Skip to main content

Spy - Master, o ficţiune despre consilierul lui Nicolae Ceauşescu, primul serial românesc nominalizat la Festivalul de la Berlin

 
Spy - Master, o ficţiune despre consilierul lui Nicolae Ceauşescu, primul serial românesc nominalizat la Festivalul de la Berlin

Spy / Master, producţie originală HBO Max, este primul serial românesc nominalizat la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin. Filmat în Bucureşti şi Budapesta şi co-produs cu Warner TV Serie (Germania), serialul va avea premiera mondială în cadrul Berlinale Series. În România, serialul va putea fi urmărit pe HBO Max şi pe HBO, din 23 mai. 

Publicitate

Începând cu ediţia din 2023, Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, în cooperare cu Deadline, propune un nou premiu în cadrul categoriei Berlinale Series, care prezintă seriale remarcabile din întreaga lume. Premiul introdus la Berlinale de la ediţia aceasta reprezintă recunoaşterea noilor obiceiuri de vizionare ale publicului şi celebrează serialele ambiţioase şi inovatoare, anunţă HBO.

Acţiunea din Spy/Master este plasată la apogeul Războiului Rece şi prezintă o săptămână din viaţa lui Victor Godeanu (Alec Secăreanu, God's Own Country), mâna dreaptă a lui Nicolae Ceauşescu şi cel mai important consilier al acestuia. Totuşi, Godeanu are un secret. Este agent dublu şi trebuie să fugă din România şi să scape de Ceauşescu înainte ca acoperirea lui să fie compromisă.

Având doar o şansă pentru a rămâne în viaţă, el se foloseşte de o călătorie diplomatică în Germania pentru a fugi în Statele Unite ale Americii. Ajutat de o agentă Stasi sub acoperire şi fostă iubită (Svenja Jung, Deutschland ’89), dar şi de un agent CIA (Parker Sawyers, Southside with You), Godeanu trebuie să evite agenţii KGB şi spionii propriei ţări (Ana Ularu, Siberia, şi Laurenţiu Bănescu, Umbre), pe deplin conştient că dezertarea îi pune soţia (Andreea Vasile, Umbre) şi fiica (Alexandra Bob, The Gymnasts) în pericol de moarte.

Spy/Master este scris de Adina Sădeanu şi Kirsten Peters, regizat de Christopher Smith (Temple), iar imaginea le aparţine lui Ben Wheeler BSC (The Tourist, The Baby) si Ádám Fillenz HCA (Vienna Blood, Battle: Freestyle). Antony Root, Johnathan Young şi Anke Greifeneder sunt producători executivi. Ioanina Pavel este producător creativ. Viktória Petrányi şi Judit Sós sunt producătoarele Proton Cinema, iar Tudor Reu este producătorul din partea Mobra Films.

Serialul este produs de Proton Cinema şi Mobra Films.

Johnathan Young, Executive Producer: 

Spy/Master este o poveste românească unică plasată, organic, într-un context internaţional. Am lucrat cu profesionişti extraordinari din România, dar şi din Ungaria, Germania, Marea Britanie şi Polonia. Sperăm că am creat un serial care va vorbi direct publicului din România, dar povestea va atrage şi publicul internaţional.

Selecţia de la Berlinale este o onoare pentru echipă şi o şansă incredibilă să arătăm în premieră serialul unui public internaţional, alături de cele mai bune seriale din alte ţări.

Ioanina Pavel, Creative Producer:

Suntem foarte onoraţi că am fost selectaţi la Berlinale şi că vom putea aduce Spy/Master în faţa publicului de festival, arătând că putem crea producţii TV de succes în România, la fel cum au făcut-o şi autorii de cinema. Serialul este o combinaţie de elemente artistice şi entertainment pur, configurată din scenariu şi executată cu fler în faţa şi în spatele camerei de o echipă internaţională. Sper că toţi cei care vor vedea serialul la Berlinale vor simţi dedicarea din fiecare scenă şi vor dori să vadă ce urmează.

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus