Skip to main content

Şeful TVR întreabă: Pe cine vreţi la TVR Cultural? „Aud aproape numai despre cine nu ar trebui să fie prezent pe noul canal”. Când vrea să lanseze TVR Cultural

 
Şeful TVR întreabă: Pe cine vreţi la TVR Cultural? „Aud aproape numai despre cine nu ar trebui să fie prezent pe noul canal”. Când vrea să lanseze TVR Cultural

Se pregăteşte lansarea TVR Cultural. Şeful TVR, Dan Cristian Turturică, caută sugestii pentru viitoarea echipă de la TVR Cultural

Publicitate

Acesta şi-a îndemnat urmăritorii de pe Facebook să vină cu propuneri pentru realizatori, moderatori sau invitaţi pentru revenirea televiziunii culturale. 

„De când am anunţat că am depus cererea de acordare a licenţei de emisie pentru TVR Cultural, aud aproape numai despre cine nu ar trebui să fie prezent pe noul canal.

Mă interesează mult mai mult să aflu pe cine aţi dori să vedeţi, ca realizator, moderator sau invitat pe TVR Cultural! Mă interesează şi ideile dumneavoastră de emisiuni, proiecte pe termen lung şi campanii”, a scris pe Facebook şeful TVR. 

Au curs şi propunerile. Gabriel Liiceanu, Andrei Pleşu, Daniela Zeca Buzura, realizatoarea Daniela Zeca Buzura, fostă şefă la TVR Cultural, Cătălin Ştefănescu, Adrian Cioroianu, Ana Blandiana sau Horia Roman Patapievici sunt câteva dintre numele propuse. 

Dan Turturică a anunţat că de depus la CNA, săptămâna trecută, dosarul pentru obţinerea unei licenţe pentru TVR Cultural, televiziune care a fost închisă în 2013. 

Şeful TVR a anunţat că, dacă vor reuşi să se ţină de calendarul propus, TVR va începe să emită până la finalul anului. 

„Am depus la CNA cererea de acordare a licenţei de emisie pentru TVR Cultural. Dacă vom reuşi să ne ţinem de calendarul propus, până la finalul anului TVR Cultural va începe să emită”, a anunţat Turturică. 

La începutul acestui an, conducerea TVR a decis să „reînvie” televiziunile TVR Info şi TVR Cultural, închise în 2013, în mandatul lui Claudiu Săftoiu, pe fondul datoriilor uriaşe ale televiziunii publice. Măsurile au venit la pachet şi cu o serie de concedieri. 

TVR Info a primit deja licenţă de la CNA şi a fost lansat în a doua parte a lunii iunie

Citeşte şi:

ŞTIREA SERII. TVR vrea să reînvie TVR Cultural şi TVR Info

 
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Q Q
    Sergiu, ești de un *** ucigător...
  • Radu Radu
    Ciocazanu e slab pt ca asa e firea lui, nu pt ca nu are studii. Cunosc numerosi presari cu studii tehnice sau fara facultate, capabili sa dea clasa oricarui functionar de presa cu diploma dar incapabil sa priceapa rolul cratimei. In Tvr sunt sefi, atentie, sefi, care scriu cu dexonline in bara sau cu site-uri de conjugari la indemana. Tvr nu e Academia Romana, doar ca intamplarea aduce, intr-adevar, in discutie, un om foarte slab profesional, care e atacat si pe absenta unei diplome. De multe ori, diploma nu te face ziarist, insa pe Ciocazanu o diploma chiar nu l-ar ajuta cu nimic. Nici fata, nici vorba...
  • Sergiu Sergiu
    Ce naibii să caute sclaveţii ăia băsisto-petroviști, lingeanu, preșu, platapievici, căcărescu ?
    La fel aș zice si de creatura aia insalubră ct popescu, locul ăstuia e la balamuc, nu la tv..
  • B.A.M B.A.M
    Eu sunt curios care sunt acele nume care i s-au recomandat să NU apară pe sticlă... Acolo, un exemplu, două-trei.
    Asta dacă tot ajunge să cerșească idei pe Facebook de la "urmăritorii săi". Dar câți sunt?! Se apropie de 100 macăr???
  • Vlad Stoian Vlad Stoian
    Eugenia Vodă, Radu Paraschivescu, Pleșu cu Liiceanu, Mircea Cartarescu, Horia-Roman Patapievici, Cristian Tudor Popescu, Vlad Zografi, Cristian Presură

    de asemenea:
    Silviu Faiăr Istrate, latest trends internet
    Asociatia Accept, show despre LGBTQIA issues
    Mihai Chirilov feat. Irina-Margareta Nistor - movie world

    evident - mutate de pe Tvr1 si Tvr2: Nocturne și Mic Dejun Cu Un Campion

    de scos definitiv: Leșe, Cioroianu

    redifuzări la tot teatrul din arhiva TVR + SERATELE IOSIF SAVA

    emisiune de muzică nouă alternativă & beyound - realizată de MINE
  • Realia Tescariu Realia Tescariu
    O colega mi-a povestit ca s-a întâlnit la plata întreținerii cu dl. Turturica. Care i-a povestit ca tocmai a revăzut cu mare placere filmul Dintosul cu Alberto Sordi. În care e vorba cum un netelegenic ajunge sa prezinte cel mai mare jurnal de știri și sa fie adorat de public. Cred ca asa i-a venit ideea sa îl lase sa apară pe TVR 1 pe Laurențiu Ciocazanu. Acum se zvonește ca vrea sa îl facă mare șef la Știri. Deși e angajat pe post de jurnalist cu studii medii. Asa ca e clar ca oameni de calibrul și calificarea lui Ciocazanu vor apărea și la TVR Cultural.
  • Alexandra Sachelarie Alexandra Sachelarie
    Dacă tot reînvie TVR Cultural ar trebui sa reia și emisiunile de dinainte de închiderea postului și sa bage și filme de arta și sa retransmita evenimente culturale.
  • Raptor Raptor
    Inca o dovada ca baiatu e in lumea lui. El cauta invitati, ca restul tot ce tine de emisia postului a rezolvat. ca si la Tvr Info se consulta cu doi amatori ca si el si dau drumul la un post tv fara un minim de resurse. incompetent e putin spus!
  • Iulia Marusievici Iulia Marusievici
    Nu e departe de adevar: la TVR Cultural toate vedetele se urau intre ele, din motive culturale bineinteles. Nu stiau care e mai culta!
  • Livia Pila Livia Pila
    Auzi draga: Marina Almasan si cultura! Clar, va fi un succes rasunator!
  • Soby Soby
    Adrian Cioroianu văd că mai apare și la Digi 24 ca invitat la emisiunile de știri și dezbateri, mai mult l-am văzut la Jurnalul de seară cu Cosmin Prelipceanu.

    Oare ce vor face cei de la Digi 24? Renunță la el, sau face ca pe modelul Turcescu?
  • An An
    ...ar trebui să se ajute de celelalte vedete ale postului, Marciuc - Liana Stanciu - M Almășan - Virgil Ianțu - Carmen Tarnoveanu etc etc să facă câteva momente speciale dintr-un platou care sa aibă clar design conceput pt Tvr Cultural încât sa se înțeleagă că nu sunt preluate... Dar invitați să fie muzicieni mai de nișă, să se prezinte lansari de carti etc, într-o notă mai de divertisment, mai facil...in programe de prime time...
    Cultural nu înseamnă numai limitări că trebuie numai muzică simfonică și discuții elitiste, căci nu va atrage mai deloc, nici măcar din publicul lor... Ruxandra Gheorghe Negrea cu Parol e consacrata pe Tvr Cultural (ma refer la varianta pe care o facea pe Tvr Cultural) La fel Marius Constantinescu la Telejurnal Cutural... Este nevoie si de Plesu etc. dar in formate cool, ale secolului in care traim... Daniela Zecca Buzura face un adevarat show pe Tvr 2... In decorul de la librarie...cu niste culori frumoase, cu niste discutii mai facile la inceput, care se mai complica pe parcurs... Cu invitati, uneori mondeni, alte ori istorici, alte ori scriitori, politicieni etc.... Iese un program batranicios daca nu se gasesc imbinarea cu divertismentul ...
  • Livia Pila Livia Pila
    Se baga și Turturica în seama. Vrea sa pozeze în democrat. După nefăcuta de aseară când pe TVR 1 a moderat o ediție speciala despre Gorbaciov jurnalistul cu liceul la baza Ciocazanu ( a fost ceva horror nu alta), cred ca la TVR Cultural vor avea emisiuni pana și femeile de serviciu. Doar sa fie garantate de Traian Băsescu și PNL. Și agreate de Turturea. Comedie neagră, nu roșie pusa în scena pe bani publici de un ins care habar nu are de televiziune. Dat afara și de la România liberă, și de la Digi. Dar bun pentru ofilita și napastuita Bătrână Doamna.
  • KJKDW KJKDW
    ***

Trimite un comentariu

sus