Skip to main content

VIDEO. Victor Ciutacu, discurs la TV împotriva lui Tolontan, Pantazi, Ioana Dogioiu şi Tăpălagă

 
VIDEO. Victor Ciutacu, discurs la TV împotriva lui Tolontan, Pantazi, Ioana Dogioiu şi Tăpălagă

VIDEO. Victor Ciutacu şi un discurs împotriva jurnaliştilor de la Libertatea, G4Media şi Spotmedia.ro. S-a întâmplat la România TV, în ediţia din 19 octombrie a emisiunii Punctul Culminant.

Publicitate

Ciutacu s-a legat de următorii jurnalişti: Cătălin Tolontan (coordonatorul Libertatea şi GSP), Dan Tăpălagă şi Cristian Pantazi (fondatorii G4Media.ro), Magda Grădinaru şi Ioana Dogioiu (Spotmedia).

Ciutacu a fost deranjat de faptul că jurnaliştii au semnat editoriale în care acuzau televiziunile România TV şi Antena 3 că aduc în emisiuni persoane care sunt împotriva vaccinării anti-Covid.

Editorialele la care face referire Ciutacu:

Libertatea - Cine construieşte mesajele care au îngenuncheat România? Şi cu ce seamănă ele, ca două picături de apă

G4Media - Ne-aţi făcut campioni mondiali la moarte. Mai aveţi o singură şansă să opriţi dezastrul

La începutul emisiunii rula următoarea burtieră pe post: „Ciomăgarii propagandei îi apără pe managerii crizei”. Pe ecranul din spatele lui Ciutacu au apărut şi imaginile celor cinci jurnalişti acuzaţi.

Ce a spus Ciutacu în timpul emisiunii:

„Doamnelor, dominilor, o să vă arăt nişte figuri de cetăţeni. Cetăţeni care se ocupă cu mass-media, nişte jurnalişti perfect respectabili până la proba contrarie care sunt uniţi de nişte puncte comune în viaţa şi opera lor.

Toţi, dar absolut toţi s-au tăvălit în chinuri să ajungă la putere. Cei care sunt astăzi la putere, respectiv reprezentanţii statului eşuat ca să citez dintr-un clasic în viaţă. Absolut toţi, doamnelor şi domnilor, au demonizat ciuma roşie şi pe oricine altcineva ar fi avut o opinie contrară părerii lor. Dintr-o dată, în plină criză umanitară, oamenii ăştia au găsit vinovaţi.

Pe de o parte îl înjură copios pe preşedintele Iohannis pe care ei l-au impus în scrierilor lor şi, pe de altă parte, toţi, ca într-o suflare, au găsit vinovăţiile în redacţiile posturilor de ştiri.

Şi nu ale oricăror posturi de ştiri, ci redacţiile celor două posturi de ştiri (nr.red. România TV şi Antena 3) încă nealiniate (şi sper să rămână tot aşa) politicii oficiale de partid şi de stat.

Deci cetăţenii ăştia au decretat că dezastrul vaccinării nu este cauzat de prestaţia lamentabilă a responsabililor politici de profil, nu este cauzat nici de faptul că domnul preşedinte a decretat înfrângerea pandemiei şi că domnul Cîţu a decredat la rândul domniei sale stoparea virusului ucigaş, ci pentru că televiziunile de ştiri, unele dintre ele, au avut neobrăzarea să aibă invitaţi şi cu opinii contrare curentului majoritar mass-media pro-vaccinare.”

Mirel Curea (Evenimentul Zilei): „Au încercat să-i scoată vinovaţi pe preoţi şi au trecut la jurnalişti”

În studio au fost invitaţi şi doi jurnalişti de la Evenimentul zilei: Mirel Curea şi Dan Andronic. A urmat un dialog între invitaţi şi moderatorul Ciutacu.

Mirel Curea: „N-au început direct cu câţiva jurnalişti să-i scoată vinovaţi, ci mai întâi au încercat p-aia să-i scoată vinovaţi pe preoţi. N-a ţinut. Şi au trecut la jurnalişti.”

Victor Ciutacu: „Da, corect. Noi suntem la next step că s-a început cu Teodosie, care era diavolul anti-vaccinist, şi după aia s-a trecut mai sus, la Marele Alb, cum îi spun ei Patriarhului Daniel.”

Curea: „Au văzut că nu ţine chestia asta, ba chiar că reacţiile îi pot pune într-o poziţie precară şi atunci au trecut la next step - jurnaliştii. Pe cine apără ei? În cazul unuia vă spun, cu siguranţă, că îi apără pe miniştrii USR. Are o vechime cu miniştrii ăştia USR. Ca să înţeleagă telespectatorii care se uită la noi - o arde demult cu usr-iştii. Este vorba de Cătălin Tolontan. Vorba lui Ioan Cristoiu - eu pot să-mi dau un doctorat în personajul ăsta.

Ciutacu: „Tolontan este un lider al acestui curent, Mirel. Absolut întâmplător, astăzi au apărut trei editoriale în trei publicaţii diferite, cam la aceeaşi oră, în care trei autori diferiţi aveau câte un paragraf care ne era dedicat nouă şi colegilor de la Antena 3.”

Curea: „Păi aşa se face. Elaborează unul direcţionarul cu ideile principale, îl trimite prin mail sau prin ce îl trimite celorlalţi şi fiecare, sigur pe lipsa măsurii lui de talent, tratează direcţionarul respectiv. Ei au o vechime. Tolontan are o vechime. Să ne amintim că în prima jumătate a anului 2016 Cătălin Tolontan a declanşat tăvălugul de presă cu ceea ce avea să se numească afacerea Hexi Pharma. Şi acuzaţia principală, aia care a inflamat mapamondul, ţara, a fost că cei de acolo au diluat dezinfectanţii cu până la de 4.000 de ori.”

Ciutacu: „Nişte oameni care au demonizat sistemul sanitar românesc, aşa schiop cum era, şi ne-au anunţat pe toţi că e praf şi pulbere, ceea ce în multe cazuri era adevărat, deplâng astăzi că sub conducerea celor umflaţi de ei, aceleaşi spitale nu sunt în stare să facă faţă astăzi a fluxului uriaş de pacienţi infectaţi cu COVID.

Păi, stai frăţioare, nu eu i-am pus pe ăia în funcţie, nu eu i-am sprijinit, nu eu i-am întovărăşit cu ei, nu am făcut filme cu ei. Nu e treaba mea să cumpăr medicamente, nu e treaba mea să fac rost de doctori, de piloţi şi, în general, de ce are nevoie sistemul sanitar românesc.”

Dan Andronic şi-a spus şi el părerea:

Eu cred că aici este o acţiune politică. Pentru că scopul este puţin mai amplu. Chiar prietenul tău Raed Arafat este unul dintre iniţiatori. A spus că închide microfonul. La ora actuală există în Parlament o acţiune legislativă care ar putea da CNA-ului posibilitatea de a scoate de pe internet clipurile video care încalcă regulile pe care urmează să le stabilească tot ei.

Cred că aici este o presiune care începe să se pună în mod constant pe mass-media, pentru că e cel mai simplu duşman. Întotdeauna cel mai simplu duşman din mass-media este tot mass-media. Adică cel mai simplu e să pui ziariştii să se bată între ei.”

Tolo: „Sincer, o bucurie. Să fii insultat la una dintre televiziunile unde sunt elogiaţi negaţioniştii pandemiei”

Cătălin Tolontan a reacţionat pe Facebook după momentul din emisiunea lui Ciutacu:

„Sincer, o bucurie. Să fii insultat la una dintre televiziunile unde sunt elogiaţi negaţioniştii pandemiei şi este promovată ura. Pus la „panoul de onoare” al defăimării de la România TV, alături de Magda Grădinaru şi Ioana Dogioiu (Spotmedia), Dan Tăpălagă şi Cristian Pantazi (G4Media).”

VIDEO. Emisiunea „Punctul Culminant” din 19 octombrie

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Realia Tescariu Realia Tescariu
    Ciutacu, Curea, Andronic asemenea lui Cristoiu, Cristache, Roșca Stănescu, Nistorescu înseamnă rușinea presei românești. Indivizii aceștia își bat joc de dreptul la libera exprimare. Trebuie tratați cu dispreț. Izolați. Exclusiv uși de-a dreptul.
  • Stefan Stefan
    Au dreptate. In tarile civilizate, n-ai voie sa aduci astfel de invitati pe la televizor. Tocmai de asta nu se vaccineaza romanii.
  • andipanda andipanda
    Ciutacu, RTV, ma lasi?
  • didi didi
    citind acest articol, recunosc, mai mult titlul decat textul, imi dau seama ca noi - cel putin eu - traim in bulele noastre in care totul pare perfect. eu citesc site-uri care imi plac, privesc posturi care imi plac, ma intalnesc cu oameni care imi plac si care au aceleasi pareri cu mine. si aflu din cand in cand ca exista unii care au pereri diferite de ale mele, gen jolie25, adica ciutacu. ca exista si inca mai face emisiuni sau posteaza pe net dana budeanu sau mircea badea si celalalt baptist sau ce e de la antena 3, imi scapa numele acum.

    e o diferenta uriasa intre ce cred eu si ce imi place mie si ce fac si spun astia. ***. ma mir ca inca mai exista si ca inca mai sunt oameni care se uita la ei.
  • Andrei Andrei
    Fostele trompete iohaniste care îl fac pe Hoha troacă de porci :))
  • ddd ddd
    personal și eu am o problemă cu Tolontan pe ceilalți nu îi cunosc Nu îi citesc de fapt dar tolo a devenit un fel de Monica Tatoiu care se pricepe la tot le știe pe toate îi critică pe toți el îi știe pe toți El este perfectul din presă a început cu presa sportivă după aia a descoperit că este un om foarte versat domnule și că dacă CTP poate Hai să pot și eu

Trimite un comentariu

sus