Skip to main content

Se vinde cea mai mare tipografie din România. Consiliului Concurenţei analizează tranzacţia

 
Sursa foto: Unsplash
Sursa foto: Unsplash

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care compania olandeză Keesing Media Group intenţionează să preia Infopress Group S.A., cea mai mare tipografie din România, şi IPG Technic SRL, a anunţat instituţia într-un comunicat de presă. 

Publicitate

Keesing creează şi publică integrame şi alte tipuri de puzzle-uri în format tipărit, online şi în aplicaţii mobile şi produce reviste de puzzle sub mai multe branduri.

Infopress este o tipografie specializată pe tipărirea de publicaţii comerciale şi reviste de mare tiraj. IPG Technic, deţinută în prezent de către Infopress, este specializată în repararea utilajelor tipografice.

Fondată în 1990 ca editor al ziarului Odorheiu Secuiesc, tipografia s-a dezvoltat constant, ajungând ca în 2010 să fie deţinută de fondul de investiţii spaniol GED, într-o tranzacţie de 12 milioane de euro

„În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această tranzacţie trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei, care o va evalua în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege”, spune Consiliul Concurenţei într-un comunicat.

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus