Skip to main content

Neînţelegeri în TVR, din cauza emisiunii lui Ţopescu jr., Vis sau realitate. Ediţia cu actriţa Carmen Tănase, oprită de la difuzare

 
Neînţelegeri în TVR, din cauza emisiunii lui Ţopescu jr., Vis sau realitate. Ediţia cu actriţa Carmen Tănase, oprită de la difuzare

Emisiunea realizată de Ţopescu jr. la TVR 1, Vis sau realitate, ce o are invitată pe actriţa Carmen Tănase a fost scoasă de la difuzarea pe post, deşi se anunţase deja transmiterea ei, în mai multe materiale publicitare, anunţă jurnaliştii de la Libertatea. Motivul: actriţa ar fi considerată „conspiraţionistă” de preşedintele televiziunii, Dan Turturică.

Publicitate

„TVR a oprit de la difuzare o emisiune filmată şi promovată în care invitată era actriţa Carmen Tănase. «E conspiraţionistă». Producţia a fost reprogramată după ce Libertatea a întrebat de caz”, spune titlul articolului semnat de Andrei Crăiţoiu.

Ediţia cu pricina o prezenta pe Carmen Tănase în rol de medic veterinar şi era ultima din primul sezon al emisiunii Vis sau realitate realizate de Sebastian - Basti - Felix Ţopescu şi ar fi trebuit să fie difuzată în data de 4 iunie, dar a fost înlocuită cu reluarea alteia, cu Andra Gogan.

Contactat de Paginademedia, Sebastian - Basti - Felix Ţopescu spune: „Modificarea datei de difuzare a fost exclusiv din motive tehnice. Mai mult, imagini cu Carmen Tănase au apărut în ediţia de «Best Of», intenţia difuzării episodului fiind una evidentă".

„Cineva din conducere a văzut promoul şi a început o discuţie pe ton ridicat”

„Emisiunea a fost filmată, montată şi promovată de către televiziunea publică, dar nu a fost difuzată”, precizează articolul din Libertatea. Mai precis, în data de 31 mai, site-ul televiziunii publice anunţa că ultima ediţie din acest sezon al emisiunii Vis sau realitate o are invitată pe actriţa Carmen Tănase.

„Cineva din conducere a văzut promoul şi a început o discuţie pe ton ridicat în Comitetul Director. Dan Turturică, preşedintele televiziunii, a făcut un scandal monstru echipei de producţie pentru invitarea actriţei Carmen Tănase. Motivul principal a fost că aceasta a fost împotriva vaccinării SARS CoV-2 şi că este asimilată ca fiind conspiraţionistă”, susţine o sursă care a dorit să-şi păstreze anonimatul pentru TVR, pentru ziarul Libertatea.

Potrivit devizului de producţie, se mai arată în acelaşi articol, ediţia cu actriţa Carmen Tănase ar fi cheltuit aproximativ 6.000 € (30.000 de lei), sumă alocată fiecărei ediţii în parte.

Deşi ediţia cu actriţa Carmen Tănase nu a mai fost difuzată la data stabilită iniţial, a fost reintrodusă în grilă după semnalarea cazului în articolul de la Libertatea. Emisiunea a fost reprogramată pentru duminica aceasta, 18 iunie.

„Ediţia cu Carmen Tănase a fost cea mai tumultoasă”

În emisiunea Best Of, la minutul 20, se pot urmări fragmente din emisiunea realiyată cu actriţa Carmen Tănase. „Ediţia cu Carmen Tănase a fost cea mai tumultoasă din punct de vedere emoţional. Am trecut de la râs, la plâns, până la o operaţie pe un animal", a povestit Basti Ţopescu.

Autor: Anca Bejan anca.bejanpaginademedia.ro
viewscnt

sus