Skip to main content

Undă verde pentru Eurovision 2022. TVR începe să caute „vocea” care va reprezenta România anul viitor

 
Foto - hepta
Foto - hepta

TVR se pregăteşte de Eurovision 2022. A început să caute „vocea” care va reprezenta România la Torino, anul viitor. 

Publicitate

Televiziunea Română va organiza, în perioada următoare, Selecţia Naţională, spun oficialii instituţiei. 

Iuliana Marciuc este managerul de proiect al ediţiei din acest an. Aceasta spune: 

„Până la sfârşitul săptămânii, vom anunţa startul înscrierilor pentru Selecţia Naţională şi regulamentul competiţiei, astfel încât să aflăm cât mai repede cu cine mergem la Torino şi să avem cât mai mult timp pentru pregătirea show-ului”, spune realizatoarea TV. 

Decizia privind participarea Romaniei la Eurovision 2022 a fost luată în cadrul şedinţei de luni a CA-ului TVR. 

România a ratat calificarea în finala în 2021

România a ratat pentru a treia oară la rând calificarea în finala Eurovision, în 2021. Roxen, solista care a reprezenta ţara noastră în prima semifinală, nu a reuşit să se claseze între primele 10 locuri care asigură prezenţa în ultimul act al competiţiei.

Artista a reprezentat ţara noastră cu piesa Amnesia. 

Italia organizează pentru a treia oară Eurovision Song Contest, la Torino, cu semifinalele pe 10 şi 12 mai şi finala pe 14 mai 2022.

Trofeul ediţiei precedente, organizată în Rotterdam, a fost câştigat de trupa Maneskin, cu piesa „Zitti e Buoni”.

VIDEO. Momentul solistei Roxen în prima semifinală Eurovision

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Georgica Bizet Georgica Bizet
    TVR isi arata neputinta. E o rusine sa defilezi tot cu diva esuata Iuliana Marciuc pe post de sef de proiect. Evident, va fi secondata de Dan Manoliu si de Liana Stanciu, alti avocati ai banalului.
  • BLAM BLAM
    @BAM,
    "Forta NOUA" fie cu tine! Calirea se face ÎN nu CU. Ai dreptate ,Mirela ar fi taman potrivita si pt coregrafia momentului o pot alege pe duduia cu piatra. Chiar daca nu tinteste bine, se misca bine si este lipsita de inhibitii
  • Sissy Tomulescu Sissy Tomulescu
    Liana Stanciu se ocupa de boli, medicamente si vaccinuri. Smaranda Vornicu a devenit master chef după ce a ratat si Eurovision, si Cerbul de Aur, Marina Almășan i-a facut in van curte Ramonei asa ca Turturelul a reactivat - o pe Iuliana.
  • Iuli Iuli
    @BAM, hai să o trimitem pe Vaida la Eurovision alături de Vulpița &co, sigur ieșim pe locul 1 si după Antena lasă accesul la ora lui, of doamne mare îți e grădina!
  • Daniel Daniel
    Daca am asculta si altceva in afara de manele am fi stiut toti de Roxen in special ca nu e aparuta de 1,2 ani
  • An An
    Stefan, chestia cu algerea de public si juriu se numeste selectie nationala... Selectarea direct de televiziune se numeste selectie interna...exista grupuri de fani Eurovision care au cerut neaparat selectie interna, anul anterior (2020...in 2021 s-a votat pentru pastratea aceleiasi interprete), pentru ca au existat 2 necalificari succesive dupa vechea metoda (The Humans, Ester Peony)...in plus, in anul in care ne a reprezentat Ester Peony am avut 2 jurii, unul national in semifinale si unul international in finala...2 regizori...unul in semifinala si unul in finala...
    s-au incercat multiple ponderi pentru public si juriu... In unii ani doar publicul a contat... Se pare ca nu exista o formula care sa mearga neaparat... Cred ca singura chestie observabila este ca, in general, ne-am calificat si am si obtinut rezultate cu vocile clasice Monica Anghel, Marcel Pavel, Nico, Luminita Anghel, Paula Selling, Nicola, Elena Gheorghe, Mihai Traistariu... dar am fost bine vazuti si cu tineri cu o melodie haioasa, Yodel it, cu care am obtinut cel mai mare punctaj de la Eurovision...
  • Stefan Stefan
    Am o idee. Cum ar fi sa se revina la formula anterioara? In care atat publicul cat si juriul alegeau reprezentantii? Poate asa ar intra macar in finala.
  • Călin Călin
    Hai că nu ne-am făcut de tot de râs. Nu ne lăsăm până ratăm finala și a zecea oară consecutiv
  • jk jk
    @Costel Si Minelli ar fi o varianta destul de buna
  • B.A.M B.A.M
    Eu unul sper să meargă pâna la capăt cu această idee și să scăpăm de perioada "artiștilor impuși cu forța NOUĂ", să ne reprezintă fără acordul nostru, după ce timp de 2 ani ne-a fost băgată pe gât o artistă absolut NECUNOSCUTĂ la acel moment pe nume Roxen.
    NU AM NIMIC CU EA!!!! Dar am văzut (am auzit mai corect spus) că ea e o artistă bună de studio dar NECĂLITĂ CU CONCERTELE LIVE. Și am fi văzut asta dacă era o selecție națională 100% onestă! Eu și acum mă întreb cum au făcut selecția cei de la Global Records: cum au ales oamenii în prima fază? Și de ce ea și nu altcineva? Pe ce criterii???
    ÎN FINE... CEL MAI BINE PENTRU TVR e să facă selecția ÎN MOD TRADIȚIONAL așa cum fost de la Revoluție până în 2019: cu înscrieri (unde se pot băga și artiștii "***" prin comentariile de aici SAU alții, DACĂ VOR ȘI ACEȘTIA, conform precedentelor selecții invocate***), etape premergătoare, semifinală(e) și finală. Cu jurați, dar mai ales CU VOTUL PUBLICULUI!!!!!!
    P.S.
    ***Cel mai bun exemplu aici e ediția din 2014 unde Mirela Vaida cu piesa ei de atunci ("One more time", CI NU "Underground" din 2019) a obținut PRIMUL LOC ÎN PREFERINȚELE PUBLICULUI!!!
    SURSA pentru UITUCI/SCEPTICI/HATERI:
    "Mirela Boureanu Vaida, pe primul loc în topul preferințelor publicului la Eurovision" (YOUTUBE, canalul MIREASA (fost "Mireasa pentru fiul meu")!!!
  • Cornel M. George Cornel M. George
    @Criticul muzical - si eu sunt de parere ca Lili ar trebui sa stea acasa sa se bucure de bere gratis.

    @Andreas - daca iar dau la vreo casa de discuri macar sa o faca cu licitatie nu incredintare directa.
  • Andreas Andreas
    Poate fac iar vreo intelegere cu vreo casa de discuri gen rural records.
    Macar daca fac asta sa plateasca rural records toate cheltuielile ca se cheama subcontractare. Adica TVR nu face nimic si casa sa platesca.

    @Costel Mi se pare o idee buna sa se ia dupa nr. de vizualizari pe youtube.
    Suntem in secolul 21. E un fel de sondaj/vot cu larga participare. Cu mult mai mare decat audienta TVR. De retinut oricum . Numai sa nu trimita vreun manelist din cauza asta.
  • Criticul muzical Criticul muzical
    Sper că am scăpat definitiv de Liana Stanciu, că numai belele ne-a adus!
  • Costel Costel
    Daca ne ghidam dupa YT trending
    Andia cu DJ Project.
    voce si sunet/muzica asigurate.
    Mai ramane scenografia.
    Aveti propuneri mai bune?
  • Valentin Valentin
    Cine va fi seful delegatiei ? Tot Iuliana Marciuc? Sau ramane Liana Stanciu?

Trimite un comentariu

sus