Skip to main content

Sorin Oancea: Am fost mecanic auto la Autobaza Ferentari

 

Sorin Oancea, actualul patron de la B1 TV, povesteşte într-un material publicat de Kamikaze cum a lucrat, cu mult înainte de mass-media, ca mecanic la autobaza Ferentari, unde repara uşile autobuzelor.

Publicitate

Tatăl meu a fost şofer (...) După ce am terminat Liceul Industrial numărul 10, am dat la Drept şi am picat. Tatăl meu mi-a zis «Gata, nu ai luat, la muncă cu tine!»”, spune Oancea.

Iată câteva fragmente din interviul celor de la Kamikaze cu Sorin Oancea:

„Am lucrat ca mecanic auto la ITB, cîţiva ani de zile. Tatăl meu a fost şofer. După ce am terminat Liceul Industrial numărul 10, am dat la Drept şi am picat. Tatăl meu mi-a zis «Gata, nu ai luat, la muncă cu tine!» M-a dat acolo unde ştia el şi am lucrat la Autobaza Ferentari, apoi la capătul liniei 102, la Luică.

Reparam uşile de la autobuz, pe partea de lăcătuşerie mecanică, făceam reglaje, existau nişte cilindri de aer care se defectau şi nişte garnituri care trebuiau schimbate, pernele de aer se dădeau peste cap din cauza gropilor, trebuiau desfăcute nişte stabilizatoare, ţin minte şi acum două şuruburi de opt pentru care cheia de 13 era de bază."

Cu Imre, pe circuite de gheaţă, la Cercul Polar

"Am fost la cîteva cursuri de pilotaj, cu Audi, cu BMW, cursuri de condus pe gheaţă. Cea mai puternică a fost un RS 6, de la Audi, cu 450 de cai-putere şi tracţiune integrală. Am fost cu Peter Imre, am condus pe gheaţă în Finlanda, dincolo de Cercul Polar de Nord.

E pasionant. Recordul personal: 260 de kilometri la oră, pe circuit, în line dreaptă, cu o maşină M3, de la BMW, pe care o am în continuare.“

Mircea Badea a avut o ofertă pentru B1 TV, dar a refuzat-o

„Cu Dan Voiculescu am avut o relaţie extraordinară timp de 15 ani. Dar în ultimii 3-4 ani s-a degradat cu o viteză foarte mare. E un tip foarte posesiv. Mihai Gîdea? Nu l-aş lua la B1, dar Badea a avut o ofertă. A refuzat-o însă. Demult, el şi Oreste făceau un Late night la Antena 1, care începuse să meargă bine, ca o parodie la Chestiunea zilei."

Marius tot inventa întîlniri cu mine ca să vină şi Mircea Badea şi să îi dau serviciu

"Numai că au venit într-o zi şi au spus că au obosit, au plecat din Antenă trîntind uşa şi s-au apucat de afaceri, celebra fabrică de chibrituri. Apoi au ajuns tot mai rău, dar Mircea ţinea legătura cu Marius Tucă. Marius tot inventa întîlniri cu mine ca să vină şi Mircea şi să îi dau serviciu.

Neavînd job, neavînd salariu, neavînd nimic, am forţat puţin lucrurile şi l-am băgat pe Antena 1, i-am dat o revistă a presei dimineaţa. Văzînd că merge bine, atunci cînd a apărut Antena 3, l-am trecut acolo. L-aş fi luat, dar acum nu se potriveşte cu ceea ce se vrea B1."

Oancea despre Badea: Face comentariu politic, care nu îl prinde

"El a părăsit linia satirei sociale, a satirei politice şi face comentariu politic, care nu îl prinde, ceea ce i-am spus de foarte multe ori. Întîmplător sau nu, a dezvoltat şi o relaţie de prietenie cu Mihai Gîdea, foarte puternică. Într-un fel sau altul, s-a lăsat sedus de stilul lui Gîdea.“

Împreună cu Cristi Burci, am încercat să cumpărăm şi Realitatea

"Împreună cu Cristi Burci, am încercat să cumpărăm şi Realitatea. Am fost la un pas. Din nefericire pentru Vântu, a primit de undeva o altă ofertă, mai interesantă la acel moment, acel contract de management, care uite la ce l-a dus. Am mai încercat să cumpărăm o televiziune, dar nu s-a concretizat.“

"Dintr-un interviu cu Petrişor Obae", scrie materialul Kamikaze, "am reţinut cifra de două milioane de euro, cu care s-a pornit la reconstruirea B1". „Două milioane de euro înseamnă acoperirea de salarii şi cheltuieli pînă la şase luni. Aşa am estimat noi. Dar, între timp, televiziunea vinde, nu am pornit de la zero. Acuma doar s-a continuat la un alt nivel. Deocamdată stăm binişor. Nu grozav, ci binişor. Eu cred că în toamna asta B1 va fi destul de bine.“

Sursa foto: Evz.ro

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • MT MT
    Draga Sorin, mecanic ai fost, mecanic ai ramas. Ai facut o greseala pe care nici un incepator nu o face, sa dai un interviu despre Gadea si sa inteleaga toata lumea ca te oftici... Sa spui ca s-au micsorat salariile cu 40 % cand toata lumea stie ca nu e asa... Cam disperat.
  • Costi Costi
    ”Marea prietenie” dintre Gadea si Badea se va lasa in curand cu victime. Iar calau nu cred ca va fi Gadea...
    Micutul insidios nu mai suporta sa fie vioara a 2-a. Cum care micut? Everybody loves Gadea! ...ptiu, o singura litera il desparte de toate visele pe Badea! Badea am vrut sa spun!
  • Tatucul tonomatelor Tatucul tonomatelor
    "Badea nu se potriveste cu ce se vrea B1" ????? O declaratie halucinanta! Deci acest mare manager de presa face ce ii cere clientul: daca trebuie sa injure puterea o injura, daca trebuie sa o laude o lauda. Nu are pareri proprii. De fapt e clar daca te uiti de exemplu la Badin ( venit de la Antena 3 la B1) la Madalina Puscalau ( A3 la B1) oameni care isi schimba opiniile de seara pana dimineata.
    Incredibil! Acum poti explica de s-a inteles f bine 15 ani cu Dan Voiculescu.
  • florin florin
    mie chiar imi place cum arata noul b1. le urez succes

Trimite un comentariu

sus