Skip to main content

DE WEEKEND. "Selecţionata" României, lăudată pe site-ul UEFA. Selecţionata de ...voce, nu de fotbal: corul Madrigal şi corurile de copii de la meciuri

 
DE WEEKEND. "Selecţionata" României, lăudată pe site-ul UEFA. Selecţionata de ...voce, nu de fotbal: corul Madrigal şi corurile de copii de la meciuri

România a fost lăudată pe site-ul UEFA după Campionatul European U21, găzduit de noi. Nu pentru selecţionata de fotbal (care a încheiat fără gol dat), ci pentru corurile de copii din pauzele meciurilor de fotbal de la Bucureşti şi de la Cluj.

Publicitate

"Fotbalul şi muzica joacă în armonie pe stadioanele din România", titrează site-ul oficial UEFA.

"Un total de 800 de copii din corurile Cantus Mundi din toată ţara au luat parte la o iniţiativă inedită organizată de corul naţional Madrigal, care a cântat pe terenul de joc imnul naţional al României la meciul de deschidere de la Bucureşti", notează UEFA.

"La fiecare meci, o sută de tineri solişti interpretează melodii din repertoriul internaţional, precum We are the Champions (Queen) sau Waka-Waka, de la Shakira", mai scrie site-ul.

În ultimii ani, Federaţia Română de Fotbal (FRF) şi Madrigal au construit un parteneriat special conceput pentru a introduce un element artistic la meciurile de fotbal, pentru a atrage un public tânăr, notează UEFA.

Corurile Cantus Mundi vor cânta din nou în sferturile de finală din acest weekend, când Spania se confruntă sâmbătă cu Elveţia la Bucureşti, înainte ca Franţa să înfrunte Ucraina a doua zi, la Cluj-Napoca.

Emil Pantelimon, manager Madrigal, citat de site-ul UEFA:

"Muzica şi fotbalul sunt cele două mari fenomene sociale care au potenţialul de a schimba lumea. Şi atunci când îşi unesc forţele, efectul asupra generaţiilor mai tinere este aproape garantat.

Cantus Mundi şi turneul UEFA Under-21 fac primul pas în această direcţie."

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

sus