Skip to main content

Revoltă în redacţia GSP. Ziariştii nemulţumiţi de înlăturarea lui Tolontan, în discuţii cu trimisul Ringier. Tolo: "Dacă alţii acţionează noaptea, noi trebuie să o facem la nivelul zilei"

 
Revoltă în redacţia GSP. Ziariştii nemulţumiţi de înlăturarea lui Tolontan, în discuţii cu trimisul Ringier. Tolo: "Dacă alţii acţionează noaptea, noi trebuie să o facem la nivelul zilei"

UPDATE. Oficialul Ringier le-a spus jurnaliştilor că decizia de a închide printul a fost luată de săptămâna trecută, dar nu au avut răspuns la întrebarea de ce nu a fost comunicată redacţiei şi publicului din timp. Ce s-a discutat la întâlnirea reprezentanţilor redacţiei cu trimisul Ringier în România, întâlnire urmată de o şedinţă a întregii redacţii, în articol.

Publicitate

Ziariştii Gazeta Sporturilor sunt nemulţumiţi de înlăturarea lui Cătălin Tolontan de la conducerea editorială a GSP şi de închiderea printului. Ce le-a spus Tolontan jurnaliştilor revoltaţi de decizie?

“Niciun ziar nu stă într-un om şi trebuie să ne vedem de treabă. Redacţia aceasta a fost întotdeauna civilizată. Dacă alţii acţionează noaptea, noi acţionăm la nivelul zilei şi când alţii coboară nivelul deciziilor şi al limbajului, noi încercăm să le ridicăm”, le-a spus Cătălin Tolontan ziariştilor de la GSP.

În această după-amiază, ziariştii au cerut o întrevedere cu Predrag Mihailovic, trimisul Ringier în România. Întâlnirea este în desfăşurare. Vom reveni cu detalii.

Reamintim că astăzi Ringier a anunţat că închide ediţia de print a Gazetei Sporturilor şi că jurnalistul Cătălin Tolontan nu mai este coordonator editorial al GSP şi rămâne doar pe Libertatea. Mai mult, redacţia GSP va fi mutată într-un alt sediu, diferit de cel al Libertatea, cu care până acum împărţea acelaşi sediu.

Închiderea Gazetei Sporturilor pe print a venit ca un şoc şi pentru redacţia care a aflat abia astăzi la prânz că ediţia din 1 noiembrie este ultima.

Printul nu mai era profitabil

Aceasta a fost explicaţia dată de Predrag Mihailovic celor câţiva jurnalişti GSP care au reprezentat redacţia. Potrivit informaţiilor Paginademedia.ro, oficialul Ringier a spus că decizia a fost luată în urmă cu câteva zile.

De ce nu a fost comunicată decizia redacţiei şi publicului? Reprezentantul Ringier nu a avut răspuns la această întrebare.

Ce se întâmplă cu oamenii care lucrau pentru print? Vor mai fi restructurări? Mihailovic a spus că nu, doar cele nouă posturi restructurate deja de la tipografie şi depozit. Cei care lucrau pe tehnoredactare vor fi reconvertiţi pentru partea de online.

"Restructurare" a fost termenul folosit şi pentru dedicia de a-l înlătura pe Cătălin Tolontan de la conducerea editorială a GSP. Resptructurarea postului de coordonator editorial, pe care îl ocupa jurnalistul.

Cât despre mutarea redacţiei GSP?

Această mutare ar fi temporară, tot undeva în zona Pipera. Temporară, pentru două luni, perioadă în care se "modernizează" hala în care funcţionează în prezent toate publicaţiile grupului Ringier în România. De altfel, emisiunile online ale GSP se vor realiza tot din actualul studio (care e în aceeaşi hală cu Libertatea. Ziarul generalist rămâne însă în hală pe perioada reamenajării.

Întâlnirea grupului de jurnalişti cu Predrag Mihailovic a fost urmată de o şedinţă internă a întregii redacţii GSP. Concluzia: "ne facem treaba în continuare", au povestit pentru Paginademedia jurnaliştii care au participat la şedinţă. "Plecarea de la GSP nu e o formă de solidarizare cu mine", ne-a spus Tolontan. "Să ne facem meseria este", au povestit ziariştii.

Decizie-şoc. Gazeta Sporturilor dispare de pe print. Cătălin Tolontan, înlăturat de la conducerea editorială a publicaţiei


Cum au aflat jurnaliştii Gazetei că ziarul se închide în print. „A fost oprit fără ca publicul şi nimeni din redacţie să fie anunţat”

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

sus