Skip to main content

Workshop de cooking organizat pentru creatorii de conţinut de platforma Cronicari Digitali. Conceptul, semnat de un fost publicitar şi concurent MasterChef

 
Chef Liviu Lambrino
Sursa foto: Cătălin Asanache
Chef Liviu Lambrino Sursa foto: Cătălin Asanache

Workshop de cooking organizat în weekend de platforma Cronicari Digitali (creată de agenţia Zaga Brand).Competiţia gastronomică Amintiri Gustoase: Reţete Festive a început în online, dar s-a încheiat în bucătărie la un workshop culinar, la care au participat chefi celebri, experţi în gastronomie, jurnalişti şi bloggeri de food.

Publicitate

Conceptul şi designul preparatelor realizate în cadrul workshopului îi aparţin lui chef Liviu Lambrino, fost concurent MasterChef. Înainte de MasterChef, Liviu Lambrino a lucrat în publicitate. Printre altele, a condus agenţia TBWA/Merlin.

Concursul s-a desfăşurat pe Instagram şi s-a terminat în bucătărie, iar orice persoană a putut să participe (pasionaţi de bucătarie, amatori, bucătari profesionişti), iar concurenţii au postat pe reţelele sociale o fotografie sau un video cu produsul final. 

Astfel, s-au adunat peste 250 de propuneri de aperitive (reci sau calde), feluri principale şi deserturi, dintre care 5 au fost selectate de un juriu format din chefi celebri, experţi în gastronomie şi bloggeri de Food. Acestea au fost reinterpretate de chefs celebri, în practică, cu ajutorul comunităţii Cronicari Digitali, al jurnaliştilor şi al vedetelor în cadrul workshopului de cooking Amintiri Gustoase.

La workshop au fost pregătite 5 feluri de mâncare

Adriana Sohodoleanu, Alina Muntele, Alina Săftulescu, Dana Burlacu Visternicu şi Daniela Niculi au creat cinci echipe care şi-au asumat realizarea unui preparat festiv, pornind de la reţetele propuse pe Instagram. Conceptul şi designul preparatelor realizate în cadrul workshopului îi aparţin lui chef Liviu Lambrino

Ce feluri de mâncare au fost pregătite la workshopul de cooking?

1.Carpaccio de sfeclă roşie coaptă în sare, cu smântână de bivoliţă şi icre de somon (din echipă a făcut parte Nicoleta Ababei)

2.Crevete White Tiger, cu leche de tigre şi segmente de grapefruit roz (gătit de Andreea Jugănaru, Emilia Micu, Cristina Andrei, Daniela Istrate)

3.Camembert en croute, cu smochine caramelizate iuţi, bacon, usturoi, rozmarin, sos de miere şi muştar (în echipă a fost Adrian Dan - creator digital axat pe storytelling)

4.File de porc învelit în jambon, cu piure de ţelină şi sos de merişoare (a gătit Dan Posea - creatorul comunităţii Promovez România, Giuliano Ieremiaş - Kiss FM)

5.Mini Babka cu nucă şi cacao, cu sos de vanilie şi seminţe de mac (a fost prezentă cântăreaţa Alexandra Ungureanu şi mama ei)

Silvia Teodorescu, coordonatoarea Cronicari Digitali:

"După ce am căutat amintirile gustoase şi reţetele care inspiră generaţiile digitale, ne-am bucurat de un workshop coordonat de chef Liviu Lambrino, dar şi de cel mai frumos şi intim moment de cunoaştere între oameni care se văd pentru prima dată- statul la masă şi mâncatul împreuna, într-un experiment relaxant care a adus faţă în faţa mai multe generaţii."

Galerie foto. Fotografiile sunt realizate de Cătălin Asanache.

 

Citeşte şi: Competiţie gastronomică lansată de platforma Cronicari Digitali. Printre juraţi: chef Liviu Lambrino şi Nico Lontras. Premii de peste 5000 de euro

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus