Skip to main content

ZU TV trece de la post generalist la post muzical

 
Sura foto: ZU TV, Facebook
Sura foto: ZU TV, Facebook

Postul ZU TV a solicitat modificarea formatului de principiu şi a structurii serviciului de programe. ZU TV a primit aprobare de la Consiliul Naţional al Audiovizualului pentru modificarea formatului de principiu din generalist în tematic muzical.

Publicitate

Concret, modificarea constă în renunţarea la programele de informare care erau în procent de 1%.

Care este efectul?

Noua încadrare a postului TV înseamnă repoziţionarea în grilele de programe ale cabliştilor, care sunt aranjate, conform legii, pe criterii tematice.

De exemplu, în grila Digi, ZU TV apare pe poziţia 52, în coada calupului de generaliste, după canale ca A 7TV, Inedit TV sau Ardeal TV. Posturile muzicale sunt de la 166 în sus.

Schimbarea în grilă se va face de la anul. 

Citeşte şi: Cum sunt aranjate posturile pe Digi în noua grilă? DigiSport, primul la sport, TVR Info, primul în lista ştirilor. Lista canalelor

La şedinţa de astăzi de la CNA a fost prezent în faţa membrilor Gabriel Poenaru, reprezentantului ZU TV.

Gabriel Poenaru, reprezentant ZU TV:

„Ne dorim să asctualizăm cumva această grilă de programe. Ea a fost gândită iniţial cu mult content pentru tineri, concursuri de muzică, tot felul de bloggeri care au creat conţinut pentru acest post, dar ne-am dat seama de-a lungul timpului că oamenii sunt interesaţi mai mult de muzică şi oamenii urmăresc acest post sau această nişă de muzică pe TV fără să se uite doar să asculte muzică.”

Dorina Rusu, membru CNA: 

„Am văzut că multe dintre emisiunile de la radio sunt şi pe TV”

Gabriel Poenaru, reprezentant ZU TV:

„Sunt şi pe TV, adică proiectele radioului – „Oraşul faptelor bune”, unde noi punem în legătură cei care pot oferi ajutor cu cei care au nevoie de ajutor. Noi le transmitem pe TV.

De aici ne-am dat şi seama că oamenii care urmăresc în mod uzual acest post, pleacă de pe staţie şi vin alte persoane cu interes de a urmări acel program.

Mai difuzăm şi „Radio Aventura „– este un proiect lansat acum doi ani, unde noi ne plimbăm prin ţară timp de două săptămâni şi promovăm valorile României.

La fel, tot aşa, publicul dispare, cel care stă zi de zi pe post şi vine alt public care este interesat de acel conţinut.”

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Soby Soby
    Din toamna lui 2016 nu mai are ZU TV emisiuni generaliste.
  • Soby Soby
    @jk, în plus știri vechi despre PRO TV, Antena 1, Kanal D și altele.
  • jk jk
    @doar zic azi apare la sectiune 24h stiri actuale.Dar recent in acea categorie erau stiri de anul trecut,legat de survivor de exemplu
  • R R
    Dati audientele de aseara,emisiunea Chefi la cutite ,lider de audienta aseara! Toamna asta ati dat audiente la 1 si la 15 ,sa va fie rusine.
  • geo geo
    Eu stiam ca difuzand 99 % muzica, ZU TV este post muzical...dar daca este generalist, ce sa zic...oare si MTV-ul era, la vremea aceea, tot generalist...
    Sper ca acum lumea - adica marile companii de cablu - sa nu se apuce sa modifice, din nou, grila de programe după ce unul sau altul are mofturi si cere sa treaca de la generalist la muzical sau invers !
  • doar zic doar zic
    Pagina de media, eu ma uit cu interes la comentariile oamenilor dupa majoritatea stirilor. Dar ma mira sa vad la box-uri, sub stirea respectiva, stiri vechi de 10 de ani. Nu le puteti scoate de tot, daca e prea greu sa le asctualizati??
  • B.A.M B.A.M
    Prin această mișcare, ZU TV ȘI-A TRAS UN GLONȚ ÎN PICIOR!!! În loc să profite de ambiguitățile legii, ei aleg să-și facă singur rău!!! Și după tot ei se plâng în mediul intern de competiția cu KISS TV și alte posturi de muzică...
  • R R
    Dati audientele chefilor

Trimite un comentariu

sus