Skip to main content

Campionatul Mondial de Gimnastică Ritmică, în direct la TVR. Cine participă la competiţie

 
Campionatul Mondial de Gimnastică Ritmică, în direct la TVR. Cine participă la competiţie
Televiziunea Română transmite în direct Campionatul Mondial de Gimnastică Ritmică pentru junioare, duminică 9 iulie.
Publicitate
 
Transmisiunile directe continuă la TVR de la Cupa Mondială Challenge la gimnastică ritmică, senioare, în perioada 15-16 iulie. Ambele competiţii se desfăşoară la BT Arena, Cluj-Napoca.

 
Jurnalista TVR Monica Bucur este cea care va asigura comentariul competiţiei.
 
România participă în premieră cu echipa completă (individual şi ansamblu). Două gimnaste – Amalia Lică şi Lisa Garac – şi un ansamblu ne vor reprezenta în competiţia care aduce împreună cele mai bune sportive junioare de pe toate continentele în evenimentul de la Cluj-Napoca.
 
Campioană europeană, Amalia Lică este liderul junioarelor care reprezintă România la Mondialele de gimnastică ritmică de la Cluj-Napoca.
 
Amalia Lică: „E puţină presiune, pentru că se desfăşoară în România şi aş dori să aduc nişte medalii. Chiar este o şansă unică! Îmi doresc ca în momentul în care suntem acolo să ştiu că am făcut tot ce puteam să fac ca să fie cât mai bine.”
 
Pentru a puncta şi la echipe, Amalia Lică va concura la trei obiecte, iar Lisa Garac, doar la minge.
 
Lisa Garac: „Este foarte multă muncă, dar abia aştept competiţia. Am mai fost anul acesta la nişte competiţii internaţionale, dar acest campionat este cel mai mare”, a adăugat Lisa Garac.
 
Peste 300 de gimnaste vor fi la Cluj-Napoca
 
  • Pentru a participa la Campionatul Mondial de Gimnastică Ritmică pentru junioare, 379 de gimnaste (160 de gimnaste la individual şi 37 de ansambluri) din 60 ţări se reunesc la Cluj- Napoca în acest weekend, 7-9 iulie
  • Finalele pe obiecte vor fi transmise în direct la TVR 1, duminică, 9 iulie, de la ora 13.00.​
  • Pe parcursul unei transmisiuni de aproximativ şase ore, pot fi urmărite concursurile de cerc şi minge, măciuci şi panglică, finalele la ansamblu 5 corzi şi ansamblu 5 mingi, precum şi ceremoniile de premiere aferente

Sportivele Elvira Krasnobaeva (BUL), Amalia Lică (RO), Liliana Lewinska (POL), Aiym Meirzhanova (KAZ), Rin Keys (SUA) şi Megan Chu (SUA) sunt printre cele care au câştigat medalii sau titluri la campionatele continentale de juniori din 2022 sau 2023.

Monica Bucur, jurnalist TVR:
 
„Începe magia! Ritmul muzicii, dansul obiectelor şi măiestria micilor gimnaste vor crea poveşti la Campionatul Mondial de Gimnastică Ritmică de la Cluj. Este o premieră organizarea unei asemenea competiţii în România, este o premieră faptul că Federaţia Română a înscris o echipă completă.
 
Aştept cu nerăbdare să le văd, spunând poveşti pe covorul fermecat din BT Arena, pe viitoarele campioane ale gimnasticii ritmice. Vor desena cu panglica şi cu coarda, vor face giumbuşlucuri cu cercul, mingea sau măciucile pentru a-şi împlini un vis. Medaliile se vor decerna în direct la TVR 1, duminică, 9 iulie, începând cu ora 13.00. Vă asigur că va fi un spectacol superb.”
 
 
Şi tot în transmisiune directă de la Cluj-Napoca, TVR 1 aduce telespectatorilor, în weekendul 15-16 iulie, Cupa Mondială Challenge la gimnastică ritmică, senioare. Calificările la cerc şi minge, la care participă şi România, dar şi la ansambluri 3 panglici şi ansambluri 2 mingi vor putea fi urmărite sâmbătă, iar duminică va fi ziua finalelor la cerc, minge, ansamblu 5 cercuri, măciuci, panglică, ansamblu 3 panglici, 2 mingi, cu ceremoniile de premiere.

 

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus