reporter al Ştirilor TVR acreditat la Guvern
Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus