Skip to main content

Înmormântarea Mădălinei Manole: exagerată la posturile comerciale, ştire de final de jurnal pentru TVR, după meteo şi ştiri externe

 

Dacă posturile private au reflectat exagerat înmormântarea Mădălinei Manole, în cele mai mici detalii (filmând până şi coborârea sicriului în groapă!) TVR 1 a derapat în extrema cealaltă. Evenimentul care a scos mii de oameni în stradă aproape că a lipsit din principalul Jurnal al TVR 1. Ştirea despre înmormântarea Mădălinei Manole a fost difuzată abia la ora 20.40, după ştirile meteo şi după externe. Până atunci, niciun cuvânt despre subiectul zilei. Detalii, în continuare:

Publicitate

De ce a pus TVR ştirea la sfârşitul Telejurnalului?

Răspunsul vine de la Anca Lăzărescu, producătorul Telejurnalului de sâmbătă, din ziua înmormântării Mădălinei Manole:

“Înmormântarea, în general, este un subiect privat, al familiei. Cred că circul de pe celelalte televiziuni a fost deplasat”.

DERAPAJ: Pro TV, Realitatea TV, Antena 3 şi Antena 1 au transmis în direct până şi cel mai intim moment, coborârea sicriului Mădălinei Manole în groapă. Mădălina Manole a fost subiectul zilei pentru posturile de ştiri, care au tocat evenimentul cu tot felul de invitaţi. S-a ajuns la situaţii în care Monica Pop, directoarea spitalului oftalmologic, îşi expunea cu tărie părerea despre normele bisericii ortodoxe, care nu permit slujba în biserică pentru sinucigaşi.

Dacă posturile private au derapat dramatizând excesiv evenimentul, TVR 1 a preferat aproape să uite de ultimul drum al Mădălinei Manole, alături de care au fost mii de oameni. Miercuri, Mădălina Manole deschidea Telejurnalul. Vineri, Mădălina Manole era în coada ştirilor. De ce a considerat TVR că înmormântarea artistei are un interes public scăzut?

Anca Lăzărescu, producător:

“Aşa am văzut noi ierarhia ştirilor din ziua înmormântării. Am reflectat zilele anterioare moartea Mădălinei Manole. Evenimentul în sine a fost consemnat când s-a întâmplat, a fost cap de jurnal miercuri.”

“Lucrurile trebuie privite în contextul în care moartea artistei a fost reflectată pe larg. Am considerat că înmormântarea are doar o valoare emoţională, drept pentru care a fost depăşită, în viziunea noastră, ca importanţă, de alte ştiri de interes public.”

Citeşte şi:

Foto: Octav Ganea, Mediafax Foto

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • pufi pufi
    Te Vom Iubii Mereu Madalina!!!!!!!!!
  • Andrei Andrei
    nu te grăbi silviu, postul otv rămâne campionul gafelor prin reprezentanții săi: http://videonews.ro/action/viewvideo/52667/Sotul-Madalinei-Manole-hartuit-de-un-reporter-OTV/
  • Tataee Tataee
    bravo, adrian. excelent comentariu. e plina presa de informatii nagative, panicarde, care sa tina omul speriat. si, evident, mult mai usor de controlat.
  • omar omar
    tvr a fost singurul post profi la capitolul asta. exista niste reguli deontologice pentru relatarea unei sinucideri. tvr 1 si info au fost singurele care le-au respectat.
  • Tweeknax Tweeknax
    Datorita animatiei de pe Pro Tv,in care se arata cum s-a sinucis Madalina Manole,am invatat cum sa ma sinucid repede si fara dureri.Nu voi putea pune vreodata acest lucru in aplicare,dar cred ca i-a motivat pe cei aflati in depresii sau alte probleme similare.
  • dragos dragos
    corect !!! este jenant sa stau sa ma uit doar la crime ,sinucideri ale unor oameni fara judecata, jafuri si barfe pe care babele le spun seara pe ulita satului sau la biserica . goana dupa senzational a posturilor comerciale m-a facut sa le urmaresc mai rar jurnalele de stiri si sa comut mai des pe stirile TVR !! corecta pozitia TVR !
  • Transport Funerar Transport Funerar
    În comparația cu tragedia prin care trece familia, exagerarea sau minimalizarea nu prea contează. E trist ce s-a întâmplat. E trist că anual se sinucid atâția oameni în România. Mie personal mi-a plăcut reacția TVR dar cu siguranță altora le-a plăcut reacția celorlalte televiziuni. E ok că avem telecomandă la televizor, păcat însă că dincolo de el (televizor) au loc atâtea tragedii și suferințe. Așa că să plângem cu cei ce plâng.
  • adrian adrian
    Corecta pozitia TVR-ului, mai ales ca vorbim de un post public care nu trebuie sa alerge dupa audienta cu orice pret si care trebuie sa aiba si un rol civic. Felicitari!
    Ceea ce nu am vazut nicaieri, nici la tv, nici in ziare, este un material de descurajare a posibililor sinucigasi, care sa spuna de ce si cum este condamnata sinuciderea de toate religiile, ce se spune ca se intampla cu sufletul sinucigasilor, consecintele devastatoare asupra rudelor samd Pentru ca o expunere atat de desantata, cu detalii la milimetru despre actul sinuciderii Madalinei Manole (un adevarat curs gratuit de sinucidere - la Pro Tv a fost si animatie 3d cu reconstituirea) le va da idei si "curaj" unor oameni in cumpana.
  • John John
    Corect punctul de vedere TVR, halucinanta si oribila frenezia televiziunilor comerciale.
  • silviu silviu
    FOARTE INTERESANT ESTE POZITIA OTV-ULUI CARE NU A SARIT CALUL DELOC.JENANT PENTRU CELELALTE TELEVIZIUNI CARE AU INTRECUT OTV-UL LA PENIBIL

Trimite un comentariu

sus