Skip to main content

Django. Producătorii Las Fierbinţi, parteneri pentru un serial european cu o desfăşurare de forţe impresionantă. Filmat integral în România

 
Belgianul Schoenaerts va juca rolul lui „Django”. Foto: JoBlo.com
Belgianul Schoenaerts va juca rolul lui „Django”. Foto: JoBlo.com

Frame Film, compania care produce Las Fierbinţi, este partener în România pentru un serial european cu o desfăşurare de forţe impresionantă, filmat integral în România. O echipă de aproximativ 300 de oameni, comparabilă cu o altă mega-producţie fimată la noi: Cod Mountain.

Publicitate

Este un western după o peliculă clasică a genului - Django - acelaşi western care l-a inspirat şi pe Tarantino când a făcut Django Unchained.

„Django” este numele serialului, o producţie semnată de Canal+ şi Sky Studio, realizată de Cattleya (Italia), Atlantique Productions (Franţa), în colaborare Odeon Fiction, StudioCanal şi Frame Film (România).

Toate cele zece episoade ale seriei se filmează integral în România, urmând ca serialul să fie difuzat de posturi TV şi inclus pe platforme de streaming internaţionale. Echipa de producţie nu a menţionat care sunt aceste platforme.

Echipa din România care se ocupă de producţia serialului „Django” din partea Frame Film este condusă de Andrei Boncea, Claudia Stavrositu şi Adrian Codoi.

Filmările au loc în perioada mai-noiembrie 2021, în mai multe locuri din ţară: în jurul Braşovului, în Bucureşti şi în Dobrogea. În aceste zile, filmările se desfăşoară în oraşul Braşov.

În satul Racoş lângă Braşov, echipa serialului a construit decorul oraşului New Babylon. Decorul, imaginat de scenograful Paki Meduri şi construit de echipa filmului din lemn şi materiale arhaice, după metode de acum mai bine de 150 de ani, reconstituie cu acurateţe stilul epocii din Vestul Americii într-o locaţie care aminteşte de celebrul Grand Canyon din Arizona. (Sursa foto: Libertatea)

Foto: Libertatea

Rolul lui „Django” din serial este jucat de actorul belgian  Matthias Schoenaerts. Schoenaerts este cunoscut pentru rolurile sale din Loft, Bullhead (nominalizat la Oscar), Rust and Bone (nominalizat la premmile BAFTA şi Globul de Aur în 2012, şi Premiul César pentru Cel mai promiţător actor în 2012), The Danish Girl sau Red Sparrow.

Actriţa suedeză Noomi Rapace va fi şi ea cap de afiş. Rapace a mai apărut în producţii precum Sherlock Holmes: A Game of Shadows, al lui Guy Ritchie, "Prometheus", al lui Ridley Scott, în filmele independente Daisy Diamond şi Secrets We Keep şi în What Happened to Monday, o producţie filmată la Bucureşti în 2016.

În rolul lui John Ellis este actorul britanic Nicholas Pinnock, iar rolul principal feminin, Sarah, fiica lui Django, este interpretat de tânăra actriţă germană Lisa Vicari, care a mai jucat în serialul german „Dark” de pe Netflix.

În satul Racoş de lângă Braşov, echipa serialului a construit impresionantul decor al oraşului New Babylon. Decorul a fost imaginat de scenograful Paki Meduri şi a fost construit din lemn şi materiale arhaice.

Sinopsis pentru serialul Django

Acţiunea se petrece în Vestul Salbatic al Americii anilor 1870, după Războiul Civil. Eroii serialului John şi Sarah au întemeiat New Babylon, un oraş rebel populat de proscrişi şi refugiaţi din toate rasele şi credinţele.

Django soseşte în oraşul ascuns din Vest în căutarea fiicei lui, Sarah. Este încă bântuit de tragedia uciderii familiei lui în urmă cu opt ani, în timp ce era plecat la război, însă speră că fiica lui a supravieţuit. Este surprins să o găsească chiar aici, acum o tânără femeie, pe cale să se căsătorească cu John, liderul oraşului.

Dar Sarah se teme că prezenţa lui va pune în pericol oraşul şi îi cere să plece. Django devine însă un aliat nesperat al proscrişilor din New Babylon în confruntarea cu un adversar mult mai puternic.

Povestea serialului, plină de neprevăzut, obstacole şi răsturnări de situaţie, scoate la iveală secrete devastatoare din trecut cărora protagoniştii trebuie să le facă faţă într-o lume nouă şi nemiloasă. 

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • dabija dabija
    mega productia filmata la noi se cheama Cold Mountain ( https://www.imdb.com/title/tt0159365/)

Trimite un comentariu

sus