Skip to main content

TVR, serie de reportaje şi documentar despre Regele Mihai

 
TVR, serie de reportaje şi documentar despre Regele Mihai

Televiziunea Publică îl omagiază pe Regele Mihai şi îi dedică o serie de reportaje, dar şi un documentar, în preajma aniversării a 100 de ani de la naşterea sa (25 octombrie).

Publicitate

Astfel, TVR-ul dă startul campaniei „Ultimul rege - 100 de ani” vineri, 22 octombrie, în cadrul Telejurnalului de la ora 20:00. Acolo se vor prezenta o serie de reportaje realizate de jurnalista Camelia Csiki despre viaţa Regelui Mihai.

De asemenea, TVR va difuza şi un documentar dedicat Regului Mihai - „Republica lor, regele nostru". Documentarul a fost realizat de Bogdan Şerban şi este structurat în trei episoade. Va putea fi urmărit în cadrul emisiunii „Ora Regelui", începând de sâmbătă, 23 octombrie, ora 14.30.

„Structurat în trei episoade, a câte două părţi fiecare, documentarul „Republica lor, regele nostru" divulgă motivele pentru care politicienii nu au avut capacitatea de a înţelege importanţa strategică a Regelui, condamnând România la ani de stagnare şi de rămânere în urmă faţă de ţările din jur, şi felul în care Suveranul a acţionat pentru ca noi să fim recunoscuţi ca o naţiune demnă, integrată în Uniunea Europeană şi în NATO”, spun cei de la TVR.

Duminică, 24 octombrie, de la ora 17.50, la TVR 1, emisiunea „România are nevoie de artă" va reedita cele mai emoţionante momente din cadrul Concertelor Regale caritabile dedicate Regelui Mihai şi va cuprinde o serie de scurte interviuri cu invitaţi speciali, prezenţi la Ateneul Român sau live video: actorul Marcel Iureş, interpreţii Paula Seling şi Zoli Toth, Andrei Dimitriu, directorul Filarmonicii „George Enescu", precum şi o parte dintre bursierii programului Tinere Talente.

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus