Skip to main content

TVR. Fără Vedeta populară în toamnă. Ce va face Iuliana Tudor? Soarta emisiunii Câştigă România, cu Virgil Ianţu? Încă se discută

 
TVR. Fără Vedeta populară în toamnă. Ce va face Iuliana Tudor? Soarta emisiunii Câştigă România, cu Virgil Ianţu? Încă se discută

Grila de toamnă a TVR 1 va porni fără una din emisiunile care atrăgea cele mai mari audienţe: Vedeta Populară, cu Iuliana Tudor. Prezentatoarea va fi însă pe post. Cum? Incertă este şi situaţia unei alte emisiuni consacrate a staţiei, Câştigă România, cu Virgil Ianţu.

Publicitate

Detalii, în continuare:

Vedeta Populară, format prezentat de Iuliana Tudor, iese din grila de toamnă a postului public, o decizie luată din raţiuni financiare. Ce face prezentatoarea?

Iuliana Tudor va putea fi văzută însă pe TVR 1. Asta pentru că, în locul emisiunii, postul public va difuza evenimente de muzică populară prezentate de gazda Vedetei. Printre acestea, Festivalul Cântecele Munţilor, de la Sibiu, un festival concurs din Câmpulung şi o aniversare a Ansamblului Drăgan Muntean (10 ani, marcaţi printr-un concert special).

Ce se întămplă cu emisiunea Câştigă România?

O altă emisiune principală de pe TVR 1 - Câştigă România, cu Virgil Ianţu, nu are, încă, o poziţie în grila de programe. Câştigă România, realizată după un format original, a fost lansată la TVR 2 şi, după rezultatele bune de audienţă, fusese mutată anul trecut în toamnă la principalul post public de televiziune. 

Contactaţi de Paginademedia.ro, oficialii TVR 1 au declarat că încă "se discută". 

"În prezent se poartă negocieri cu Zuchero (casa de producţie, n. red) în vederea păstrării în grila de toamnă a TV", este poziţia oficială a Televiziunii Publice.

Până la ora publicării articolului, negocierile nu ajunseseră la un rezultat.

Rămân în grilă Profesioniştii, Cătălin Ştefănescu şi Sebastian Ţopescu

Dacă Vedeta Populară iese, iar Câştigă România este (încă) incertă, ce emisiuni rămân în grilă.

În prima variantă de grilă, aprobată de conducerea TVR, apar sezoane noi ale emisiunilor de interviuri Profesioniştii şi Garantat 100% cu Cătălin Ştefănescu. Dar se va regăsi şi emisiunea „Vis sau Realitate” realizată de Sebastian Ţopescu, fiul regretatului comentator sportiv Cristian Ţopescu

Emisiunile apar în grila iniţială, publicată de Libertatea. În această variantă de grilă, nu apar nici Vedeta Populară, dar nici Virgil Ianţu.

Conform aceleiaşi grile, TVR îşi propune difuzarea de seriale istorice coreene şi poliţiste, dar şi a unei emisiuni de muzică/divertisment, mai arată sursa citată.

Grila-cadru de toamnă a TVR 1 a trecut de votul Comitetului Director, iar acum „în contextul unor resurse limitate, TVR 1 îşi propune să utilizeze cu predilecţie cele mai valoroase resurse de care dispune: o echipă de publicistică experimentată şi arhiva valoroasă a Televiziunii Române”.

Propunerile care au fost aprobate pentru grila de toamnă a TVR 1 sunt următoarele:

  • de luni până joi de la ora 10.00 la 11.00, emisiunea „Agrostrategia” – magazin ce conţine noutăţi din zona agrară
  • de la ora 12.30 la 13.00, emisiunile „Tribuna Partidelor Parlamentare” şi „Parlamentul României”
  • de la 13.00 la 14.00, emisiunea „Oamenii şi legea”
  • de luni până vineri vor rămâne în grilă emisiunile dedicate minorităţilor naţionale, la fel şi pastilele „Zi de zi cu Părintele Necula” sau „Vorbeşte Corect”.

După principalul buletinul informativ de ştiri, difuzat în fiecare zi de la ora 20.00, oficialii TVR au propus pentru ziua de luni difuzarea unui emisiuni în direct, Caravana TVR.

În restul săptămânii, zona de prime-time va fi dedicată filmelor.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus