Skip to main content

In memoriam Ion Caramitru. TVR, programe speciale pentru marele actor

 
Ion Caramitru. Foto: TVR
Ion Caramitru. Foto: TVR

In memoriam Ion Caramitru. Televiziunea Publică a programat în aceste zile o serie de programe speciale, în memoria regretatului actor care a decedat duminică, 5 septembrie, la vârsta de 79 de ani.

Publicitate

Potrivit tvr.ro, postul public va difuza pe TVR 1 luni, 6 septembrie, de la ora ora 22:10 filmul „Ştefan Luchian” din 1981, în care Ion Caramitru a jucat rolul principal. 

Tot luni, dar de la ora 18:00 şi pe TVR 2, se poate revedea o ediţie a emisiunii „Mic dejun cu un campion”, unde fostul actor a fost invitat. Iar de la 20:00 se va redifuza o ediţie a emisiunii „Reţeaua de idoli”. 

Marţi, 7 septembrie, de la ora 20:10, TVR 2 va difuza şi producţia "Promisiuni" (România, 1985), în regia Elisabetei Bostan, cu actorii Maria Ploae, Ion Caramitru, Medeea Marinescu şi Mircea Diaconu în rolurile principale. Înainte de acest film, TVR 2 va difuza o şi o ediţie specială a emisiunii „Întâlnirile TVR Moldova”, la care a luat parte şi actorul Ion Caramitru.

În weekend, TVR 2 a mai programat alte filme cu Ion Caramitru. Duminică, 12 septembrie, se vor transmite următoarele filme: „Porţile albastre ale oraşului” (13:10) şi „Între oglinzi pararele” (20:10).

Pe TVR 3  luni, 6 septembrie, de la ora 22:00 şi miercuri, 9 septembrie, de la orele 15.00 şi 23:10, se poate revedea interviul acordat de Ion Caramitru Marinei Constantinescu, la emisiunea "Nocturne".

De asemenea, pe TVR 3 se pot urmări două spectacole in memoriam Ion Caramitru: „Mincinosul", în regia Sandei Manu, şi „Vicarul", în regia lui Radu Penciulescu. Orele şi zilele de difuzare sunt: luni, 6 septembrie, şi marţi, 7 septembrie, de la ora 19:00.

Şi Prima TV vine cu un film „in memoriam”

Un film in memoriam Ion Caramitru aduce şi Prima TV. Postul anunţă că azi, 6 septembrie, de la 23:30, va difuza pelicula Ştefan Luchian. Ion Caramitru s-a remarcat, printre altele, în 1981 cu rolul principal din filmul care evocă viaţă unuia dintre cei mai mari pictori români - Ştefan Luchian. 

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • MJ MJ
    Foarte bune emisiunile de ieri ale TVR despre Ivan Patzaichin.
  • Realia Tescariu Realia Tescariu
    Comoditatea oamenilor din TVR, dezinteresul celor de la Casa de producție se vede și cu aceasta trista ocazie. Tot Mincinosul, tot Vicarul. Difuzate și redifuzate. De ce sa se deranjeze cineva de acolo sa caute și alte spectacolele? Acolo e plin de oritehatele lui Demeter Andraș

Trimite un comentariu

sus