Skip to main content

100 de ani de la naşterea REGELUI. Emisiune de trei ore despre Mihai I

 
Foto: hepta
Foto: hepta

100 de ani de la naşterera REGELUI. Pe 25 octombrie 2021 ar fi împlinit 100 de ani Regele Mihai, motiv pentru care Radio România Cultural a pregătit programe speciale în grila sa, iar History Channel începe o campanie de donaţie de cărţi.

Publicitate

Detalii, în continuare:

1. Zi specială la Radio România Cultural de ziua Regelui Mihai

Radio România Cultural va avea o ediţie specială a emisiunii „Pagini de istorie”, unde coordonator şi moderator va fi istoricul Dan Manolache. Producţia se va auzi în FM în intervalul orar 16:00-19:00.

Ediţia specialiă va cuprinde un documentar despre Regele Mihai realizat de Dan Vasiliu şi un interviu cu Nicolae al României, realizat de Anamaria Spătaru.

De asemenea, luni, 25 octombrie, de la ora 23.00, Radio România Cultural va difuza: „Alegerea” – piesă de teatru într-un act scrisă la Versoix în anul 1960 de Majestăţile Lor Regele Mihai I şi Regina Ana. O producţie a Teatrului Naţional Radiofonic. Adaptarea radiofonică şi regia artistică: Ion Andrei Puican. În distribuţie: Ion Caramitru, Victor Rebengiuc, George Mihăiţă, Marius Bodochi, Dorin Andone, Marius Călugăriţa, Marcelo Cobzariu, Daniela Ioniţă Marcu.

2. History Channel, campanie de donaţie de cărţi

History Channel a pregătit o campanie de donaţie de cărţi de istorie. Concret, 25 de licee din 13 judeţe din România vor fi primi cărţi despre istoria Europei şi a României.

Campania este o continuare a primei ediţii din 2019, când 25 de şcoli au beneficiat de cărţi de istorie. Campania debutează luni, 25 octombrie, când Regele Mihai ar fi împlinit 100 de ani.

Liceele care vor beneficia de cărţi sunt din judeţele Alba, Argeş, Bacău, Bistriţa Năsăud, Braşov, Constanţa, Dâmboviţa, Ialomiţa, Iaşi, Mehedinţi, Neamţ, Olt şi Teleorman. Aproximativ 16.000 de elevi şi profesorii lor vor beneficia de acces la câteva dintre cele mai noi titluri de istorie românească şi europeană.

„Donaţiile vor fi făcute spre bibliotecile şcolilor şi se axează în mare parte pe volume auxiliare studiului istoriei secolului XX, dar şi istoria contemporană a românilor. Profilul cărţilor este de istorie românească şi europeană, concentrându-se pe influenţa istorică a Regelui Mihai şi a Familiei Regale din România în istoria recentă a ţării”, anunţă cei de la History.

Partenerii campaniei sunt Libris.ro şi organizaţia Salvaţi Copiii România.

FOTO. Cărţile donate de History Channel

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus