Skip to main content

Adevărul, obligat să modifice reclama în care spune că este liderul presei quality

 

ACTUALIZARE: Răzvan Corneţeanu, director general Adevărul Holding spune că decizia CNA este "neprofesionistă, părtinitoare şi nu are nicio legătură cu realitatea". Oricum, spune Corneţeanu, campania s-a încheiat la 19 februarie. "CNA nu a chemat pe nimeni de la noi din trust pentru a discuta pe această temă", a declarat el. "Cifrele prezentate de Jurnalul naţional sunt vechi de câteva luni. Din decembrie, Adevărul are o medie de vânzări de cel puţin 80.000 de exemplare zilnic. Cei de la CNA nu au consultat BRAT când au luat decizia. Ei se pricep la televiziune, nu la presa scrisă."

Publicitate

CNA a votat oprirea unei reclame Adevărul până la modificarea spotului. În reclamă, Adevărul afirma că este liderul presei de calitate.

Iată reclama:

Spotul Adevărul ce trebuie modificat

[flashvideo filename=video/adevarul_protv.flv /]

Decizia CNA a venit după o sesizare a Jurnalului naţional. Câteva fragmente din nota Jurnalului către CNA:

"În conformitate cu ultimele date ale SNA livrate în octombrie 2008, Jurnalul naţional are 736.000 de cititori pe ediţie, iar cotidianul Adevărul are 398.000 de cititori pe ediţie."

"De asemenea, pe site-ul BRAT, ultimele cifre oficiale şi atestate referitoare la tirajul brut difuzat şi vânzările realizate de cotidianul Adevărul datează din septembrie 2008, iar media lunară de vânzări pe apariţie este de 42.235 de exemplare."

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • grigore cartianu grigore cartianu
    Am inteles: intai imi tai capul si apoi ma intrebi ce parere am... Dar te inteleg: e greu sa faci un ziar cu 100 de oameni, darmite un site cu un singur Petrisor.

    Noi sa fim sanatosi!

    Grigore
  • Petrişor Petrişor
    Grigore,

    Postarea este o relatare a ceea ce s-a întâmplat la CNA, nu un material de opinie.

    Sigur că SNA şi numărul de cititori sunt una, iar vânzările cu totul altceva. Sigur că nu au legătură. Sigur că cifrele BRAT nu acopereau şi luna decembrie (încă nu sunt disponibile). Motivaţia CNA s-a bazat însă pe sesizarea Jurnalului naţional. Asta a fost decizia CNA.

    Nu, nu înghit comunicate CNA. Nici nu a existat un comunicat. Este o relatare scurtă, făcută la cald, la ora luării deciziei în şedinţa CNA, cu laptopul în braţe. Ulterior, am adăugat şi poziţia lui Răzvan Corneţeanu. Nu vreau să vorbesc despre tonul lui Răzvan, relevante sunt informaţiile, pe care le-am şi expus.

    Îmi pare rău dacă te-am dezamăgit, dar nu cred că aş fi singurul corigent al şcolii EVZ.

    Ca de la profesionist la profesionist, de la coleg la coleg,

    Petrişor
  • grigore cartianu grigore cartianu
    Petrisor, pacat ca n-ai invatat nimic din scoala EVZ, unde ai avut sansa sa lucrezi cu multi ziaristi profesionisti. Daca te limitezi sa dai un comunicat CNA, fara sa ai puterea de a "rumega" cifrele si a elimina propaganda, nu vad un viitor paginii tale de media.
    Un profesionist putea demonta aberatiile CNA punandu-se doua intrebari simple:
    1. Ce treaba are sula cu prefectura, adica SNA-ul cu tirajele? Noi n-am zis ca Adevarul are cea mai mare audienta in SNA, ci ca in decembrie 2008 a avut cele mai mari vanzari, pe segmentul quality. Poate sa dovedeasca cineva contrariul? Raspuns: nu.
    2. De ce sa nu invocam cifrele din decembrie 2008?!? Doar prostii sau frustratii se cantoneaza in tirajul din septembrie 2008, cand orice ziar isi stie de mult cifrele oficiale, definitive si inatacabile, pentru octombrie-noiembrie-decembrie 2008. La Adevarul, in dreptul lunii decembrie scrie asa: 84.756 de exemplare. O fi mult? O fi putin? Cititorii vor decide. Poate reclamantul JN sa demonstreze ca a vandut mai mult? Doar daca adauga la tiraj si Loganurile promise, dar niciodata date cititorilor de-a lungul vremii...

    Asadar, domnule profesionist, ce facem: inghitim comunicate CNA chiar daca ele spun ca Pamantul e plat, doar pentru ca asa se vede el de la fereastra lui Rasvan Popescu? Tare ma tem, insa, ca asa se vede si de la fereastra paginii de media...

    Al tau fost coleg (unii ar spune sef),

    Grigore Cartianu
  • Marius Marius
    pe siteul cna nu este trecut nimic in legatura cu asta, nici macar in agenda de discutii din ultima saptamana.
  • alk alk
    Batalia Patriciu - Voiculescu continua. E drept ca reclama e totusi mincinoasa. Unde ati mai vazut voi "presa quality" in Romanica?

Trimite un comentariu

sus